hirdetés

műKEDDvelő - költői kérdések és válaszok

MU Színház (Bp, XI., Körösy József u. 17.)

Kezdő dátum: 18:00
hirdetés

A MűKEDDvelő vendégei ez alkalommal Tarján Tamás és Tatár Sándor. A MU Színházban rendezett est háziasszonya Lárai Eszter. A program a Szépírók Társasága - A Könyv Utóélete sorozat része.
 
Tatár Sándor
1962-ben született Budapesten. Az ELTE magyar-német szakán szerzett tanári diplomát 1988-ban, majd PhD fokozatot 2000-ben. Tanított itt-ott, próbálkozott "szabadúszással"; 2001-től az MTA Könyvtárának munkatársa.
Feleségével és fiával Törökbálinton él.
1985-től publikál, elsősorban verseket és műfordításokat. Műfordítói teljesítményét mind rövidpróza (Nagyvilág; 1988), mind vers kategóriában (Holmi; 1995) elismerték egy-egy pályázaton. 1997-ben az Eötvös Ösztöndíj jóvoltából három hónapot dolgozhatott a straeleni Európai Fordítóházban (Europäisches Übersetzer-Kollegium), ezenkívül 1999-ben a Soros Alapítvány, 2001-ben a Nemzeti Kulturális Alapprogram egyéves alkotói ösztöndíját nyerte el.
2006. márciusában a Literarisches Colloquium Berlin nemzetközi fordítóműhelyének vendége volt. Eddig négy magyar- és egy kétnyelvű (magyar-német: A végesség kesernyés v. / Endlichkeit mit bittrem Trost) verseskötete jelent meg; 2006-ban (a kétnyelvűn kívül) a Requiem című a Kalligram, 2007-ben a Bejáró művész címűm az Orpheusz Kiadónál. Jelenleg egy, az utóbbi (bő) két évtized német rövidprózájából összeállítandó antológia szerkesztésén és fordításán dolgozik.

Tags: dráma Holmi József Attila Kalligram Szépírók színház Tatár Sándor vers

hirdetés