hirdetés

Pamela Z: Voci

Trafó (Bp, IX., Liliom u. 41.)

Kezdő dátum: 20:00
hirdetés

Szóló multimédia előadás énekre és digitális érzékelőkre.
A VIII. Making New Waves Fesztivál - Digitális hidak sztárvendége idén az amerikai énekes-performer Pamela Z, aki jól ismert szereplője a világ kortárs művészeti helyszíneinek, a New York-i Bang on a Can fesztiváltól, Pina Bausch Wuppertál Táncszínházán keresztül a Velencei Biennáléig.
Az énekes-zeneszerző-előadó Voci című műve teljes estét betöltő multimédia előadás. Pamela Z hangokat – az élőben megszólaló illetve előre felvett és elektronikusan átalakított emberi hangot –, valamint videoképeket használ alapként, majd ezeket a hangokat és képeket a karjára erősített fény- és mozdulatérzékelők segítségével (The BodySynth™) élőben átalakítja. Testével, mozdulataival manipulálja a hangzást. A színpadot váratlan vizuális és audio-transzformációk varázsolják élővé, miközben Pamela Z "virtuális duetteket" énekel meglepetés-vendégeivel, akik videoképek formájában jelennek meg a közönség előtt.
Az előadás főszereplője az emberi hang, melyet a szerző-előadó különböző szempontokból közelít meg: a hang lehet anatómia, karakter, identifikátor és kommunikátor. Történetek szövődnek a hangról suttogások, kiáltások, valóságos és szintetikus kórusok, áriák, valamint tudományos információk formájában, melyekből Pamela Z valamiféle polifonikus mono-operát épít fel.
Komponálta, írja és előadja: Pamela Z – ének és élő elektronika, videodesign: Jeanne Finley, John Muse, fényterv: Elaine Buckholtz
A fesztiválról bővebben: (link)

Tags: amerikai fesztivál

hirdetés