hirdetés

Kiadói körkép 2018

Sárközy Bence: Úgy érzem, jó évnek nézünk elébe

Az új címek száma talán így is túl sok ahhoz, hogy mindről érdemben és részletesen beszéljek. A puszta felemlítésük pedig talán nem méltó a beléjük fektetett munka minőségéhez. Mindenesetre teszek egy kísérletet arra, hogy kivonatoljam a tavaszi szezont. – Sárközy Bence, a Jelenkor igazgatója a kiadó 2018-as terveiről.

Interjú

Rendben, jöjjenek a kortársak

A konferenciával azt is szeretnénk jelezni, hogy a „közoktatás tartalomfejlesztése" már évek óta zajlik... – Január 26-án kortárs gyerekirodalmi konferencia lesz a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Hermann Zoltánt és Szekeres Nikolettát, a konferencia szervezőit Sebesi Viktória kérdezte.

hirdetés

Kiadói körkép 2018

Déri Ákos – Horváth Balázs: Gazdag intellektuális háló középpontjában

A Typotex Kiadó egy egészen gazdag intellektuális háló középpontjában található. Úgy gondoljuk, az a legfontosabb jellegzetességünk, hogy velünk meg lehet valósítani az elsőre még szinte elképzelhetetlennek tűnő ötleteket. – A Typotex Kiadó 2018-as terveiről Déri Ákos vezető szerkesztő és Horváth Balázs főszerkesztő számolt be a Literának.

Interjú

Péterfy Gergely: A díszvendég ország idén Szerbia lesz – FRISSÍTETT

Szeretnénk izgalmasabb irodalmi műsorokat, beszélgetéseket szervezni, a közösségi médiában is meg akarjuk jeleníteni a Könyvhetet, színesebbé, lendületesebbé szeretnénk tenni... – A MKKE idei terveiről Péterfy Gergellyel, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése igazgatójával készítettünk villáminterjút. FRISSÍTETT!

Interjú

Hammerstein Judit: Hogy kiadók és szerzők egymásra találhassanak

A vásár fő témája a környezettudatos nevelés volt, hiszen a 23 millió lakosú Delhi egyik legnagyobb problémája a légszennyezettség. – Az Újdelhi Nemzetközi Könyvvásárról a külföldi magyar intézetekért és nemzetközi oktatási kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárt, Hammerstein Juditot kérdeztük.

Interjú

Schein Gábor: A játszmából nincs kiszállás

Az az ember benyomása, hogy olyasvalakivel van dolga, aki minden pillanatban színpadot képzel maga alá, minden pillanatban szerepet formál. És amit megformál, az ő maga. Csak maszkosság van, semmi más. - A napokban jelent meg Schein Gábor Füst Milán monográfiája; a szerzővel beszélgetett Jánossy Lajos.

interjú

Borda Réka: Szépen lassan bomolhat a „férfiegylet”

Mindemellett nagyon unom, amikor fiatal nőként úgy beszélnek az emberrel, „tudom, hogy ügyesen, okosan meg fogod tudni ezt csinálni" meg „remélem, vagy annyira jó író, mint amilyen csinos". – Borda Rékát Seres Lili Hanna kérdezte.

Interjú

Kabai Lóránt: Hol a kurvaistenben élünk?

Az ország egyik legszomorúbb, legszegényebb vidékén sikerült egy nagyon komoly, jó presztízsű lapot és műhelyt létrehozni és megtartani... – Kabai Lóránt 10 év után, december 31-én befejezte szerkesztői tevékenységét a Műútnál. Az okokról akkor nem kívánt nyilatkozni, kérdéseinkre a válaszokat is tartalmazó levelet írt.

Interjú

Dávid Anna: Amitől megváltozik az olvasó élete

Esterházy, Szilasi, Kemény, Sándor Iván, Krasznahorkai és még megannyir angos szerző művei a Magvető 2018 első félévének várható megjelenései között. - Dávid Annával, a Magvető kiadó igazgatójával beszélgettünk.

Interjú

Pályi Márk: Neki életszakaszai voltak

Épp arról szólt az egész, hogy lehetséges-e láttatni a fenyegettetést, amiben ő leélte az életét, úgy, hogy a fenyegettetés közben folyamatosan fönnáll? - Ma mutatják be Gáli József A püspök madarai című kötetét. A könyv szerkesztőjével, Pályi Márkkal beszélgettünk.

hirdetés