hirdetés

Új tagokat választott a SZIMA

2017. november 29.

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes éves és tisztújító ülésén az irodalmi osztály rendes tagjaivá választotta Bartis Attilát, Dragomán Györgyöt és Tompa Andreát, Karátson Endre szenior tag lett. Az osztály vezetője Imre Flóra maradt.

hirdetés

A Magyar Tudományos Akadémia által 1992-ben alapított Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia 2017. november 27-ei rendes éves és tisztújító közgyűlésén megválasztotta tisztségviselőit, valamint mind az 5 szakosztályba új tagokat választott. A Széchenyi Akadémia új elnöke Maurer Dóra festőművész, ügyvezető elnöke továbbra is Ferencz Győző költő maradt.

Az irodalmi osztály elnökévé újra Imre Flórát, rendes tagjává Bartis Attilát, Dragomán Györgyöt és Tompa Andreát, szenior taggá Karátson Endrét választották.

Az építőművészeti osztály elnöke továbbra is Winkler Barnabás, rendes tagja Pelényi Margit és Vincze László, szenior tagja Zalotay Elemér lettek.

A képző- és iparművészeti osztály elnöke Haász István lett, új tagjai Gerhes Gábor és Zalavári József, szenior tagja Schmall Károly és Szűts Miklós.

A mozgókép- és színházművészeti osztály új elnöke Hegedűs D. Géza, rendes tagjává Pintér Bélát és Valló Pétert választották, szenior tag Fodor Tamás lett.

A zenei alkotóművészeti osztály elnöke újra Tihanyi László lett, rendes tagnak Szigetvári Andreát választották.

A közgyűlésen az új tiszteletbeli tagokról is döntött a tagság. Mostantól a Széchenyi Akadémia tiszteletbeli tagja: Yona Friedmann (építőművészeti osztály) és Boško Krstić (irodalmi osztály).

A Magyar Tudományos Akadémia felé delegátusnak ismét Ferencz Győzőt és Jeney Zoltánt választották, elnökségi tagnak pedig Klimó Károlyt.

 

 

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.