hirdetés

Nők a férfi (b)irodalomban – V. Őszi irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.)

Kezdő dátum: 11:00
11:00
hirdetés

A Szépírók Társasága október 25–26-án ötödik alkalommal rendezi meg Őszi irodalmi fesztiválját, melynek idei címe Nők a férfi (b)irodalomban.
A fesztivál idén a női írással, a „női” és a „férfi” irodalom viszonyával foglalkozik. Fókuszba állítja a férfi–nő kapcsolatokat és tükröződéseket, az egymásra utaltságot és a szerelmet. Témájuk a (B)irodalom átrendeződése, az ezzel járó összetűzések és kiengesztelődések. Hogyan reagálnak a kihívásra és csábításra a férfi kollégák, és mit kapnak viszontválaszul a női szerzőktől?  A határok széttöredeznek, az alkotás és a befogadás kétoldalú – a fesztiválon férfi és női szerzők randevúznak egymással. 
Október 25. szombat
  • 11 és 14 óra között Bódis Kriszta szubjektív filmválogatása férfiról, nőről – Józsa Márta, Zomborácz Virág, Sivó Júlia, Groó Diana, Kocsis Ágnes, Fliegauf Benedek, Takács Mária, Bódis Kriszta filmjei
  • 15 órakor. ÁGENSJazz. Közreműködik: PHILIPP GYÖRGY ének, zene.
  • 15. 30 órakor.  Feleség az írógépnél. Beszélgetés Borgos Annával Portrék a Másikról és Menyhért Annával Elmondani az elmondhatatlant című könyveikről. Moderátor: Györe Gabriella.
  • A beszélgetést korfestő képi és zenei betétek egészítik ki, valamint részletek hangzanak el Török Sophie, Harmos Ilona, Illyés Gyuláné Kozmutza Flóra, Szántó Judit és Vágó Márta műveiből.
  • 16. 30 órakor. Ica-víziók irodalomról és nőtudatról. Az Irodalmi Centrifuga élőfolyóirat és kollektív tudatfolyam szerkesztői beszélgetnek és vetítenek: Bódis Kriszta, Györe Gabi és Gordon Agáta.
  • 17. 30 órakor. Férfi szoprán, női tenor. Férfi írók női, nőírók férfiszerepben. Fellépnek: Forgách András, Závada Pál, Pályi András, valamint Forgács Zsuzsa Bruria és Rapai Ágnes. Szerkesztő: Forgács Zsuzsa Bruria.  Moderátor: Békés Pál.
  • 18.30 órakor. Babák és bakák. Felolvasás és beszélgetés az Éjszakai Állatkert, a Szomjas Oázis, valamint az Ismeretlen Katona című antológiák szerzőivel és szerkesztőivel. Fellépnek: Kukorelly Endre, Ferdinandy György, Szerbhorváth György, valamint Forgács Zsuzsa Bruria, Drozdik Orsolya, Bárdos Deák Ágnes, Fiáth Titanilla. Közreműködik Hód Adrienn és tánccsapata, Ferencz Karolina és Li Yang operaénekesek. Szerkesztő - moderátor: Forgács Zsuzsa Bruria.
  • 20.00 órakor. Erósz a mennyben, Psziché a pokolban – szerelmesversest. Költők és költőnők olvassák fel legkedvesebb saját és választott szerelmes versüket. Fellépnek: Erdős Virág, Kapecz Zsuzsa, Karafiáth Orsolya, Kiss Judit Ágnes, Takács Zsuzsa, Tóth Krisztina, Rapai Ágnes, valamint Borbély Szilárd, Fenyvesi Ottó, Kántor Péter, Kemény István, Nádasdy Ádám, Térey János, Varró Dániel. Közreműködnek: Ferencz Karolina és Li Yang operaénekesek. Szerkesztő - rendező: Forgács Zsuzsa Bruria.
 
A fesztivált diavetítés kíséri Csoszó Gabriella, Elek Judit Katalin, Eperjesi Ágnes, Molnár Zoltán, Szabó Benke Róbert, Szabó Tamás, Szilágyi Lenke fotóival és Drozdik Orsolya, Szemethy Orsolya képzőművészeti alkotásaival.

Közreműködő színészek: Vasvári Emese, Havas Judit és Balogh Rodrigó

Tags: Bárdos Deák Ágnes Békés Pál Bódis Kriszta Borbély Szilárd Erdős Virág Fenyvesi Ottó fesztivál Forgách András Forgács Zsuzsa Gordon Agáta Józsa Márta Kántor Péter Karafiáth Orsolya Kemény István Kiss Judit Ágnes Kukorelly Endre Nádasdy Ádám Pályi András Rapai Ágnes Szépírók Szerbhorváth György Takács Zsuzsa Térey János Tóth Krisztina Varró Dániel Závada Pál zene

hirdetés