hirdetés

Helyszíni szemle

Villamos. -tal?, -lel

Payer Imre

Helyszíni szemle

A hét asszonya (tolltartó Jolánnak)

Parti Nagy Lajos

Parti Nagy Lajos darabját A hét asszonya címmel mutatták be a Nemzeti Színházban. A darabból közlünk most részletet.

hirdetés

Helyszíni szemle

Az Erzsébet-hídi eset

Kőrösi Zoltán

Könyvajánló

Az érsek látogatása (részlet)

Bodor Ádám

Először a kifeszített huzalok tűntek el a levegőből, majd az áramszedők és így tovább, pár nap alatt a kocsikból egy csavar sem maradt. - Bodor Ádám hamarosan megjelenő új könyvéből közlünk most kis részletet.

Helyszíni szemle

Esti Kornél

Kosztolányi Dezső

TIZENNYOLCADIK FEJEZET, MELYBEN EGY KÖZÖNSÉGES VILLAMOSÚTRÓL AD MEGRÁZÓ LEÍRÁST, S ELBÚCSÚZKODIK AZ OLVASÓTÓL

Helyszíni szemle

Szépírók kedvencei

A Szépírók Társasága villamospartiján, 2002. október 26-án a villamoson olvasható, szépírók által választott, kedvenc idézetek

Helyszíni szemle

Alibi fogadásra, avagy (ló)élet és irodalom

Alternatív tudósítás az Alibi című könyvsorozat leges-legújabb kötetének bemutatásáról. Helyszín: budapesti Ügető. Idő: 2002. november hatodika. Hőmérséklet: az évszaknak talán megfelel, fogadni viszont nagyon-nagyon-nagyon hideg!

Helyszíni szemle

Arról, ami van

Debreceni Irodalmi Napok, 2002. november 7-8.

Akik provokatív kérdésekre és élesen ütköző álláspontokra vágytak, jól tették, ha nem mulasztották el a minden év novemberében megrendezésre kerülő Debreceni Irodalmi Napokat. A kétnapos tanácskozás Van-e a posztmodern? címen a sokat vitatott korstílus elméleti és műfaji kérdéseiről, az irodalom és a társművészetek jellegzetességeiről, vagyis az irodalmon túl művészeti (művelődéstörténeti, szociológiai) kérdésekről folyt.

Helyszíni szemle

A kígyó árnyéka

Szextett - Kritikai beszélgetéssorozat (JAK-Műcsarnok)

Az ítészek és szépírókból álló új hatosfogat november 8-án Rakovszky Zsuzsa A kígyó árnyéka című, nagysikerű könyvét vette bonckés alá. Az eseményen kis késéssel - a rajongók örömére - megjelent maga a szerző is. Szó esett itt ki nem élt szenvedélyekről, a női lélek talányairól és persze vonzásról és választásról. Úgyhogy vérteződjenek a tisztelt olvasók, a következő estet boszorkánypénteken tartják, december 13-án Nádasdy Ádám: A rend, amit csinálok című verseskönyvéről lesz szó. - Bedecs László beszámolója. 

Szilasi szerint

Szilasi szerint - Szeptemberi mustra

Irodalmi folyóiratok szemléje

Abban a pillanatnyi, erős pánikban, ami akkor fogott el, amikor (meglehet: hamis) hírét vettem, hogy széles Európában nálunk a legmagasabb az egy olvasóra eső irodalmi lapok száma, vagyishogy (s az összefüggés, bár meglehet, így is hamis, e megközelítésben talán még figyelemreméltóbb) nálunk a legalacsonyabb tehát az egy irodalmi lapra eső olvasók száma, nos, abban a valóban csupán pillanatnyi, de tényleg meglehetősen durva pánikban úgy döntöttem: radikálisan leszűkítem a folyamatosan követendő kánont. - Szilasi szerint.

 

 

hirdetés