hirdetés

A nézőtérrel szemben: Békés Pál

Sirály, Galéria (Bp, VI., király u. 50.)

Kezdő dátum: 18:00
18:00
hirdetés

Békés Pál író, drámaíró, műfordító. Kalandos élete volt: Budapesten született 1956. március 27-én. Tanulmányait az ELTE BTK magyar - angol összehasonlító irodalom szakán végezte (1975-80.), volt kérdezőbiztos, tanár és nyelvtanár, 1994-1996-ig az MTV IKSZ Stúdiójának vezetője, 1997-től 2000-ig ugyanitt a színházért és az irodalomért felelős szerkesztő. Regényeket, novellákat, hangjátékokat, film, ill. tv-játékokat, meseregényeket ír. Vlagyimir Nabokov, Anthony Burgess, Woody Allen műveinek fordítója.
 
A Magyar Magic szervezője, A Nagy Könyv honosításának ötletgazdája, az IBBY (Gyermekkönyvek nemzetközi tanácsa) magyar egyesületének elnöke. A Dzsungel könyve színpadi változatának szövegírója, A kétbalkezes varázsló, A félőlény, a Spárga tengeralattjáró mesedarabok alkotója. Legutóbbi könyvei a Bűntárs (regény, 2004) és a Semmi baj (régebbi és újabb novellák, 2007).
 
Regény és gyerekregény, színmű és mesedarab közötti különbségekről, a zenés darabok nehézségeiről, legutóbbi könyveiről, terveiről beszélgetünk vele a Sirályban, A nézőtérrel szemben sorozat legújabb estjén. Beszélgetőtárs: Györe Gabriella.
 
A következő alkalommal, november 26-án az est vendége Kiss Noémi lesz, akivel Legénybúcsú című új darabjáról és korábbi könyveiről, műveiről beszélgetnek.

Tags: angol Békés Pál film Galéria Kiss Noémi műfordító Nabokov

hirdetés