hirdetés

Ott jártunk

Antik és kortárs

Mennyire van közel az antikvitás a kortárs irodalomhoz? Az Alföld és az Ókor folyóirat közös lapszámbemutatót tartott a Magvető Caféban. Ez a különleges formáció bizonyítja a két folyóirat hasonlóságát, együttműködését és törekszik arra, hogy az olvasókat kimozdítsa a komfortzónájukból. Ott jártunk.

Ott jártunk

kisbudapest, az igazságtalan város

Kiállítása nyílt Erdős Virágnak a Kelet Kávézó és Galériában. A Világító testek – 100 kis Budapest című kötet képanyaga adta a kiállítás alapját, a kiállítás pedig az apropót egy beszélgetéshez: Erdős Virágot és Udvarhelyi Tesszát Kassai Zsigmond kérdezte. Ott jártunk.

hirdetés

OTT jártunk

Tálcairodalom és Létbüfé-falatok

Az idei Olvasás Éjszakája eseményeinek egyik helyszíne a Magvető Café volt. A programok között szerepelt Szegő János és Turi Tímea beszélgetése a Magvető Kiadó műhelytitkairól, Parti Nagy Lajos pedig Létbüfé-falatokat szolgált fel. Ott jártunk.

Ott jártunk

Jávorszarvas, sorstenger, kis hasáb

Az Olvasás Éjszakáján Pion István faggatta a Scolar Kiadó három szerzőjét, Herczeg Szonját, Patak Mártát és Ferencz Mónikát a műfajok népszerűségéről, eladhatóságáról és arról, miből táplálkozik saját munkásságuk. Ott jártunk.

Ott jártunk

"Mindig volt egy titkos életem" – Kertész Imre Józsefvárosa

Kertész Imre-emléksétát rendeztek a Magvető Kiadó és a Sétaműhely (régi nevén BUPAP) szervezésében. A Tömő utcai szülőháztól a Teleki téren át a Fiumei úti Sírkertig vezető úton Szegő János anekdotái és felolvasások által elevenedett meg Kertész Imre története. Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Szabó Magda, a kunfajta nagyszemű lány

Az Olvasás Éjszakája nem feledkezett el az idén 100 éve született Szabó Magdáról. Az írónővel kapcsolatos személyes élményeit, emlékeit Szabó T. Anna osztotta meg a hallgatósággal Juhász Anna társaságában. Az estét Pion István költő vezényelte le. Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Egér Miki és a Cickány betörése

Szeptember 15-én pénteken vehettünk részt a Magyar Műfordítók Egyesülete új, „Fordítsunk..." című sorozatának első alkalmán a Magvető Caféban. Nádasdy Ádám humoros előadása a legjobb választás volt a kedvcsináláshoz. Ott jártunk.

Litera Rádió

Litera Rádió: Beszélgetés Tompa Andreával

2017. augusztus 30-án Tompa Andrea volt a szigligeti JAK-tábor vendége, akit Darabos Enikő kérdezett. A Litera Rádióban most meghallgathatják a teljes beszélgetést.

LITERA RÁDIÓ

Litera Rádió: Beszélgetés Nádasdy Ádámmal

Wagner, Dante, Shakespeare, Bánk bán. Közlekedési táblák egy nagy sötétlő erdőben. – A József Attila Kör idei szigligeti táborában Nádasdy Ádámot Turi Tímea kérdezte. A Litera Rádióban most meghallgathatják a teljes beszélgetést.

Litera Rádió

Litera Rádió: A város peremén Szigligeten

Egy éven át olvashatták a Literán három író, Németh Gábor, Zeke Gyula és Jánossy Lajos külvárosi portyáikon szerzett tapasztalatait rögzítő, Oláh Gergely Máté fényképeihez írt jegyzeteit. Németh Gáborral, Zeke Gyulával és Oláh Gergely Mátéval a JAK-táborban Czinki Ferenc beszélgetett. A Literán most meghallgathatják a teljes beszélgetést.

hirdetés