hirdetés

Elmarad: Törvénytől sújtva – Írómozi Selyem Zsuzsával

2017. október 24.

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi 2017. október 25-ei eseménye betegség miatt elmarad. Az estet, melynek vendége Selyem Zsuzsa, a film pedig Jim Jarmusch Törvénytől sújtva című műve, későbbi időpontban rendezzük meg.

hirdetés

Az Írómozi nevű írói filmklubban kortárs írók kedves filmjeit vetítjük havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.


A 2017. október 25., szerda estére tervezett Írómozit, melynek vendége Selyem Zsuzsa lett volna, Jim Jarmusch Törvénytől sújtva című filmjével, egy későbbi időpontban tartjuk meg. A vetítés utáni beszélgetést Fehér Renátó vezeti majd.

Az új időpontról hamarosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Az Írómozi új évadának első három része – köztük ez az est is – a Litera Kilátó (határon túli kortárs szemle) című sorozata Erdély irodalmáról szóló fejezetének része.

TÖRVÉNYTŐL SÚJTVA
(Down by Law), 102 perc, 1986.

Zack (Tom Waits) és Jack (John Lurie) két kisstílű csibész. Mindkettőt behúzták a csőbe, és mielőtt leesett volna náluk a tantusz, hűvösre kerültek. A lemezlovas Zack azért került rács mögé, mert a kölcsönjárgányában egy hullát találtak, a selyemfiú Jacket viszont a riválisa szívatta meg, így kiskorú lány futtatása miatt gyűlt meg a baja a törvénnyel. A börtöncella harmadik lakója az olasz Roberto (Roberto Benigni), akinek be nem áll a szája, viszont alig ért angolul. Gyilkosságért ül, véletlenül agyonütött egy embert biliárdgolyóval. Roberto alaposan felkavarja az állóvizet, ügyeskedése eredményeként hármójuknak sikerül lelépnie.

Rendező: Jim Jarmusch
Szereplők: Tom Waits, John Lurie, Roberto Benigni
Operatőr: Robby Müller
Zeneszerző: John Lurie
Producer: Alan Kleinberg

TRAILER:

TOVÁBBI ESEMÉNY:
- November 29. 19 óra: Írómozi Láng Zsolttal (film: Aferim!) - Beszélgetőtárs: Jánossy Lajos.

Az eseményhez itt lehet csatlakozni a Facebookon.

AZ ÍRÓMOZIRÓL BŐVEBBEN.

Helyszín: Nyitott Műhely - Budapest 1123, Ráth György utca 4.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.