hirdetés

Kamaszkorom legszebb nyara

Sirbik Attila: Aztán jönnek a legszebb nyarak

'90-ben veszi el a horvát állam a rovinji házat, 13 évesen végigdolgozom a nyarat egy építkezésen, aztán jönnek az újabb melós nyarak, építkezések, éttermek, belekeveredek egy tolvajbandába, aminek a vége igazi bírósági tárgyalás lesz és egy ideig a csempészés, cigi, alkohol, gépolaj, éjszakai csencselések az oroszokkal a nagybanin. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Sirbik Attila írása.

Open reading

Németh Bálint: A hangyák élete – részletek.

Ha álmodsz, nem álmodsz, / hanem az ébredést halasztod el, / ha felébredsz, nem ébredsz fel, / hanem a rágyújtást halasztod el...– A JAK füzetek sorozatában jelent meg Németh Bálint A hangyák élete című verseskötete. Ebből olvashatnak most három verset.

hirdetés

Kamaszkorom legszebb nyara

Kupa Júlia: Lebegés

Nem látok semmit, bepárásodott a szemüvegem. Azért ugrottunk be a vízbe a motorcsónakról, mert egy delfincsapat odajött hozzánk. A hajó orra mellett úsztak, kiugráltak, mint a filmekben. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Kupa Júlia írása.

Vendég: Versum

Vendég: Versum – Viktar Zsibul

Eszerint még egy légtölcsérben, egy sötét veremben is több a mozgástér, mint Európa utolsó (hagyományos értelemben vett) diktatúrájában, ahol a szabadság nem más, mint absztrakció, elérhetetlen utópia. – A Vendég: Versum huszonkilencedik részében Sipos Tamás fordítását és kommentárját olvashatják Viktar Zsibulról.

Open reading

Baróthy Zoltán: Az Amcsalat hegység tiszta levegője – részletek

A dobozok megint. Az ő holmija lapul bennük, de kívülről semmit nem árulnak el, azt sem tudja, honnan és mikor szerezte őket, sem a súlyukat, semmit. Felkel, lámpát kapcsol. – Baróthy Zoltán JAK-füzetek sorozatában megjelent Az Amcsalat hegység tiszta levegője című könyvéből olvashatnak néhány részletet.

Inspiráció

Inspiráció: Mohácsi Balázs

„én láttam párist és nem láttam semmit", mondja Kassák Lajos. Ebben (is) különbözünk. Nem láttam még Párizst (sem). (És hogy Kassák Ady-komplexusára is utaljak: Pécs az én Pécsem.) – Az Inspiráció huszonhetedik részében Mohácsi Balázs reflexióit olvashatják.

Kamaszkorom legszebb nyara

Szántó T. Gábor: Reneszánsz

Ahogy ültem az árnyékban, egy fiatal, tizenöt-tizenhat éves lányra lettem figyelmes, aki az öccsével játszott a parton. Mézszőke haj, barnára sült test, szeplők az arcán, ahogy az enyémen. Riasztóan fiatal volt és riasztóan vonzó, különösen, mert hirtelen rám nézett és mosolygott. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Szántó T. Gábor írása.

Open reading

Simon Bettina: Strand

Úgy került elő, ahogyan egy este láttam utoljára / édesanyád. Több réteg ruhában, kabát nélkül jönni / velünk szembe a sötét utcán. – A JAK füzetek sorozatában jelent meg Simon Bettina Strand című verseskötete. Ebből olvashatnak most három verset.

Kamaszkorom legszebb nyara

Nyirán Ferenc: Az a '69-es nyár

Beleszerettem az elsőéves Mariannba, aki épp úgy nézett ki, mint Florinda Bolkan a Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében című filmben. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Nyirán Ferenc írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Balogh Ádám: Kék

...hiába kezdtem kifelé úszni, a hullámok visszaszívtak. Amikor kinéztem a habok közül, szembesültem azzal, mennyire eltávolodtam a parttól. Eldobtam a búvárszemüvegemet, kiürítettem a zsebeimet, hogy minél könnyebb legyek, és tudtam, nem szabad pánikba esnem, az csak az úszástól venné el az erőt. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Balogh Ádám írása.

hirdetés