hirdetés

Rőzse Presszó - Szilveszter

Gödör Klub (Bp. VII., Erzsébet tér)

Kezdő dátum: 21:00
21:00
hirdetés

Talán még vannak, akik emlékeznek a megboldogult Rózsa Presszó-s kezdeményezésekre, melyek éveken keresztül adtak helyet a város szilveszteri mulatságai közt az underground művészeti hagyományokat ápolók gyülekezetének.
Idén, némi távolságtartó iróniával, azaz egy főhajtással felérő ékezet többlettel indítjuk ismét útjára a tetszhalálából megtért gyermeket Rőzse Presszó néven.
A hangsúlyt elsősorban az irodalmi kabaré szívmelengető ideájára (ld. rőzse) kívánjuk fektetni, de megmaradnak a populistra-bulista szilveszterhű tradíciók is (ld.presszó).
Legát Tibor újságíró és zenész lesz az est táncos-zenés konferansziéja, dizőzként felbukkan Paizs Miki a nagyszerű színésznő Sárosdi Lilla partnereként, valamint a titokzatos kukkoló szerepében az Egyetleneim című kultfilm főalakja, Kovács Krisztián, s végül, de nem utolsó sörben két idegenbe szakad hazánk lánya, FanNina sziámi párként táncol vissza e kies Pannóniába (ld. még Hunnia).
S hogy mitől irodalmi Rőzse Presszó kabaréja?
A klasszikus kabaréjelenetek titkait feltárva két jeles kortársunk, Hazay Attila és Cserna - Szabó András írt ez alkalomra pikáns, csattanós, könnyfakasztó (ld: 2006-2007 nemzeti ünnepei) szösszeneteket mindannyiunk vidulására.
Garaczi László és Murányi Zita írók legkedvesebb napjaikat, azaz naplójukat közszemlére téve az év utolsó napján elárulják: ki nevet a végén.
Játszanak még: Dönci, Keszei Krisztián, Horváth Gábor, Dudás Zsombor, Bárdos Deák Ági, Darvas Kristóf
Szerkesztők: Nagy Gabriella és Bárdos Deák Ági

Tags: Garaczi László Murányi Zita Nagy Gabriella Underground

hirdetés