hirdetés

A hónap szerzője

Bartók Imre: Sosem akartam mást, csak fájdalmat okozni

Janssen mottója: fájdalmat okozni a nézőjének és legszűkebb környezetének. Súlyos neurózisokkal megterhelt, alkoholbeteg, emberileg alighanem elviselhetetlen, százharminc kilogrammnyi nyomorúság, és hozzá olyan kéz, amelynek virtuóz rajztechnikája a reneszánsz mesterekét kísérti – A hónap szerzője, Bartók Imre kulturális ajánlata.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ezeket a könyveket várjuk ősszel - 2.

Szeptembertől minden kiadó számos új kötettel várja az olvasókat. Összeállításunk második részét a Magvető őszi könyvújdonságaival, a kiadó verses, klasszikus és külföldi köteteivel folytatjuk.

hirdetés

Betegség és irodalom konferencia

A patológia poétikája

Irodalom és betegség kapcsolatáról szervezett konferenciát az ELTE BTK Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi Tanszéke és a Fiatal Írók Szövetsége. -Helyszíni tudósításunkat olvashatják.

Őszi újdonságok I.

Ezeket a könyveket várjuk ősszel - 1.

A nyári pihenés után a könyvpiac is új lendületet vesz: rengeteg érdekes könyv jelenik meg az őszi időszakban. Összeállításunk első részében a Magvető kiadó klasszikus és kortárs magyar prózai újdonságait mutatjuk be.

Küldj egy jelet IV.

Küldj egy jelet – Postabontás IV.

Nyár elején felhívást intéztünk szerzőkhöz és olvasókhoz, küldjenek képeslapot nekünk, olvasók a szerzőknek, szerzők az olvasónak. Nem kevés küldemény érkezett, a harmadik, utolsó adag közzététele után is kaptunk küldeményeket. Megmutatjuk. Az üzeneteket pedig eljuttatjuk a címzettekhez.

JAK-tábor

Nyilas Atilla: Dekonstrukció

Nagy Kata és Németh Bálint az én ítéletemet kastélyra súlyosbítják, mert feladatot is kapok hozzá: lennék én az egyik titkosnapló-író. No hiszen! Hozzá is kezdek, olyan fájlnevet keresek, amit ha Sopotnik Zoltán, akivel a szobán osztozunk, meglát, ne jöjjön rá, hogy mi az — Dekonstrukció. Ez jó lesz. – A József Attila Kör szigligeti titkos naplóját Nagy Márta Júlia mellett Nyilas Atilla írta. Az ő naplóját olvashatják.

JAK-tábor

Nagy Márta Júlia: Szigligeti titkos napló

Fő a fejem, csupa tartalmas, szeretetteljes, értelmes témákról való beszélgetés, és még sehol egy igazi tahó poén, vagy értelmetlen párbeszéd, pedig anélkül nincs titkos napló. – A József Attila Kör szigligeti táborának titkos naplóját Nyilas Atilla mellett Nagy Márta Júlia írta. Elsőként az ő írását közöljük.

Küldj egy jelet III.

Küldj egy jelet – Postabontás III.

Nyár elején felhívást intéztünk szerzőkhöz és olvasókhoz, küldjenek képeslapot nekünk, olvasók a szerzőknek, szerzők az olvasónak. Nem kevés küldemény érkezett, a harmadik, utolsó adagot tesszük most közzé. Az üzeneteket pedig eljuttatjuk a címzettekhez.

Küldj egy jelet II.

Küldj egy jelet – Postabontás II.

Nyár elején felhívást intéztünk szerzőkhöz és olvasókhoz, küldjenek képeslapot nekünk, olvasók a szerzőknek, szerzők az olvasónak. Nem kevés küldemény érkezett, a második adagot tesszük most közzé. A lapokat, képes üdvözleteket továbbra is várjuk, legkésőbb augusztus 31-ig a Litera címére.

Küldj egy jelet I.

Küldj egy jelet – Postabontás I.

Nyár elején felhívást intéztünk szerzőkhöz és olvasókhoz, küldjenek képeslapot nekünk, olvasók a szerzőknek, szerzők az olvasónak. Jó adag küldemény érkezett, ezekből tesszük most közzé az első ötöt. A lapokat, képes üdvözleteket továbbra is várjuk, legkésőbb augusztus 31-ig a Litera címére.

hirdetés