hirdetés

Nyitott versest Szabó T. Annával

Inda galéria (Bp. VI. ker., Király utca 34. II. emelet)

Kezdő dátum: 18:00
18:00
hirdetés

Gyukics Gábor és Dukay Nagy Ádám dzsesszel tálalt havonkénti irodalmi csemegéje az Inda Galériában, ahol a költővendég együtt olvas föl a versszerző olvasókkal.
 
Hozza el és ossza meg másokkal is fiókban lapuló szövegeit!
A vendég ez alkalommal Szabó T. Anna, a házigazda Dukay Nagy Ádám, a zenét Barabás Lőrinc trombitaművész szolgáltatja. Az Inda Galéria és a Szépírók Társasága közös rendezvénye.
 
"A nyitott versfölolvasóest abban különbözik a hagyományos irodalmi rendezvényektôl, hogy a hallgatóság vállalkozó kedvű tagjai is megosztják a közönséggel szövegeiket. A műfaj Amerikában alakult ki Jack Kerouac költő és David Amram zenész véletlen találkozása alkalmával. A költő versét egy NewYork-i kávéházban olyan hangosan és beleéléssel olvasta fel, hogy egy másik vendég is kedvet kapott a versének felolvasására a kávéház vendégei előtt Amram zenei kíséretével. A San Franciscó-i Triest kávéházban Allen Ginsberg és barátai az 1950-es évek közepén számos impromtu felolvasást tartottak. Az elmúlt fél évszázadban nyitott versestet a világ szinte minden szegletében rendeztek már. Magyarországon Gyukics Gábor kezdte el a nyitott estek szervezését 2000-ben. Ezidáig 11 város különböző intézményeiben (könyvtár, könyvesbolt, múzeum, galéria, kultúrház, kávézó, kocsma) mintegy 80 költő részvételével több mint száz estet tartottak."

Tags: Dukay Nagy Ádám Galéria Gyukics Gábor Kerouac könyvtár Szépírók

hirdetés