hirdetés

"Anyairodalom - Apairodalom"

Svájci Nagykövetség (Bp, XIV., Stefánia út 107.)

Kezdő dátum: 18:00
hirdetés

A Svájci Nagykövetséggel és a Goethe Intézettel együttkűködve rendezzük meg az OKF Budapest által életre hívott „Anyairodalom – apairodalom” című sorozat második rendezvényét.

Szerzők:

Christina Viragh 1953-ban született Budapesten, 1960-ban szüleivel Svájcba emigrált. Rómában él. Anya-könyv c. regénye (magyarul: Jelenkor 2001, fordította Hajós Gabriella) egy anya elvesztésének feldolgozási kísérlete.

Erdős Virág a kortárs magyar irodalom egyik legeredetibb hangja. 1968-ban született Budapesten, elbeszéléseket, verseket és drámákat ír. Egy furcsa szülésről szóló Mária c. elbeszélését utolsó kötete, az Eurüdiké (Magvető, 2007) tartalmazza.

Carmen-Francesca Banciu 1955-ben született a romániai Lipovában. 1990 novembere óta Berlinben él. A szomorú anya dala c. regényében egy fiatal lány képét rajzolja meg, aki a kommunizmus megingathatatlan elvei alapján élő anyjától próbál meg elszakadni.

Moderátor: Dr. Kovács Edit.

A program csak bejelentkezéssel látogatható. bejelentkezni május 6-án 16 óráig lehet a 06/1/4607053/54-es telefonszámon, illetve a dora.hambuch@eda.admin.ch e-mail címen.

Tags: Erdős Virág Jelenkor

hirdetés