hirdetés

NYITOTT VERSEST

Inda galéria (Bp. VI., Király utca 34. II em.)

Kezdő dátum: 18:00
hirdetés

A mai vendég: VARGA Virág
Gyukics Gábor és Dukay Nagy Ádám dzsesszel tálalt havonkénti irodalmi csemegéje, ahol a költővendég együtt olvas föl a versszerző olvasókkal.

A nyitott vers-fölolvasóest abban különbözik a hagyományos irodalmi rendezvényektôl, hogy a hallgatóság vállalkozó kedvű tagjai is megosztják a közönséggel szövegeiket. A műfaj Amerikában alakult ki Jack Kerouac költő és David Amram zenész véletlen találkozása alkalmával. A költő versét egy NewYork-i kávéházban olyan hangosan és beleéléssel olvasta fel, hogy egy másik vendég is kedvet kapott a versének felolvasására a kávéház vendégei előtt Amram zenei kíséretével. A San Franciscó-i Triest kávéházban Allen Ginsberg és barátai az 1950-es évek közepén számos impromtu felolvasást tartottak. Az elmúlt fél évszázadban nyitott versestet a világ szinte minden szegletében rendeztek már.
Magyarországon Gyukics Gábor kezdte el a nyitott estek szervezését 2000-ben. Ezidáig 11 város különböző intézményeiben (könyvtár, könyvesbolt, múzeum, galéria, kultúrház, kávézó, kocsma) 70 költő részvételével közel száz estet tartottak.
Hozza el és ossza meg másokkal is  fiókban lapuló szövegeit!
Házigazda: DUKAY NAGY Ádám és GYUKICS Gábor
Zene BARABÁS Lőrinc... (trombita)
Az Inda Galéria és a Szépírók Társasága közös rendezvénye
A belépés ingyenes.

Tags: Dukay Nagy Ádám Galéria Gyukics Gábor Kerouac könyvtár Szépírók vers

hirdetés