hirdetés

Újabb – milliós − pályázatokat hirdet a Kárpát-medencei Tehetséggondozó és az Előretolt Helyőrség Írókadémia

2017. május 8.

Még le sem járt a fiatal kritikusok, mentorok és pályakezdők számára kiírt pályázatok benyújtási határideje, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó keretében működő Előretolt Helyőrség Íróakadémia újabb pályázatokat írt ki.

hirdetés

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (a továbbiakban KMTG) a magyar irodalmi élet felfrissítésének, a kortárs magyar irodalom élővé és olvasottá tételének, illetve az irodalmi tehetséggondozás céljából jött létre. Az intézmény a fenti célok figyelembe vételével az egész magyar nyelvterületet átfogó novella-, vers-, mese- és regénypályázatot hirdet. Ugyancsak pályázati úton választják ki a zsűri tagjait is.

A novella-, vers- és mesepályázatokon kategóriánként 1 millió forintos első, 500 ezer forintos második, és 250 ezer forintos harmadik díjak nyerhetők el, a regénypályázat első díja 5 millió forint, a második díj 2 millió forint, harmadik díj 1 millió forint. A pályaművek beküldési határideje a novella, vers és mese kategóriák esetében 2017. szeptember 1. A regény megírására egy év áll rendelkezésre, ennek határideje 2018. május 3.

A pályamunkák esetében tematikus és életkori megkötés nincs, bárki pályázhat. A pályázat nyelve magyar. A pályázatok jeligések, a jeligék feloldását külön borítékban kell mellékelni, melyeket a zsűri döntését követően közjegyző jelenlétében bontanak fel, ezt követően hirdetik ki a nyerteseket.

A beérkező pályamunkákat társadalmi–szakmai zsűri bírálja el, amely szintén pályázati úton kiválasztott irodalomtanárokból, könyvtárosokból, valamint a magyar irodalmi élet jeles alkotóiból áll.

A társadalmi zsűri pályázatának, illetve az alkotói versenypályázatok részletei és további információ a szervezet honlapján, a Pályázatok menüpont alatt található.
Az irodalmi pályázatokról részletesebben itt, a társadalmi zsűrire vonatkozó pályázatról részletesebben itt tájékozódhatnak.

Még nem késő pályázni a kritikusi- és szépirodalmi ösztöndíjakra!

Május 14-én éjfélig lehet pályázni az Előretolt Helyőrség Íróakadémia új évfolyamaiban való részvételre.

Az újonnan induló, dr. Elek Tibor vezette kritikai műhely 3 mentor és 5 pályakezdő kritikus számára biztosít tanulási- és ösztöndíjlehetőséget, erről itt olvashatnak.
A szépirodalom gyakorlóit 5 mentori és 10 pályakezdői ösztöndíj várja, erről itt olvashatnak.

[A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. közleménye]

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.