hirdetés

Zilahi Anna: A falmászásról

2017. december 20.

A falmászás kipróbálásához párban érdemes érkezni, mert biztosító személyt nem áll módunkban fenntartani. Valószínű, hogy a helyszínen találsz valakit, aki biztosít, de ily módon egy ismeretlen kezébe helyezed az életed. – Oláh Gergely Máté fotóihoz hat író írt verset, novellát. Zilahi Anna írását olvashatják.

hirdetés

Az edzett mászó ismertetőjegyei: megveti a kényelmet, fájdalmas cipőt hord, szereti az éles felületeket és a szorult helyzeteket. Mert ő mászik!

A falmászás a test minden izmát szinte egyszerre erősíti és mozgatja meg, kiváló lehetőség a fizikai és mentális teljesítőképesség korlátainak megismerésére. Az úgynevezett fittness-mászás a hölgyeknek is ideális, hiszen testük arányosan tud formálódni, egyszerre erősödik a comb, vádli, fenék és határozottan vonzó alakra tudnak szert tenni, mindezt jól szórakozva.

Az emeleten tört falfelületek és változatos fogások nyújtanak kihívást a falmászás rejtelmeiben. A boulder teremben alacsonyabb magasságú falakon, kötél nélkül lehet mászni. Ha mégsem sikerülne biztosan megtartanod magad, biztonságodról a falak alatt elhelyezett szivacsok gondoskodnak. A boulder termünk plafonja végig mászható, ami a gyakorlottabb mászóknak is igazi kihívást jelenthet! A kötélzet, a beülők és a grigri, azaz önfékező eszköz, ingyenesen kölcsönözhető. Minden általunk használt termék az UIAA – nemzetközi hegymászó szövetség – által bevizsgált.

A falmászás iránt érdeklődő kezdők is bátran ellátogathatnak mászótermünkbe, hiszen a falmesterektől minden szükséges segítséget megkapnak a falmászás elsajátításához, a falmesterek megtanítják az alapokat, továbbá könnyebb nehézségi fokú műfalainkon könnyedén rögtön sikerélményeket érhetnek el. A falmászás kipróbálásához párban érdemes érkezni, mert biztosító személyt nem áll módunkban fenntartani. Valószínű, hogy a helyszínen találsz valakit, aki biztosít, de ily módon egy ismeretlen kezébe helyezed az életed.

A falmászás gyermekek számára is bátran ajánlható, akár edzés keretében: egészen kicsi kortól kezdve hozzák a szülők gyermekeiket mászni. Gyerekeknek kialakított mászófalunkon könnyedén kipróbálhatják tudásukat a legkisebbek is. Fogásainkat rendszeresen tisztítjuk, ezáltal a pályák is rendszeresen újjáépülnek, biztosítva ezzel a folyamatosan megújuló kihívásokat! A kihívás adott, előtted egy 13,5 m-es mászófal, és csak rajtad múlik, hogy feljutsz-e a legtetejére. Gyere és hódítsd meg Budapest legmagasabb műfalait!

Természetesen céges csapatépítésre is lehetőség nyílik, de vajon elég bátor vagy egy falmászó csapatépítőhöz? A bizalom és a kitartás összekovácsol mindenkit. Mi adjuk a feladatot, ti pedig a megoldást. Csak annyit mondunk: menj tovább, és ne nézz le!

(Forrás: http://www.maszobirodalom.hu/, http://www.mufal.hu/)

Zilahi Anna

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.