hirdetés

Bródy Sándor-díj

Díj elbeszélői debütánsoknak

Néhány nappal ezelőtt adták át az idei Bródy-díjat. Az első prózakötetüket publikáló szerzőknek szánt elismerést ez évben Dunajcsik Mátyás kapta Repülési kézikönyv című kötetéért. A díjról Márton Lászlót, a kuratórium tagját kérdeztük.

Legát + mód

"Ez nem a BKV története"

Legát Tibor a Kézi-Chopin underground együttes frontembereként szétsminkelve bomlasztotta a szocialista erkölcsöt, később a Magyar Narancs életmód rovatának szerkesztője lett. Emellett zenél, szerkeszt, kritizál. Most éppen a tömegközlekedésről írt könyvet. Legát Tibort Jászberényi Sándor kérdezte.
hirdetés

interjú

Reformra szorul-e a könyvterjesztés 5.

A litera kiadóvezetőket, a kiadásban dolgozó szakembereket kérdezett meg arról, mit gondolnak a magyarországi könyvterjesztési rendszerről, érdemesnek tartják-e annak megreformálását és ha igen, hogyan képzelik ezt el. Kepets András, az Ulpius-ház Kiadó vezetője válaszol kérdéseinkre.

"Írogatsz még?"

„És ott van Jékely, személyes halottam”

A Litera interjúsorozatot indít a műhelymunkákról a klasszikus „írogatsz még?” címmel, a készülő művekről és írói tervekről kérdezve a szerzőket, s hogy több értékrend is megjelenhessen. A következő interjúalanyt mindig az előző interjúalany választja ki - beszélgetés Péterfy Gergellyel a napokban elkészült Halál Budán című regényének műhelytitkairól, Solari lovag jegyzeteiről, nekromanciáról és a könyv főalakjáról Michele d’Aste-ról.

junior prima díj

Mestyán Ádám és Lanczkor Gábor válaszol

Interjúsorozatunkban a Prima Junior díjazottainak tettünk fel két-három kérdést. Mestyán Ádám és Lanczkor Gábor válaszait olvashatják.

junior prima díj

Babiczky Tibor és Szálinger Balázs válaszol

Interjúsorozatunkban a Prima Junior díjazottainak tettünk fel két-három kérdést. Babiczky Tibor és Szálinger Balázs válaszait olvashatják.

junior prima díj

Follinus Anna és Falus Márton válaszol

Interjúsorozatunkban a Prima Junior díjazottainak tettünk fel két-három kérdést. Follinus Anna és Falusi Márton válaszait olvashatják.

junior prima díj

Bárány Tibor és Krusovszky Dénes válaszol

Interjúsorozatunkban a Prima Junior díjazottainak tettünk fel két-három kérdést. Bárány Tibor és Krusovszky Dénes válaszait olvashatják.

interjú

Boldogh hobbiköltő

Boldogh Dezső nem Boldogh Dezső. Budakeszi kertjében beszélgetve vele az is kiderült, hogy első verseskötete, a Gyalogbeszéd dacára meg nem költő, hanem verseket is író, hobbiból, mikor e műnem nyújtja önkifejezése lehetőségét. És nem orientalista, habár az ELTE-nek ezt a szakát végezte el.

Jász zazen: temetőkerti dalok

Jász Attila a zazenről és készülő kötetéről

Az idealizált olvasmányélmények a tengerpartról rendesen megborultak bennem. Ahogy az auschwitzi „látogatás” után is rögtön rájöttem, hiába érettségiztem ötösre történelemből, semmit sem tudok…” - Jász Attila költővel beszélgetett Payer Imre a legutóbbi Kelemen-köri felolvasóesten. A tatai Új Forrás főszerkesztője a beszélgetés után a Literának is nyilatkozott.
hirdetés