hirdetés

World Press Photo 2008

Millenáris Fogadó (Bp, II. Fény utca 20-22.)

Kezdő dátum: 10:00
10:00
hirdetés

185 képbe sűrített történelemlecke haladóknak. Politika, sport, művészet,  természeti változások, tudományos eredmények, azok az emberek, akik a hírekben szerepelnek - a világ legjobb sajtófotói itthon.
Az idei pályázatra 125 országból, 5 019 fotóriporter összesen 80 536 képpel pályázott és a 13 tagú nemzetközi zsűri 23 ország 59 fotóriporterét díjazta 10 különböző kategóriában.

Magyar rekord született: Gárdi Balázs, Szigetváry Zsolt és Berekai Anna-Tomasz Gudzowaty összesen 4 díjat nyertek. A magyar nyertesek munkáiból külön filmösszeállítás látható a kiállítási térben.
 
  
 
Gárdi Balázs (Magyarország, VII Network/Alexia Foundation) 1.díj, Hír kategória, egyedi - Egy férfi egy sebesült gyerekkel a karjában egy ház előtt Korengal Valley Yaka China falujában Északkelet-Afganisztánban.
 
Gárdi Balázs - Magyarország, VII Network/Alexia Foundation - 1.díj, Hír kategória
Gárdi Balázs - Magyarország, VII Network/Alexia Foundation - 1, díj, Hír kategória, képriport
Szigetváry Zsolt - Magyarország, MTI - 1. díj, Korunk kérdései kategória
Tomasz Gudzowaty & Berekai Judit - Lengyelország/Magyarország, Yours Gallery/Focus Fotoagentur - 3. díj, Sport kategória
 
  
 
Szigetváry Zsolt (Magyarország, MTI) 2. díj, Korunk kérdései kategória, egyedi - Orvosi segítségre vár egy pár, akit az ellentüntetők megtámadtak júliusban, Budapesten a Meleg Büszkeség felvonuláson.
 
Újdonságok a Millenárison: 
1. A Vince Kiadó is jelen van művészeti és fotográfiai könyveivl. Így az évkönyven kívül fotográfiai és művészeti kiadványok reprezentatív választéka közül válogathat majd a néző a kiállítás idején. Árúsítják majd többek között médiatámogatóink, az MTI által kiadott “Kor-képek“ könyveket, a FOTÓS SZEM sajtófotóval foglalkozó magazint és a GEO Magyarország magazinjait.
2. A Podium Galérián látható a Panasonic által rendezett igen színvonalas VII. Lumix Digitális Fotópályázat kiállítás.
3. Belépőjegyek kaphatók a helyszínen, valamint elővételben a Ticket Express jegyirodáiban és a Jegymester Kft. www.jegymester.hu webáruházában.
4. A kiállításhoz számos programot terveznek, amelyekről a Millenáris honlapján olvashatnak információkat.
 
  
 
Paul Nicklen (Kanada, National Geographic Magazine) 2. díj, Természet kategória, sorozat - Narválvadászat az inuitoknál
 
A World Press Photo független, non-profit szervezet 1955-ben alakult meg Hollandiában. Fő célkitűzése a hivatásos sajtófotósok munkájának támogatása és népszerűsítése szerte a világon. Az évek során a szervezet a sajtófotózás és a szabad információcsere független műhelyévé nőtte ki magát. Céljai megvalósítása érdekében a World Press Photo szervezete minden évben megrendezi a világ legnagyobb és legtekintélyesebb sajtófotóversenyét. A díjazott fotókból vándorkiállítás készül, amelyet évről évre több mint kétmillió ember tekint meg 100 helyszínen, a világ több mint 50 országában. A díjnyertes alkotásokat bemutató évkönyv hat nyelven jelenik meg. További információ a honlapon. A World Press Photo szervezetének támogatója a Dutch Postcode Lottery, szponzora a Canon és a TNT.
 
Belépődíjak:
Felnőttjegy: 1800 Ft.
Gyermek- és ifjúsági jegy (diákigazolvánnyal): 840 Ft.
Felnőtt csoportos jegy (min. 4 fő): 1440 Ft.
Iskolai csoportos jegy (15 fő fölött): 780 Ft.
Családi jegy (nagycsaládos igazolvány vagy max. 6 fő, ebből 2 felnőtt): 4200 Ft.
 
A WORLD PRESS PHOTO 2008 kiállítás 2008. szeptember 19-től 2008. október 19-ig, naponta 10-20 óráig látogatható.

Tags: díj kiállítás Korunk

hirdetés