hirdetés

Önéletrajz

hirdetés

A Magyar Napló című folyóirat mutatott be először 1996-ban, Fiatal költők versei című rovatában. A következő két-három évben a Magyar Naplón kívül főleg a Mozgó Világban és a Holmiban jelentek meg verseim. Az 1996-tól 2000-ig írott verseimből állítottam össze első kötetemet, amely a 2000. évi Könyvhétre jelent meg  A Csóványos északi oldala címmel, a Littera Nova-Accordia Kiadó gondozásában. A kötetre elnyertem a Magyar Írószövetség elsőköteteseknek kiírt Gérecz Attila-díját.
A kötet megjelenése után írt verseim már számos más folyóiratban megjelentek (Alföld, ÉS, Jelenkor, Új Forrás, Kortárs, Székelyföld, Vigilia stb.), valamint antológiákba is jónéhányat beválogattak közülük (Szép Versek 2002, 2003, 2004, Az év versei 2002, 2004 stb.).


A 2000 és 2004 között készült munkáimból állt össze második kötetem, amely Akutagava noteszéből címmel a 2004-es Könyvhétre jelent meg a József Attila Kör és az Ulpius-ház Kiadó közös kiadásában, a JAK-füzetek sorozatában.

E kötet megjelenése kapcsán részt vettem felolvasásokon, többek között a JAK szigligeti táborának hagyományos felolvasóestjén, valamint beszélgetés készült velem, szintén e kötet kapcsán a Duna Televízió Gong című kulturális műsorában. Ezen kívül felolvastam egy versem az m2 Verssorok az utcazajban című műsorában, ami 2005. január elsején került adásba.
 
Második kötetemből hat vers németül is megjelent az osztrák Lichtungen című folyóirat jubileumi, 100. számában, amely Poesie Europas címmel összeurópai költészeti válogatást jelentetett meg. Ebben a számban Magyarországot Rakovszky Zsuzsa mellett jómagam képviseltem.


Második kötetem német fordítása folyamatban van, a szövegen Adamik Lajos és Gerhardt Csejka műfordítók dolgoznak.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.