hirdetés

Random Dance (UK): Entity/ Entitás (tánc)

Trafó (Bp, IX., Liliom utca 41.)

Kezdő dátum: 20:00
hirdetés

Tíz kivételes tehetségű, klasszikus képzettségű táncos, tíz lenyűgözően hajlékony, tökéletes test mozog a Coldplay és Massive Attack kapcsán ismert Jon Hopkins elektronikus kompozícióját és Bartók V. vonósnégyesét ötvöző zene sodró ritmusára Wayne McGregor koreográfiájára.

Az elmúlt 15 évben Wayne McGergor koreográfus és társulata, a Random Dance számos határátlépő produkciót hozott létre és mutatott be világszerte. Más művészeti ágban alkotó művészek, valamint a tudományos terület képviselőinek közreműködésével a tánc hagyományos határain messze túl merészkedve, hosszas kutatási szakasz után olyan radikálisan új munkákat hozott létre, mint amilyen az Entity is. A középpontban minden esetben Wayne McGregor emberi test iránti szenvedélye és a zsigeri, erős fizikalitású mozgás létrehozása iránti vágy áll.

Az Entity a harmadik koreográfia a Random új tánc-tudományi együttműködéseinek sorában. Az AtaXia (2004) egy mozgáskoordinációs zavar orvosi, tudományos vizsgálatán alapult, míg az Amu (2005) a szív anatómiájával és működésével foglalkozó tudósok és szívsebészek bevonásával készült. Az Entity születését is egy kutatási projekt előzte meg, amelybe számos tudós, orvos és intézmény kapcsolódott be.  Ebben az esetben a pszichológia, a neurológia, a nyelvészet, az ember-számítógép interakció és a robotika területein foglalkozó szakértőkkel, tudósokkal együttműködve McGregor és csapata arra a kérdésre kereste a választ, mit is jelent embernek lenni.

Jegyár: 2500 Ft, diákjegy: 1900 Ft, a Trafó bérlet érvényes. A darab október 3-án és 4-én is látható a Trafóban.

Október 3-án, pénteken az előadás után Lőrinc Katalin táncos, táncszakíró beszélget a társulat tagjaival.

Tags: zene

hirdetés