hirdetés

Új beszélgetéssorozatot indít a Hungarian Literature Online

2017. március 10.

A Litera angol nyelvű testvéroldala, a Hungarian Literature Online (HLO) a Brody Studios Klubbal közösen induló új sorozatában hónapról hónapra a kortárs irodalom legfontosabb szerzőivel, műfordítóival és szereplőivel ismerkedhet meg a külföldi közönség. A sorozat első vendége március 14-én Dragomán György.

hirdetés

A Brody Studios és a HLO új sorozatában, a Brody Lit Nite-on a kortárs magyar irodalom kerül reflektorfénybe. A Litera angol nyelvű testvéroldala, a HLO tizenhárom évvel ezelőtt indult és lett mára a magyar irodalom vezető angol nyelvű platformja. Híreivel, kritikáival, portréival a magyar kortárs és klasszikus irodalom széles palettáját ismerteti meg a külföldi olvasókkal.

Márciustól pedig már izgalmas beszélgetős estéken is közelebb kerülhetünk a magyar irodalomhoz. Az angol nyelvű beszélgetésekre várnak mindenkit, elsősorban azokat az itt élő külföldieket, akik érdeklődnek a magyar kultúra és irodalom iránt. 

Az első beszélgetés vendége március 14-én 20 órától Dragomán György lesz, akinek világhírű regénye, A fehér király 2008-ban jelent meg angolul Paul Olchvary fordításában és jelölték az angol Independent Foreign Fiction Prize-ra is. A New York Times "sötéten gyönyörű regénynek" nevezte és a ma már 30 nyelven olvasható könyvet tavaly meg is filmesítették. A fehér király-filmet márciustól játsszák a magyar mozik.

A Brody Lit Nite-beszélgetésen természetesen szóba kerül majd a könyv és a film kapcsolata, de megtudhatjuk azt is, milyen volt a szerző számára kisgyerekként átélni a román diktatúrát, milyen volt elhagyni Erdélyt és új életet kezdeni Magyarországon, megismerhetjük Dragomán György írói módszereit, és talán fény derül arra is, mi is A fehér király töretlen világsikerének a titka. Dragomán György beszélgetőpartnere ezen az estén a HLO szerkesztője, Mark Baczoni lesz. 

A Litera, ahol márciusban Dragomán György a hónap szerzője, beszámol az eseményről a magyar olvasóknak is.


Facebook-eseményhez itt lehet csatlakozni.

HELYSZÍN: Brody Studios – Budapest 1064, Vörösmarty utca 38.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.