hirdetés

Késelés villával extra

Nyitott Műhely (Bp, XII., Ráth Gy. u. 4.)

Kezdő dátum: 18:00
18:00
hirdetés

"Ha óvatlan vagy, a tetemek az ujjuk köré csavarnak."
A magvető kiadónál jelent meg Filip Florian Kisujjak című regénye: a kötet bemutatóját most tartják a Nyitott Műhelyben, a bemutatón a kötet szerzője is részt vesz.
 
Filip Florian
 
Filip Florian 1968-ban született. Dolgozott újságíróként a Cuvîntul című kulturális magazinnak, tudósított a Szabad Európa Rádiónak és a Deutsche Wellének. 2006 májusában a Literarisches Colloquium Berlin vendége volt. Bukarestben él a feleségével és a fiával.
     Ezzel a regényével egyaránt elnyerte a România literară magazin és az Anonimul Alapítvány legjobb elsőkönyvesnek járó díját és a Romániai Írószövetség legjobb elsőkönyvesnek járó díját.
     Filip Florian könyve egyszerre detektívregény és bámulatosan anekdotázó balkáni próza; történelmi tényeket mutat fel, de épp csak olyanforma pontossággal, mint a legnagyobb dél-amerikai regényírók. Helyenként a metafizika területére lépdel, másutt megmarad a realitás világában: egy az Oszták–Magyar Monarchia és Ó-Románia egykori határán fekvő kisvárosban, ahol a római erőd feltárásakor hatalmas tömegsírra bukkannak. Milyen időből származhatnak a csontok? Ennek felderítésével foglalatoskodik a fiatal régész, az öreg katonai ügyész, az egykori politikai fogoly, sőt az argentin csontszakértők is. Az író a briliáns történetbonyolítással egészen a legutolsó mondatig képes fokozni olvasói kíváncsiságát.
     Az íróval András László, Babiczky Tibor és Bartis Attila beszélgetnek.
     A belépés díjtalan.

Tags: amerikai Babiczky Tibor Bartis Attila magazin Műhely próza

hirdetés