hirdetés

Szövegíró pályázatot hirdetett a Kalevala Baráti Kör

2017. július 11.

A szervezők Finnországhoz kapcsolódó írásokat várnak, szabadon választott műfajban. A pályázat fővédnöke Dragomán György.

hirdetés

A Kalevala Baráti Kör - a budapesti finnbarátok egyesülete - Finnország függetlenségének 100. évfordulója alkalmából szövegíró pályázatot hirdet. A Finnországhoz kapcsolódó írások hossza maximum 2017 leütés lehet (magyar nyelven, szóközökkel együtt), a műfaj teljesen szabadon választható.

Az elkészült pályaműveket az itt található űrlapon keresztül lehet benyújtani. Beküldési határidő: 2017. július 15. éjfél.

A pályázat fővédnöke Dragomán György író. Az írásokat értékelő zsűri tagjai:

Böröczki Tamás kiadói szerkesztő (Gondolat Kiadó)

Bába Laura műfordító, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Finnugor Tanszékének tanára

Pákozdi Dóra magyar szakos bölcsész

Az írásokat a pályázat során mindvégig jeligésen, a személyes adatoktól elválasztva kezelik. Az eredményhirdetésre 2017 őszén Budapesten kerül sor nyilvános ünnepség keretében. A legjobb alkotásokból válogatást tesznek közzé, a pályázaton való részvétellel a jelentkezők automatikusan átruházzák a beküldött művek felhasználási jogát a szervezőkre, hogy műveiket azok bármilyen formában kiadják, kiállítsák, terjesszék, vagy másolják bármiféle anyagi vagy egyéb juttatás nélkül.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.