hirdetés

KÖNYVFESZTIVÁL 2018

Amit a politika elront, a művészet megjavítja

I don't want to be contemporary, I want to be classic. Ancient. Modern. Halljuk az olasz Matteo Trevisani kiáltványát. – Seres Lili Hanna hangulatjelentése a könyvfesztivál harmadik napjáról.

KÖNYVFESZTIVÁL 2018

Danny Kehlmann's Lonely Hearts Club Band

Ha tényleg fontos nekünk ez az egész, szakma meg irodalom, akkor holnaptól legyünk kicsit mindannyian karádiévák. – Fehér Renátó hangulatjelentése a könyvfesztivál második napjáról.

hirdetés

Könyvfesztivál 2018

A könyvfesztivál 2. napja képekben

A 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál második napján, pénteken sem unatkozott, aki a kilátogatott a Millenárisra. Az eseményeket és a standok közt keringő írókat és olvasókat Kis Norbert követte nyomon. – Képgaléria.

Könyvfesztivál 2018

Van-e magyar irodalom az orosz könyvpiacon?

Korán érkeztem, hogy biztosan megtaláljam a Márai termet, a túl sok szabadidőmet ezért a standok között nézelődve töltöttem, majdnem lenullázva a bankkártyámat. Pedig orosz irodalom még csak nem is került a kiadói logókkal ellátott papírszatyorba. - Orosz irodalom a magyar könyvpiacon című beszélgetésről Sárkány Tímea tudósított.

Könyvfesztivál 2018

Néma tartomány

A huszonötödik könyvfesztiválra tartok épp a Fény felől. Ha házasság lenne, mondjuk író és olvasó között, szép egybetartozás, ezüstlakodalmat ülnénk. – Nagy Gabriella hangulatjelentése a fesztivál első napjáról.

Galéria

A könyvfesztivál 1. napja képekben

2018. április 19-én, csütörtök délután megnyílt a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A Millenárison rendezett ünnepélyes megnyitón, a pódiumbeszélgetésen, a Budapest Nagydíj átadásán és a standok között Kis Norbert fotózott.

Portré

Daniel Kehlmann, a Wunderkind

A 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége a német nyelvű irodalom Wunderkindje, Daniel Kehlmann, A világ fölmérése és az Én és Kaminski szerzője. Új regényében színre lép Tyll, a kópé, aki csak akkor jelenik meg, ha elegendő okot szolgáltat egy született gúnyolódó számára a silány és nyomorult világ ahhoz, hogy kiforgassa ellentmondásait és ájtatos hazugságait. – Portré.

Film

Déry Tibor és Zelk Zoltán József Attiláról

113 éve született József Attila. 1981 és 1983 között vetítette a televízió Fehér György filmrendező József Attiláról kortársai című, tizenhárom részes televíziós dokumentumfilmjét, melyben többek Zelk Zoltán és Déry Tibor osztja meg személyes élményeit a költőről. Az itt látható interjúk 1977-ben készültek.

Ott jártunk

Garaczi a nappaliban

Vajon milyen érzés lehet, amikor egy neves szerző anekdotázik a nappalidban? A Tétova óra programsorozat lényege, hogy írók és olvasók egyaránt úgy érezzék, hogy végre fesztelenül, barátokként beszélgethetnek egymással. – Garaczi László estjén jártunk az AppArtMan LakáSzínházban.

LIPCSEI PAVILON

Lipcsei Könyvvásár 2018 – A magyar nemzeti pavilon

Március 15-18. között zajlott az idei lipcsei könyvvásár. A Hetedik Műterem csapata által tervezett magyar stand szellemi hátterét a Bauhaus közelgő centenáriuma határozta meg. Az alábbiakban erről a projektről olvashatnak.

hirdetés