hirdetés

Szeptembertől Barda Beáta a Trafó ügyvezető igazgatója

2017. május 11.

A Fővárosi Közgyűlés Barda Beátát választotta meg a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezetői posztjára - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

hirdetés

Mint írják, az ügyvezetői pályázatot, amelyre a jelentkezőknek olyan művészeti programot kellett beadniuk, amely kitér többek között a kulturális innovációra, a nemzeti hagyományok kortárs értelmezésére, a független magyar és külföldi művészeti csoportok bemutatására is, márciusban írta ki a fenntartó.

A felhívásra végül egyedül a Trafó Kortárs Művészetek Háza jelenlegi művészeti vezetője, Barda Beáta jelentkezett, pályázatát a szakmai bizottság és a főváros vezetése egyaránt elfogadta és támogatta.

Az új vezető 2017. szeptember 1-jén foglalja el az igazgatói posztot, mandátuma 2022. augusztus 31-ig tart - olvasható a közleményben.

Az új ügyvezető igazgató Nagy József táncos, koreográfus, rendezőt váltja az intézmény élén. A nemzetközi hírű koreográfus 2012. szeptember 1-je óta vezeti a Trafót, kinevezése 2017. augusztus 31-ig szól.


Barda Beáta, aki 2006 óta programszervezőként, 2007 óta művészeti vezetőként dolgozik a Trafóban, az MTI-nek elmondta: a Trafó korábbi, alapító-igazgatója Szabó György, aki jelenleg az intézmény menedzser-igazgatója, művészeti vezetőként fogja folytatni munkáját.

Mint Barda Beáta elmondta: az 1998 októberében megnyílt Trafó Kortárs Művészetek Háza munkájában 11 éve részt vesz, az eddigi irányt szeretnék folytatni, a koncepció nem változik.

Kiemelte: a jövő évad a Trafó 20. szezonja lesz, munkájuk középpontjában továbbra is a művészi innováció áll.

A Litera 14 éve tartja előszilveszteri irodalmi évbúcsúztatóját a Trafóval együttműködésben a Liliom utcában. Kezdetben születésnapi partijait is itt rendezte. Idei előszilveszterére – 2017. december 30-án – a hagyományokhoz híven ugyancsak a Trafóban kerül sor.

MTI/Litera

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.