hirdetés

Szőcs Géza a Magyar PEN Club új elnöke

2011. december 8.
Szőcs Gézát, a NEFMI Kultúráért felelős államtitkárát választotta új elnökévé a Magyar PEN Club, az új főtitkár Tolvaly Ferenc lett.


hirdetés

Az idén 85 éves Magyar PEN Club szerdán este a fővárosi Petőfi Irodalmi Múzeum szalonjában tartotta tisztújítását; Szőcs Gézát elnöknek, Tolvaly Ferenc írót főtitkárnak választották.

Szőcs Géza rövid köszönetében kifejtette, hogy milyen jövőt képzel el a Magyar PEN Clubnak. „El szeretném kerülni az ígérgetést, egyetlen dolgot szeretnék mégis megígérni: politikai érdeket ebben a szervezetben nem kívánok és nem fogok érvényesíteni. Úgy érzem, van feladat elég. Ne tisztségekben gondolkodjunk, hanem feladatokban” – idézte a szervezet elnökévé megválasztott Szőcs Gézát, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kultúráért felelős államtitkárát az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény.

Szőcs Géza kiemelte, hogy az írószervezetet Magyarország egyik legfontosabb nagykövetségének tartja a világban, és utalt arra is, hogy a szervezet életében nem ez az első eset, hogy a vezetőségbe kormánytisztviselő kerül, korábban Görgey Gábor, a Medgyessy-kormány kulturális minisztere is ugyanebben a helyzetben volt - olvasható a közleményben.

(Forrás: MTI)

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.