hirdetés

Závada Péter: Mész című verseskötetének bemutatója

Kezdő dátum: 19:00
19:00
Závada Péter: Mész című verseskötetének bemutatója. Závada Péter új verseiből olvas fel, beszélgetőtárs: Balajthy Ágnes és Lapis József kritikus, irodalomtörténész, szerkesztő.
hirdetés

Závada Péter: Mész című verseskötetének bemutatója

A könyvbemutatón Závada Péter új verseiből olvas fel, beszélgetőtárs: Balajthy Ágnes és Lapis József kritikus, irodalomtörténész, szerkesztő.

Zene: Dányi Krisztina, az avantpop és minimalista stílusú, elektronikus zenei formáció, a Morningdeer énekes-gitáros-dalszerzője és TBali zeneszerző, kísérleti zenész, a Rosinflux (http://rosinflux.tumblr.com/) frontembere.

Belépőjegy: 500 Ft, amely levásárolható a helyszínen kapható kötet árából.

Závada Péter MÉSZ című második kötete markáns elmozdulást jelent az Ahol megszakad című, 2012-es kötethez képest.
„A hagyományosabb, rímes, ritmikus formákat fölváltotta a fragmentáltabb, lazább logikai egységek mentén szerveződő gondolatritmus, a személyes hangvételt a helyenként személytelenebb, tárgyias líra. A Mész szövegei szabad és prózaversek, amelyek központi motívuma az anya elvesztése.” - mondja Závada Péter.

Závada Péter újabb költeményei a lélek napfoltjaira engednek rálátást. Az eltemethetetlen múlt, az árnyak között ólálkodó bűn, a be nem keríthető, fondorlatos vágy költeményei újra és újra felkavarják érzékeinket és izgatják szellemünket. Az erőteljes hang nem ereszt, bátorságában ott rezeg a kétely és a szorongás. A testek tájéka lüktet, a tabuk törékenyek, a képek lázasak. A kötet egymást keresztező ösvényeinek végén ott áll az anya, és ott áll a fiú – a gyász útjának szélén egy gazdag, életerős költészet növekedésének vagyunk tanúi.
(Lapis József)

A Jelenkor Kiadó gondozásában megjelenő kötet a helyszínen – a belépőjegy beszámításával – 1490 Ft helyett 990 Ft-ért vásárolható meg. A bemutató után Závada Péter dedikál.

Tags: Závada Péter Balajthy Ágnes Lapis József Jelenkor 2015

hirdetés