hirdetés

A meccs embere

Nagy Gabriella: Hierro, a beugró

Ekkor lép színre a Real egykori csapatkapitánya, Fernando Ruiz Hierro, akit nagy hirtelen előkotortak a spanyol másodosztályból a vb idejére, hogy ne legyen üres a kispad. – Nagy Gabriella írása A meccs embere sorozatunkban.

A MECCS EMBERE – FOCI VB 2018

Palágyi Ildikó Brigitta: A szellőlábú

Zeng az egész ház, meg az egész utca, mindenki a tévét nézi, jól fel van tekerve a hangerő, nyitva az ablak, meleg van. Vidámak vagyunk, jó együtt, jó focit nézni apámmal, és nagyon helyes fiú ez a Caniggia, ahogy fújja a szél a hosszú szőke haját, ez van meg, emlék. – Palágyi Ildikó Brigitta írása A meccs embere című sorozatunkban.

hirdetés

A MECCS EMBERE – FOCI VB 2018

Szálinger Balázs: A legszebb foci a világon

Nem veszem komolyan azt a játékot, ahol játékosok, edzők és szövetségi kapitányok is lehetnek online fogadóirodák reklámarcai. – Szálinger Balázs írása A meccs embere című sorozatunkban.

A MECCS EMBERE – FOCI VB 2018

Láng Zsolt: Amilyen a kapitány

Miután a FIFA megbüntette Shaqiriékat, el kellett gondolkoznom, miért ne mutathatná az albán címerben szereplő kétfejű sast valaki, ha történetesen albán származású. – Láng Zsolt írása A meccs embere című sorozatunkban.

A MECCS EMBERE – FOCI VB 2018

Csepelyi Adrienn: Az el nem kapcsolás paradoxona

Az egyetlen szurkolói önkínzás, amire semmiféle magyarázat vagy kifogás nem található, az az el nem kapcsolás paradoxona. Hogy csak oda kellene nyúlnunk a távirányítóért, és aztán csinálni valami értelmeset; nézni valamit, ami nem a futball megcsúfolása, mint a Dánia–Franciaország. – Csepelyi Adrienn írása A meccs embere című sorozatunkban.

A MECCS EMBERE – FOCI VB 2018

Kiss Tibor Noé: Inkább Verebes József vagyok, mint Louis van Gaal

Lehet, hogy tévedek, de a közép-kelet európai válogatottak stílusában mindig éreztem valami hasonlóságot. A futballjuk olyan, mint amilyen a mi életünk ebben az átkozott ütközőzónában. Szeszélyes, szertelen, kiszámíthatatlan, ugyanakkor éppen ettől eredeti és izgalmas. – Kiss Tibor Noé írása A meccs embere című sorozatunkban.

A MECCS EMBERE – FOCI VB 2018

Zelei Dávid: Szergej Ignasevics mágiája

Ilyen, sportsajtó által alig észlelt mágikus momentum érkezett el az Uruguay-Oroszország meccs 10. percében, amikor Luis Suárez tizenhét méterről, szabadrúgásból akadálytalanul ágyúzott a tátongóan üresen hagyott jobb alsóba – Zelei Dávid írása A meccs embere című sorozatunkban.

OTT JÁRTUNK

Egy korát megelőző török regény

Bő fél évszázaddal első megjelenése után a modern török irodalom egy kisregénye elindult világhódító útjára. Sabahattin Ali korát megelőző műve, a Madonna prémkabátban Tasnádi Edit fordításában már magyarul is olvasható. – A könyv bemutatóján P. Szabó Dénes járt.

A MECCS EMBERE – FOCI VB 2018

Szegő János: Hogyan lettem videóíró?

Egyszerű történetek az egyik térfélen, az elbeszélés nehézségei a másikon. Aki meg erről eszünkbe jut, mindenhol ott van, de különösen a stadionok környékén. Csillaghegytől Jekatyerinburgig – kalinyingrádi átszállással. (Königsberg: yes we Kant.) – Szegő János írása A meccs embere című sorozatunkban.

A meccs embere – Foci VB 2018

Turi Tímea: Cionek lába vagyok

Épp ezért az én hősöm ma nem a karizmatikus szenegáli szövetségi kapitány, akit méltán ünnepel a világ, és nem is a bámulatos csatáruk. A meccs embere legyen most maga Cionek, hiszen néha mindannyian kicsit Cionek lába vagyunk. – Turi Tímea írása A meccs embere című sorozatunkban.

hirdetés