hirdetés

Juha Siltanen-Jorma Uotinen: Piaf, Piaf

Bárka Színház, Vívóterem (Bp, VIII., Üllői út 22.)

Kezdő dátum: 19:00
19:00
hirdetés

A Piaf, Piaf ősbemutatóját 1989-ben tartották a Helsinki Városi Színházban. Ennek felújított, a Bárka Színház társulatára átírt, új változatával készül majd’ két évtizeddel később Jorma Uotinen. A mű középpontjában a legendás énekesnő áll, ám a színpadon korántsem a szokványos romantikus életrajzot látjuk – miközben az előadásban természetesen elhangzik Edith Piaf valamennyi híres dala, és egy pillanatra sem hiányzik az érzelem, a szenvedély. Uotinen rendezése (és a szövegíró-dramaturg Juha Siltanen darabja) úgy koncentrál folyamatosan a főhősre, hogy közben az „ensemble-játékot" helyezi előtérbe. A mintegy húszfős csapat szinte mindvégig a színen van, az események szinkronban zajlanak, megismerjük Piaf-ot, a „verebet" és közben megismerjük azt a közeget, amiben felnő, ami meghatározza, ami dalainak gyökere és befogadó otthona. Előttünk a párizsi, a kávéházak-kuplerájok-lokálok-fényes színpadok világa, a színházi öltözők, a ring (a nagy szerelem: Marcel Cerdan), az európai és tengerentúli koncertek atmoszférája, az utolsó évek szenvedéssel-csakazértis elszánásokkal teli, a legsűrűbb-legszebb dalokat ihlető, diadallal-bukással végződő varászlatos-tragikus élete.
 
 

A dalok szövegét Parti Nagy Lajos magyarította.

Játsszák: Varjú Olga, Spolarics Andrea, Varga Anikó, Ilyés Róbert, Telekes Péter, Dévai Balázs, Kálid Artúr, Pásztor Tibor, Réti Adrienn e.h, és Trokán Nóra e.h.

Rendező: Jorma Uotinen. A rendező munkatársa: Ladányi Andrea. Assszisztensek: Hajós Eszter és Nagy Veronika. Díszlet: Csík György. Jelmez: Lakatos Márk.

Bemutató: 2008. október 16.

Tags: Parti Nagy Lajos színház

hirdetés