hirdetés

Körkérdés 2018

Év végi körkérdés 2018 – Visy Beatrix válaszol

Kiszolgáltatottak és elveszettek vagyunk. Lehetetlen rekonstruálni, visszaszerezni a néhány tudat és emlékezet nélküli napot, ezek kivesznek az időből. – Év végi körkérdésünkre Visy Beatrix válaszolt.

Év végi körkérdés 2018

Év végi körkérdés 2018 – Sipos Balázs válaszol

Bevallom, ezeket az írásokat most újraolvasva sejtelmem sincs, hogyan tudnám morálisan védeni, hogy három évnyi szépirodalom-fordítás helyett miért nem a közoktatás vagy a klímaváltozás ügyével foglalkoztam. – Év végi körkérdésünkre Sipos Balázs válaszolt.

hirdetés

Körkérdés 2018

Év végi körkérdés 2018 – Mohácsi Balázs válaszol

Az a benyomásom itt a mindenféle kultúrkampfok közepette, hogy széllel szembe pisálunk, ami nyilván nem a legvidámabb dolog, de közben még mindig lehet széllel szembe pisálni, és mintha nem is lennénk közben nagyon olyanok (még?). – Év végi körkérdésünkre Mohácsi Balázs válaszolt.

Tandori 80

Litera Rádió: Vastag Margó – Németh Gábor beszélgetése Tandori Dezsővel

Dj Ottlik – A Magyar Rádió Vastag Margó című sorozatában Németh Gábor Tandori Dezsővel beszélgetett, 1995-ben. – Litera Rádió.

Tandori 80

Tandori 80 – Hangüzenetek Tandori Dezsőnek

Garaczi László, Kornis Mihály és Várady Szabolcs hangüzenetben köszönti a 80 éves Tandori Dezsőt.

Tandori 80

Tandori Dezső: Körlevél négyszögesítése II.

A ma 80 éves Tandorit Dezsőt Ferencz Győző, Györe Balázs,  Kántor Péter, Németh Gábor, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs és a Litera „kérdezte". Küldeményünkre Tandori Dezső egy vastag borítékban versekkel, rajzokkal, versrajzokkal és képversekkel reagált. Tekintsék meg a „válaszokat".

Tandori 80

Tandori Dezső: Körlevél négyszögesítése I.

„Soha nincs kétszer?" „Egyszer sincs kétszer?" / mit támaszkodsz e falnál, mögötte miféle végtelenbe? – A ma 80 éves Tandorit Dezsőt Ferencz Győző, Györe Balázs,  Kántor Péter, Németh Gábor, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs és a Litera „kérdezte".

INTERJÚ

Várady Szabolcs: Az ember nem tud nem meghatódni

Petri György eddig legteljesebb Összegyűjtött versei-kiadásáról beszélgettünk a kötet szerkesztőjével, Várady Szabolccsal, aki a szöveggondozás kihívásairól, a szerkesztői ízlés jogosultságáról mesélt, de azt is elárulta, miért lehet egyre aktuálisabb Petri költészete. – Melhardt Gergő interjúja.

Körkérdés 2018

Év végi körkérdés 2018 – Vida Kamilla válaszol

Én is egy 21 éves kötetnélküli pályakezdő vagyok, így a közvetlen pályatársaim között nem állítanék fel egy interjúválaszon keresztül értékhierarchiát. – Év végi körkérdésünkre Vida Kamilla válaszolt.

Év végi körkérdés 2018

Év végi körkérdés 2018 - Károlyi Csaba válaszol

Kedvezőtlen változás: szinte minden, ami az irodalmi közéletben történt. Kedvező változás: hogy a kortárs magyar irodalom még ezt is mind kibírta eddig. - Év végi körkérdésünkre Károlyi Csaba válaszolt.

hirdetés