hirdetés

KIADÓI KÖRKÉP 2018

Illés Andrea: Folytatódó és új szériák

Az első félévben tehát összesen négy cím jelenik meg a Scolar Live-ben, de ősszel folytatjuk a szériát. – A Scolar Kiadó 2018-as tavaszi terveiről Illés Andrea szerkesztő számolt be a Literának.

Kiadói körkép

Kuczogi Szilvia: Betű- és minőségfüggőség

Múlt és jelen, ez az Európa kiadói elve. Több mint hatvan év alatt sok – immár klasszikussá lett – szerzőt vezettünk be, építettünk fel, és igyekszünk a maradandó műveket újra és újra publikálni. – Az Európa Kiadó igazgatójával, Kuczogi Szilviával beszélgettünk a könyvfesztiválig terjedő időszak megjelenéseiről.

hirdetés

KIADÓI KÖRKÉP 2018

Kőrössi P. József: Minden csupa érzelem

Az Európa női szemmel sorozatból négy kötet jelenik meg áprilisban. Karádi Éva ennek a programnak a tervezője, szerkesztője. Remek elgondolás már csak azért is, mert a sorozat szerzői között lappföldi, máltai, török és norvég író is van. – A Noran Libro Kiadó 2018-as terveiről Kőrössi P. József számolt be a Literának.

INTERJÚ

Parti Nagy Lajos: Alakmások és versmozik

A legegyszerűbb, hol könnyebb, hol nehezebb stratégia az, hogy hagyok időt, nem hagyom penzumálódni, annál nekem a vers fontosabb. Nem a közlése, hanem a közele, hogy legyen, bennem, a gépemben. Legalább a lehetősége. – A hónap szerzőjével, Parti Nagy Lajossal Fehér Renátó készített interjút.

Kiadói körkép 2018

Sárközy Bence: Úgy érzem, jó évnek nézünk elébe

Az új címek száma talán így is túl sok ahhoz, hogy mindről érdemben és részletesen beszéljek. A puszta felemlítésük pedig talán nem méltó a beléjük fektetett munka minőségéhez. Mindenesetre teszek egy kísérletet arra, hogy kivonatoljam a tavaszi szezont. – Sárközy Bence, a Jelenkor igazgatója a kiadó 2018-as terveiről.

Interjú

Rendben, jöjjenek a kortársak

A konferenciával azt is szeretnénk jelezni, hogy a „közoktatás tartalomfejlesztése" már évek óta zajlik... – Január 26-án kortárs gyerekirodalmi konferencia lesz a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Hermann Zoltánt és Szekeres Nikolettát, a konferencia szervezőit Sebesi Viktória kérdezte.

Kiadói körkép 2018

Déri Ákos – Horváth Balázs: Gazdag intellektuális háló középpontjában

A Typotex Kiadó egy egészen gazdag intellektuális háló középpontjában található. Úgy gondoljuk, az a legfontosabb jellegzetességünk, hogy velünk meg lehet valósítani az elsőre még szinte elképzelhetetlennek tűnő ötleteket. – A Typotex Kiadó 2018-as terveiről Déri Ákos vezető szerkesztő és Horváth Balázs főszerkesztő számolt be a Literának.

Interjú

Péterfy Gergely: A díszvendég ország idén Szerbia lesz – FRISSÍTETT

Szeretnénk izgalmasabb irodalmi műsorokat, beszélgetéseket szervezni, a közösségi médiában is meg akarjuk jeleníteni a Könyvhetet, színesebbé, lendületesebbé szeretnénk tenni... – A MKKE idei terveiről Péterfy Gergellyel, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése igazgatójával készítettünk villáminterjút. FRISSÍTETT!

Interjú

Hammerstein Judit: Hogy kiadók és szerzők egymásra találhassanak

A vásár fő témája a környezettudatos nevelés volt, hiszen a 23 millió lakosú Delhi egyik legnagyobb problémája a légszennyezettség. – Az Újdelhi Nemzetközi Könyvvásárról a külföldi magyar intézetekért és nemzetközi oktatási kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárt, Hammerstein Juditot kérdeztük.

Interjú

Schein Gábor: A játszmából nincs kiszállás

Az az ember benyomása, hogy olyasvalakivel van dolga, aki minden pillanatban színpadot képzel maga alá, minden pillanatban szerepet formál. És amit megformál, az ő maga. Csak maszkosság van, semmi más. - A napokban jelent meg Schein Gábor Füst Milán monográfiája; a szerzővel beszélgetett Jánossy Lajos.

hirdetés