hirdetés

RIPORT

Az eltűnt idő nyomában

Asztal van, igaz nem kerek, és beszélgetnek mellette. A szót Réz András viszi épp.
     A televíziózás hőskoráról nosztalgiázik, amikor még hétfőn nem volt adás.
     

RIPORT

Dorota elfárad

Európai Elsőkötetesek Fesztiválja délután négykor a Bartók teremben. A showman Kepes András.
hirdetés

RIPORT

Olvasáskultúra – könyvpolitika

A Könyvfesztivál második napjának nyitányaként – igazi fesztiválozóknak hajnali 10:00 órakor – vette kezdetét egy igazán fontos esemény. A könyvkiadás kulisszái mögé pillanthattunk be Bart István (MKKE elnöke), Zentai Péter László (MKKE igazgatója), Schneider Márta (NKÖM helyettes államtitkára) Harsányi László (NKA elnöke), Ambrus Zoltán (Könyvtárigazgató) és Nagy Attila szociológus közreműködésével.

RIPORT

A digitális közvagyon és a könyvtárak szerepe a Magyar Információs Társadalom Stratégiája megvalósításában.

Bővül az intergalaktikus guttenbergia. Még nem tudta az az ismeretlen valaki, aki kitalálta a betűvetést, hogy a távoli jövőben – nekünk már a küszöbönálló holnapban – mekkora feladatot ró a mohó emberiségre. A tudásszomj gerjesztette információáradat kezdi betemetni az embereket

RIPORT

Az egyszerű családanyák jelentéktelen csoportjából ágaskodom

Színrebontás. Istenkáromló oknyomozások. Nyerges András kötetét Morcsányi Géza, a Magvető Kiadó igazgatója és Esterházy Péter mutatta be.

Egy Kádár klasszikus nyitásul, 1945-ből: Hibás dolognak tartom, hogy az újságban nyilatkozunk.

RIPORT

A libertinus hagyomány

Catherine Millet-vel Betlen János beszélgetett

"Én magam csak írásban tudok gátlások nélkül beszélni a szexről, az írás segít átlendülni a beszéd támasztotta nehézségeken. Az ún. 'női beszélgetésekben' sohasem voltam képes megnyilatkozni."
     

RIPORT

Halk csengettyűszó befejezésül

Találkozás Mario Vargas Llosával. Moderátor: M. Nagy Miklós 2003-04-25, 14.30-15.30

Tele a nagyterem. Akinek nem jutott ideje tegnap meghallgatni Llosa és Kepes András beszélgetését, ma pótolhatja a közvetlen találkozás élményét, s számosan próbálkoznak is: kettes sorokban állnak a két oldalfolyosón, s a terem középső részén is.

RIPORT

TündérVölgy

A szerző TündérVölgy című regényének (Kalligram, 2003) bemutatója. A beszélgetés résztvevői: Garaczi László és Németh Gábor. Moderátor: Mészáros Sándor

Mire belépek, már mindenki ott van, sok nő – örülhet a Bandi -, Soma ül a pulpitusnál, Szirák Peti azt mondja, biztos itt felejtődött a Cathrine Millet-beszélgetés után. Hát valószínű, mert miután a Liszt Teremben elfoglalja helyét Mészáros, Németh és maga Kukorelly is, Soma megkérdezi, mi lesz itt. Megmondják neki, kimegy.
     

HÁTTÉR

A spanyol regény új irányzatai

Kerekasztal-beszélgetés a fesztivál spanyol vendégeivel

Résztvevők: Eduardo Mendicutti, Luís Magrinyá, Miguel Sánchez-Ostiz, Augustín Cerezales, Moisés Pascual és az elsőkönyves Diego Pita.

RIPORT

Vargas Llosa a kínpadon

Miután lezajlott díszvendégünkkel az igen finomra és kerekre sikeredett Kepes-interjú, a Bartók Teremben elszabadult a szeretet. Akarom mondani, a pokol. Pedig nemzetközi mértékkel méricskélve igen szerény hallgatóság gyűlt össze. Budapesti mérőeszközt használva: a csilláron is lógtak.
hirdetés