hirdetés

Solidarity Academy 2018: Borderlands – pályázati felhívás

A lengyelországi European Solidarity Centre és a József Attila Kör közös pályázati kiírása 20-30 év közötti újságírók számára.

hirdetés

A projektről

A Solidarity Academy 2018. projekt szervezői és partnerszervezetei pályázati felhívást tesznek közzé a visegrádi országokban (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) élő fiatal újságírók számára. A Solidarty Academyt tizennegyedik alkalommal szervezik meg 2018. november 17. és 25. között, a lengyelországi Gdańskban.

A Solidarity Academy nemzetközi projekt, amely azért indult el, hogy elősegítse és inspirálja a fiatal európai szellemi közösségek fejlődését. A projekt címe utalás az egykori lengyelországi Solidarność-mozgalomra és az országban akkor végbement békés társadalmi-politikai folyamatokra, amelyek ma is példaként állhatnak előttünk, amikor a modern világ problémáira keresünk megoldásokat. A projekt főszervezője, a gdański székhelyű Europejskie Centrum Solidarności (European Solidarity Centre) ápolja a lengyelországi Solidarność-mozgalom és a lengyel antikommunista demokratikus ellenzék szellemi örökségét.

A Solidarity Academy 2018. workshopjai és előadásai 16 olyan fiatal újságíró, publicista, író és politikai elemző számára nyújtanak képzési és fejlődési lehetőséget, akik mind lokális, mind pedig globális szinten érdeklődnek a geopolitikai kérdések, a határvidékek multikulturális és többnyelvű együttélésének aktuális kihívásai, a visegrádi, a balkáni és a kelet-európai térség kulturális, társadalmi és politikai ügyei iránt.


Alkalmasság

A Solidarity Academy szervezői olyan fiatal, 20-30 év közötti újságíró jelentkezését várják, akik fejleszteni szeretnék újságírói és szerkesztői képességeiket.

Költségek

A szervezők 100 Euró összértékig megtérítik a résztvevők útiköltségét, valamint szállást és fogyasztást biztosítanak számukra a gdański tartózkodás idejére.

Pályázás

Bővebb információ a projektről ezen a linken érhető el.
A pályázati adatlap itt érhető el.
A pályázati adatlapokat online kitöltve várjuk. A beküldés határidő: 2018. augusztus 5.

Nyelvtudás

A Solidarity Academy programjai angol nyelven folynak.

Egyéb

Ajánljuk a pályázók figyelmébe a Solidarity Academy kotábbi eseményeiről szóló filmjeinket.

Ha bármilyen kérdése van, kérjük lépjen kapcsolatba a lengyelországi szervezőkkel: academy@solidarity.org.pl.

A magyarországi partnerszervezet szintén várja kérdéseit: jak@jozsefattilakor.hu

Projekt koordinátor: Czinki Ferenc (czinkif@gmail.com)

Kövessen minket a Facebookon


Találkozunk Gdańskban!

A projekt szervezői és partnerei: European Solidarity Centre (Lengyelország), The Common Europe Foundation (Lengyelország), New Eastern Europe (Lengyelország), Institute for the Study of Totalitarian Regimes (Csehország), Balkans, let`s get up Organisation (Szerbia), Literarnyklub.sk (Szlovákia), Friedrich Ebert Stiftung (Németország), József Attila Kör (Magyarország).

A projekt a Visegrádi Alap társfinanszírozásában valósul meg.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.