hirdetés

Irodalmi Centrifuga Nagy Gabriellával

Centrál Kávéház (Bp. V., Károlyi M. u. 9.)

Kezdő dátum: 19:00
hirdetés

Bódis Kriszta és Gordon Agáta vendége: Nagy Gabriella költő, író, szerkesztő, kritikus, irodalomszervező. Könyvei: Vállalok bérbe sírni (versek, Palatinus, 2000); Idegen (regény, Palatinus, 2003)
Az Idegen című regényről: "Nagyoperett-paródia stílusú barokk szinglikönyv. Az Idegen egy nagyoperett. Áriákkal, betétekkel és ármányokkal, furfangokkal, temérdek szerelmi szenvedéssel. Ezt a stílust támogatja a történetbonyolítás, a stílus, a díszletezése, a bizonytalan korba stilizált nyelv, az érzelmi dinamika.
Női Bűn és bűnhődés: állandósult szorongás és lelkiismereti válság. Legjobb pillanataiban Austin, és Gozsdu, és Lehár meg effélékre emlékeztető szöveg. A könyv hősnőjének kevesebb jó pillanta van, mint Köves Gyurinak a Sorstalanságban!" (Gordon Agáta)
"Nagy Gabriella Idegen című regénye egyszerre a férfi elvárásoknak való megfelelés és az ennek való megfelelés lehetetlensége is, az "ismerős" nő-szerep bomlásának pillanta, amit a szerző tudatos, dekadens-rokokó lázadó nyelve zilál szét." (Bódis Kriszta)
Az estén közreműködik: Kristófy Mária énekes.

Tags: Bódis Kriszta Gordon Agáta Nagy Gabriella

hirdetés