hirdetés

Nagy idők tanúi - 9 éves a Litera!

2011. november 7.
November 12-én, este 8-tól a Millenárison ünnepli 9. születésnapját a Litera. Három költő és három dalszerző párosa dolgozza fel a szűk dekádot, slágereket írnak át, kortárs verseket zenésítenek meg, rájátszanak egymás műveire. Fellép: Kemény István és Kollár-Klemencz László, Szálinger Balázs és Másik János, Kukorelly Endre és Kardos Horváth János. Ünnepeljen velünk!
hirdetés

Eddig nagy sikerű születésnapi partijaink, a Közhelyfesztivál, Szájhőskor, Orosz rulett, Real Time, Litera Bár, Naplopás, Magyar Staféta és Magyar Deka  című rendezvények folytatásaként kilencedik alkalommal rendezzük meg születésnapi irodalmi estünket.

Mind ez idáig változatos helyszíneken, az A38 Hajón, a Trafóban, a Millenáris Fogadójában, a Merlinben és a Szatyor Bárban vártuk ünneplő közönségünket. Ez alkalommal a Millenáris Fogadója lesz ismét a helyszín.

A program a Millenáris új, Befogadó című kulturális programsorozatának eseménye. Ebben az irodalmi szériában tíz estén tíz izgalmas élményre számíthat az odaérkező: a Litera születésnapi rájátszásán túl lesznek improvizációs irodalmi estek foci és rock témára (Momentán Társulat), csodás és furcsa rokonok együtt, egy időben, egy színpadon (Péterfy Bori és Péterfy Gergely, Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán), slampoetry-verseny szemtelenül tehetséges, fiatal művészekkel és egy különleges vacsoraszínház-est Elek Ferenccel.


Az idén kilencéves, Pulitzer-díjas irodalmi portál mint a kortárs irodalom nyílt, reflexív és mértékadó fóruma friss hírekkel, tudósításokkal, interjúkkal, életmű-beszélgetésekkel, programajánlóval, első közlésű szépirodalmi művekkel, széles körű adatbázissal, publicisztikákkal, könyvajánlókkal, videókkal (LiteraTV), hanganyagokkal (Litera Rádió), képgalériákkal, kritikákkal és recenziókkal várja olvasóit. Lapcsaládjához tartozik az Írólapok, a Könyvkolónia, a Könyvesblog és a Hungarian Literature Online oldal. Mindemellett a Litera élen jár irodalmi rendezvények megvalósításában is, évi két összművészeti nagyrendezvénye mellett több mint négy irodalmi sorozatot működtet sikerrel, évente áll elő nagy népszerűségnek örvendő, tematikus pályázatokkal (nyílt és meghívásos), melyek számára különböző blogoldalakat hoz létre. Minden évben kiadja az irodalmi életben rangot jelentő Litera-díjat és a Litera-naplódíjat. Könyveket jelentet meg, mind ez idáig négy antológia fűződik a nevéhez: Eurovízió, Mátyás-ponyva, Duna-legendárium és Legendary Danube.

A Litera irodalmi portál főszerkesztője: Keresztury Tibor, aki a lap indulásakor az első főszerkesztője volt a portálnak. A kezdetek, 2002 óta kilenc év telt el. Ezt ünnepeljük most!
NAGY IDŐK TANÚI - 9 ÉVES A LITERA!

2011. november 12., szombat 20 óra

Millenáris Fogadó
Budapest II., Fény u. 20-24.

Az irodalmi portál 2011. november 12-én, szombaton ünnepli 9. születésnapját. A már jól ismert Rájátszás sorozatban három költő és három dalszerző párosa dolgozza fel a szűk dekádot. Slágereket írnak át, kortárs verseket zenésítenek meg, rájátszanak egymás műveire, versben-zenében mint tanúk összegzik az eltelt kilenc évet.
Ez utóbbihoz jelentett inspirációt, hogy a Litera nemrég egy olyan házba költözött, amelynek negyedik emeletén forgatta Bacsó Péter kultfilmje, A tanú egy jelenetét.

A párosok


KEMÉNY ISTVÁN és KOLLÁR-KLEMENCZ LÁSZLÓ (Kistehén)

SZÁLINGER BALÁZS és MÁSIK JÁNOS (Európa Kiadó stb.)

KUKORELLY ENDRE és KARDOS HORVÁTH JÁNOS (Kaukázus)

Műsorvezető: RIEGER JOHANNA

Köszöntő: KERESZTURY TIBOR

Látvány / parti: VJ UNFLYABLE / DJ LEEN'GUM

A belépő: 800 FtAz esemény a Facebookon
A sorozat előzménye a Margó Feszt
Korábbi Rájátszás-előadásokat itt tekinthet meg!
A Millenáris honlapja


Szeretettel várjuk! Koccintson velünk!


hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.