hirdetés

Bernhard Szegeden

Grand Café Szeged (Szeged, Deák Ferenc u. 18. II. emelet)

Kezdő dátum: 17:00
17:00
hirdetés

2008. február 12-én délután öttől kerül sor a egy kötetbemutatóra és pódiumbeszélgetésre Az olasz férfi című, négy korai prózát és két filmnovellát tartalmazó Bernhard-könyv kapcsán. A résztvevők: Dr. Martin Huber, a gmundeni székhelyű Thomas Bernhard Archívum vezetője, Adamik Lajos, a kötet fordítója, Sándor Iván regényíró és Bombitz Attila kritikus, a kötet szerkesztő lektora. A kötetbemutató és beszélgetés után közvetlenül egy magyar feliratozású Bernhard-dokumentumfilm kerül vetítésre.
 
Este héttől: Der Italiener. Ferry Radax filmje (1972) Thomas Bernhard filmforgatókönyve alapján, német nyelven.
 
Este kilenctől: Elisabeth II. A bécsi Burgtheater előadásának felvétele német nyelven. A dráma magyar fordítása az Átváltozások című folyóirat Bernhard-számában olvasható (1993).
 
A Bernhard-naphoz kapcsolódó szakmai programként 2008. február 13-án a SZTE BTK VIII. termében 10 órától Dr. Martin Huber tart előadást: Der achlaß Thomas Bernhards und seine Bedeutung für die Werkedition am Beispiel von "In der Höhe" címmel, német nyelven. A rendezvény a budapesti Österreichisches Kulturforum , a gmundeni Thomas Bernhard Alapítvány és a szegedi Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszék támogatásával jött létre.

Tags: dráma Sándor Iván Thomas Bernhard

hirdetés