hirdetés

Tolnai Ottó: Világpor- beszélgetés, felolvasás és zene

Gödör Klub

Kezdő dátum: 19:00
19:00
Tolnai Ottóval Mikola Gyöngyi irodalomtörténész beszélget.Közreműködik: Mezei Zoltán és Berta Csongor, a Szabadkai Népszínház színészei Zenél: Grencsó István. A könyvbemutató után, 21.00-től BARDO-koncert!
hirdetés

Tolnai Ottónak, a kortárs magyar költészet kiemelkedő alakjának életműsorozata indul útjára a Világpor című kötettel a Jelenkor Kiadónál. Ez az 1980-ban megjelent verseskötet, amely évtizedek óta hiányzik még a könyvtárak polcairól is, poétikailag is mérföldkőnek tekinthető. A Világpor verseiben a szerző nemcsak továbbírja korábbi meghatározó költői motívumait, de részben újakat generál, megteremtve ezzel egy sajátos és megkülönböztethetetlen Tolnai-féle mitológiát, a semmis dolgok „kis énekesének” mikrovilágát. A Világpor a huszadik századi világégések utáni költői megszólalás nagyszabású kísérlete, hitvallás és manifesztum is egyben, melyhez Tolnai később egész pályája során hűséges maradt: „a formátlanságot adományozom / a nagy egek pályáin sodródóknak / legyen életem legnagyobb gesztusa ez”.

A könyvbemutató után, 21.00-kor BARDO-koncert.
Bárdos Deák Ági évtizedek óta a budapesti underground egyik emblematikus figurája, afféle punk-díva. Másik zenekara, az Ági és fiúkhoz képest a Bardo visszafogottabb hangulatú, poetikusabb. A 80-as évek nagy számainak áthangszerelt verziói mellett számos régi és új megzenésített verset is színpadra visznek.

A zenekar tagjai:
Bárdos Deák Ági
Bujdosó János
Rózsa István
Horváth Bálint
Dudás Zsombor

A belépés ingyenes! A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.

Tags: Bujdosó János Bárdos Deák Ágnes Tolnai Ottó

hirdetés