hirdetés

Elveszett bemutató

Pécsi Galéria (Pécs, Széchenyi tér)

Kezdő dátum: 17:00
17:00
hirdetés

Balogh Robert Elveszett című regényét mutatják be Pécsett, mely az Irodalmi Jelen nemzetközi regénypályázatán harmadik helyezést ért el 283 mű közül. Közreműködik: Kukorelly Endre és a Singas Project.
 
Balogh Robert 1972-ben születet Pécsett, eddig két verseskötete, s az Elveszett regénnyel együtt három regénye jelent meg. Legnagyobb szakmai sikerét a Schvab evangiliom című regényével aratta, amely idén tavasszal jelent meg horvát nyelven. Ír színdarabokat, meséket is, 2005-ben a III. Országos Gyerekszínházi Szemlén Mátyás király szárnyai című darabjából készült előadás nyerte el a fődíjat.
 
Részlet az Elveszett regény fülszövegéből: „Az Elveszett egyszerre napló, és sodró tempójú fejlődésregény. Az író „főhős” ráun a háromnapos tivornyákra, sex-partikra, fűre, italra, s kimarad a haveri körből. Íróként témának tekinti még meglévő barátai magánéleti válságait, az ebből következő teljes magára maradottsága után jön az elkerülhetetlen összeomlás: a pszichiátrián köt ki, majd egy apácákat gondozó szeretetotthonban kezd dolgozni… Az Elveszett végtelenül sötét feketehumora miatt nem túl szívderítő olvasmány a fiatal generáció pokoljárásáról. Számtalan kérdést vet fel, kimondottan jó regény”.

Tags: Balogh Robert Galéria horvát Irodalmi Jelen Kukorelly Endre

hirdetés