hirdetés

Vendég: Versum – Új sorozat a Literán

2018. február 8.

Vendég: Versum címmel ma új sorozatot indítunk a Literán. A versumonline.hu friss és archív versfordításai közlése mellé interjút készítünk az adott fordítóval, műhelytitkokról és az általa fordított költő szövegvilágáról. A csütörtökönként frissülő sorozat szerkesztője: Seres Lili Hanna.

hirdetés

Decemberben hároméves lett a Versum (versumonline.hu). A Krusovszky Dénes, Gerevich András, Nemes Z. Márió és Szabó Marcell alapításával indult lap Mohácsi Balázs és Urbán Bálint fordítók-szerkesztők csatlakozásával továbbra is ugyanolyan lendülettel folytatja a nemzetközi líra terjesztését, mint a kezdetekkor. A Litera ebben a terjesztésben szeretne segíteni a Versumnak.

Új sorozatunkban friss és archív versumos versfordításokat közlünk, melyeket minden alkalommal az adott szerző magyar fordítójával készített kis interjúnk vagy fordítói jegyzet fog kísérni.

 

Kérdéseink a hét versumos versének fordítói hátterére fókuszálnak, de a műhelytitkok megosztása mellett pontosabb képet kapunk a költő szöveguniverzumáról is:

1. Hol és hogyan találkozott ezzel a költeménnyel? Mi keltette fel az érdeklődését?
2. Költőként és fordítóként mi fontos az Ön számára XY költői világában, nyelvében?
3. Okozott-e valami különös izgalmat, örömöt és/vagy nehézséget a fordítás során?

Vendég: Versum című versfordítás-sorozat tehát hetente fog frissülni, egy fordítással és annak hátterét körüljáró miniinterjúval várjuk olvasóinkat.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.