hirdetés

A nézőtérrel szemben: Kukorelly Endre

Sirály (Bp. VI., Király u. 50.)

Kezdő dátum: 18:00
hirdetés

Az est szervezője és a beszélgetőtárs: Györe Gabriella

A szervező a programról: 2005-ben így jellemezte saját helyzetét: „azért fizetnek, amit akkor is csinálnék, ha nekem kéne fizetnem érte [….] szabadság-frusztrációm megszűnt […] többé-kevésbé tűrhető arányban találom el, kivel hogyan érdemes beszélni, a dolgok nagyjából rendben vannak”.
1951-ben született, történelem-könyvtár szakon végzett, számos irodalmi lap alapítója, másoknak munkatársa, megint másoknak szerzője: költő, író. 2005. december 22-én mutatták be a Katona Kamrában Élnek még ezek? című darabját, melynek műfaji meghatározásaként a vígvégjáték szó olvasható a címlapon.
"Arról írtam, hogyan tűnt el, lépett le végképp a színről a létezett szocializmusban ama híres-hírhedt polgárosodott dzsentri keresztény-úri középosztály, egy meglehetősen brutális deklasszálódási folyamat 'eredményeképp'"- írja róla a szerző.
Később átdolgozott formában adta ki a 2000-ben a Jelenkornál megjelent Rom. A szovjetónió története című regényét Rom. A komonizmus története címmel. "A darab tulajdonképpen a Rom. A komonizmus története című, javított és bővített formában idén újból megjelent kötet drámai kiegészítésének is tekinthető".  - írja Sonnevend Júlia az ÉS-ben. A szerző saját bevallása szerint véletlenszerűen tévedt a drámaírók területére. A jövő évi POSZT válogatója.
Ma este a drámáról, az előadásról, szerzői tapasztalatairól, jelenlegi munkáiról, egykori és jelenlegi társadalmi mozgásokról, s főképp a színházról beszélgetünk.
A sorozatot a Szépírók Társasága és a József Attila Kör támogatja.

Tags: József Attila könyvtár Kukorelly Endre Szépírók

hirdetés