hirdetés

Örkény István-album (részlet)

2018. szeptember 4.

Kedves Ágnes! Köszönöm a könyvedet. Mint könnyen sebezhető lény, megpukkadok, ha eszembe jut az a megjegyzésed, hogy én nem is értem a verseidet. Felháborító. – A Napkút Kiadó Hang–Kép–Írás sorozatában az idei könyvhétre megjelent kötetből ajánlunk részletet.

hirdetés

Örkény István-album by Litera Portal on Scribd

 

Örkény István munkássága hangsúlyos és megkerülhetetlen része a magyar irodalom 20. századi történetének. Emellett az író szövegei nem csupán az irodalomtörténet szerves részét képezik, hanem megszületésük óta az élő magyar irodalom hagyományának is újra és újra felbukkanó szövetét jelentik. Jelen album nem egyszerűen az írói, drámaírói munkásságot kívánja bemutatni, hanem a szerző életébe, hétköznapjaiba, dolgozószobájába is bepillantást enged, teszi ezt kevésbé vagy egyáltalán nem ismert fényképek, dokumentumok és kéziratok segítségével. A közel másfél száz képet felvonultató album láttatja az író életét, és mindeközben a szöveges vagy hangzó interjúrészletek által maga a szerző kalauzol végig bennünket a képanyagon.

A Hang–Kép–Írás sorozat különlegessége, hogy a hang, a kép és a szöveg segítségével kísérel meg átfogó és természetesen elkerülhetetlenül szubjektív képet mutatni a választott szerzőről, jelen esetben Örkény Istvánról.

Örkény István-album, Napkút, 2018, 144 oldal, 2390 Ft.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.