hirdetés

Könyvfesztivál 2018

Dragan Velikić: Úgy gondolom, mint szomszédok jól ismerjük egymást

A könyvfesztivál egyik vendége Dragan Velikić, a kortárs szerb irodalom ismert alakja, akit irodalmi tendenciákról, kulturális cseréről, és nem utolsósorban Budapestről kérdeztük. A nyomolvasó című könyvét pénteken mutatják be a fesztiválon. A szerzővel Molnár Csongor készített interjút.

SZERB DÍSZVENDÉGSÉG 2018

Díszvendég 2018: Szerbia – Körkérdés 5.

Az idei budapesti Könyvfesztivál díszvendége: Szerbia. Magyar irodalmárokat (költőket, írókat, irodalomtörténészeket, fordítókat) kérdeztünk a kortárs szerb irodalom tendenciáiról, jelentős képviselőiről, a szerb-magyar, magyar-szerb (irodalmi) figyelemről és figyelmetlenségről. – Az ötödik részben Jelínek Radmila válaszait közöljük.

hirdetés

SZERB DÍSZVENDÉGSÉG 2018

Díszvendég 2018: Szerbia – Körkérdés 4.

Az idei budapesti Könyvfesztivál díszvendége: Szerbia. Magyar irodalmárokat (költőket, írókat, irodalomtörténészeket, fordítókat) kérdeztünk a kortárs szerb irodalom tendenciáiról, jelentős képviselőiről, a szerb-magyar, magyar-szerb (irodalmi) figyelemről és figyelmetlenségről. – A negyedik részben Rajsli Emese válaszait közöljük.

SZERB DÍSZVENDÉGSÉG 2018

Díszvendég 2018: Szerbia – Körkérdés 3.

Az idei budapesti Könyvfesztivál díszvendége: Szerbia. Magyar irodalmárokat (költőket, írókat, irodalomtörténészeket, fordítókat) kérdeztünk a kortárs szerb irodalom tendenciáiról, jelentős képviselőiről, a szerb-magyar, magyar-szerb (irodalmi) figyelemről és figyelmetlenségről. – A harmadik részben Novák Anikó válaszait közöljük.

SZERB DÍSZVENDÉGSÉG 2018

Díszvendég 2018: Szerbia – Körkérdés 2.

Az idei budapesti Könyvfesztivál díszvendége: Szerbia. Magyar irodalmárokat (költőket, írókat, irodalomtörténészeket, fordítókat) kérdeztünk a kortárs szerb irodalom tendenciáiról, jelentős képviselőiről, a szerb-magyar, magyar-szerb (irodalmi) figyelemről és figyelmetlenségről. – A második részben Orcsik Roland válaszait közöljük.

SZERB DÍSZVENDÉGSÉG 2018

Díszvendég 2018: Szerbia – Körkérdés 1.

Az idei budapesti Könyvfesztivál díszvendége: Szerbia. Magyar irodalmárokat (költőket, írókat, irodalomtörténészeket, fordítókat) kérdeztünk a kortárs szerb irodalom tendenciáiról, jelentős képviselőiről, a szerb-magyar, magyar-szerb (irodalmi) figyelemről és figyelmetlenségről. – Az első részben Szerbhorváth György válaszait közöljük.

Nagyvizit

Konrád György: Mindenki eltérő. Szeretet van

Nagyvizit – II. rész

...visszatérő elem volt, hogy ebből lehet-e könyv. Meg kellett értenem, hogy itt nem lehet. Marad az, hogy írok magamnak, de olyat kell írnom, ami megáll a lábán. Eörsi Pista egyszer azt mondta, van nyáriszalámi és van téliszalámi. A téliszalámi eláll, a nyáriszalámi nem áll el. Téliszalámit kell írni. – A 85 éves Konrád Györggyel készített nagyvizit-interjúnk II. részét olvashatják.

Nagyvizit

Konrád György: A fecskékkel van összefüggésben az egész

Nagyvizit – I. rész

Ő egy zsidócsúfoló zsidó volt, de törvénytisztelő magyar ember. Úgyhogy, amikor felszólítást kapott, hogy be kell mennie az egyik nagyváradi iskolának az udvarára, a gettóba, akkor befogott két lovat, egy mutatós hintóra föltette a feleségét és a fiát, és szépen családosan bekocsiztak a gettóba. Onnantól már csak a krematóriumon át távozhattak. – A 85 éves Konrád Györggyel készített nagyvizit-interjúnk I. részét olvashatják.

Litera Rádió

Litera Rádió: Pár perc Konrád Györggyel

A Litera legutóbb Konrád Györggyel készített nagyvizit-interjút. A szerkesztett interjú megjelenése előtt hallgassanak bele a beszélgetésbe. – A Litera Rádió felvétele.

Interjú

Más hozzáállást és munkamódszert ismerhetek meg

Véget ért a Független Mentorhálózat működésének első éve. Visszatekintve több kérdés is felvetődik bennünk. Hogyan ítélik meg mentorok és mentoráltak az elvégzett munkát? Kérdéseket tettünk fel három mentornak, Tompa Andreának, Mezei Gábornak és Kalapos Éva Veronikának, valamint mentoráltjaiknak, Hutvágner Évának, Szenderák Bencének és Király Csengének. Brok Bernadett kérdéseire a mentoráltak válaszolnak.

hirdetés