hirdetés

Tudatlan tündérek – Írómozi Grecsó Krisztiánnal

2017. február 15.

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2017. február 22-én, szerdán este 7-től Grecsó Krisztián, aki a Ferzan Özpetek: Tudatlan tündérek című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Gabriella vezeti.

hirdetés

Az Írómozi nevű írói filmklubban kortárs írók kedves filmjeit vetítjük havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.

FERZAN ÖZPETEK: TUDATLAN TÜNDÉREK (Le Fate ignoranti)
Olasz-francia film, 106 perc, 2001

Antonia és Massimo a középiskola óta szeretik egymást, és több mint egy évtizede élnek boldog házasságban egy elegáns, római kertvárosi villában. Massimo azonban meghal egy autóbalesetben, Antonia pedig mély gyászba zuhan, és képtelen rendes kerékvágásba zökkenteni életét. Aztán megpróbál kiegyezni a veszteséggel, kezdi átvizsgálni a férfi holmijait, és közös életük emlékei után kutatva rádöbben, hogy férjének szeretője volt. A felfedezés felrázza bénultságából, és nyomozni kezd az ismeretlen után. Csak egy vezetéknevet és egy lakcímet tud, de ez is elég ahhoz, hogy eljusson a házhoz, ahol újabb meglepetés éri...

"Özpetek emberi, igaz, reményt nyújtó filmjében a tudatlan tündérek megtanulják a leckét; egyebek mellett azt, hogy megeshet, legfőbb vetélytársunk az igaz lelki társunk." (Horeczky Krisztina, Filmhu)

Rendező: Ferzan Özpetek. Forgatókönyvíró: Ferzan Özpetek, Gianni Romoli. Operatőr: Pasquale Mari. Jelmeztervező: Katia Dottori. Zene: Andrea Guerra. Producer: Tilde Corsi, Gianni Romoli. Látványtervező: Bruno Cesari. VÁGÓ: Patrizio Marone. Szereplők: Antonia: Margherita Buy; Michele: Stefano Accorsi; Serra: Serra Yilmaz; Massimo: Andrea Renzi; Ernesto: Gabriel Garko; Veronica: Erika Blanc; Luisella: Rosaria De Cicco.

A FILM: 

Az eseményhez itt lehet csatlakozni a Facebookon.

Az Írómozi jelen szériája ez alkalommal véget ér. Az esetleges folytatásról értesítjük vendégeinket a Literán.

AZ ÍRÓMOZIRÓL BŐVEBBEN.

Helyszín: Nyitott Műhely - Budapest 1123, Ráth György utca 4. 


hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.