hirdetés

Drei Raben: Die Unngarische Schweiz

Eckermann Kávéház (1092 Budapest, Ráday u. 58.)

Kezdő dátum: 20:00
hirdetés

Drei Raben / Három Holló kulturális folyóirat „Die ungarische Schweiz" / „A magyar Svájc" című számának bemutatója az Eckermann Kávéházban.
„Svájc magyar költők, írók kedvelt úticélja volt egykor, és mai is. Írásaikban kritikus összhangban jelenik meg mindaz, amit egy magyar iszonyúan hiányol, vagy éppen sürgősen szükségesnek tart; s ezzel együtt tükröt tart Svájcnak, melyből gyakran nem éppen hízelgő arc tekint vissza. És amikor a sérül szemek az ép, vagy legalábbis idillinek ható viszonyokra tekintenek, nem ritkán düh is vegyül a pillantásba.”
A folyóirat szerkesztői, szerzői és fordítói Kosztolányi Dezső, Déry Tibor, Bächer Iván, Márai Sándor, Esterházy Péter, Ady Endre, Rejtő Jenő és mások szövegeiből olvasnak fel. A német- és magyar nyelvű felolvasást követően Kiszner Linda (ének), Sándor Bálint (gitár) és a Spanish Inquisition ad koncertet.
"Ha Spanyol Inkvizíció koncertre keveredik az ember, furcsamód gyakran utólag sem tudja igazán, mire is számítson. Keserű lounge után veterán lázadó rock előtt sunshine reggae után arab punk berzengeti a dobhártyákat, a hatás azonban számítható. Metro-Goldwin rajzfilmhősként tér haza minden figyelmes közönség."
 
Az est házigazdái: Svájci Nagykövetség, Három Holló Alapítvány. Moderátor: Wilhelm Droste.

Tags: Ady Endre Esterházy Péter Kosztolányi Dezső Márai Sándor Rejtő Jenő spanyol

hirdetés