hirdetés

Krúdy Gyula összegyűjtött művei

A Kalligram Kiadó ajánlata

A Kalligram Kiadó a most elindított Krúdy Gyula Összegyűjtött művei sorozattal klasszikusunk eddigi legteljesebb életműsorozatát kínálja az olvasóknak. Ötven kötet lát napvilágot a következő műfajcsoportok szerint: regények és nagyobb elbeszélések, ifjúsági regények, elbeszélések, drámai művek, publicisztikai művek, levelezések.

Gazdag József: Kilátás az ezüstfenyőkre

A Kalligram Kiadó ajánlata

Gazdag József 1977-ben született Kassán. Pozsonyban él.
Kilátás az ezüstfenyőkre című kötetét 2004-ben jelentette meg a Kalligram Kiadó. A XII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal egy időben zajló Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának magyar elsőkönyves szerzője.
hirdetés

Grendel Lajos: Mátyás király New Hontban

A Kalligram Kiadó ajánlata

A Kossuth-díjas író legújabb könyvének helyszíne ugyanaz a New Hont nevű, fiktív kisváros és környéke, mint az ezt megelőző két regényé. Így a Tömegsír és a Nálunk, New Hontban után a Mátyás király New Hontban egy laza trilógia záródarabjának is tekinthető.

Paulo Coelho: A Zahir

Az Athenaeum Kiadó ajánlata

A szakmájában elismert, háborús tudósítóként dolgozó nőnek látszólag semmi oka nem volt, hogy kilépjen a nyitott házasságból. Lehet hogy kényszerítették, elrabolták, megölték, vagy egyszerűen megunta kiüresedett kapcsolatát gazdag és befolyásos férjével? Megannyi válaszra váró kérdés. Aztán egy napon feltűnik egy különös fiatalember, Mikhail, aki ígéretet tesz a szerzőnek, hogy elvezeti feleségéhez.

Kávézók Kalauza

Az Enciklopédia Kiadó ajánlata

A Kávézók kalauza arra tesz kísérletet, hogy nyomába eredjen e változásoknak. Több kíván lenni pusztán kávés reklámfüzetnél. Miközben betölteni igyekszik a hagyományos bedekker-szerepet, arra törekszik, hogy a kávés nyilvánosság új fejleményeit a budapesti kávéházi kultúra múltjának máig eleven erőterében is elhelyezze.

Győrffy Ákos: Azt látni

J. A.-dosszié

"...ismét eltelt három óra úgy, / hogy nem történt semmi, vagy lehet, / hogy éppen ez az, amit történésnek / neveznek, hogy nem merek a másikra / nézni, mondom, ami éppen az eszembe / jut, mintha mindegy volna, és öt perc / múlva nem is emlékszem rá.”
Elhangzott a Litera költészetnapi felolvasásán.

Arthur Phillips: Az egyiptológus

Az Európa Kiadó ajánlata

Minden idők legfantasztikusabb egyiptológiai felfedezésének idején játszódik Arthur Phillips új regénye – az 1920-as évek elején, amikor Howard Carter feltárja Tutanhamon sírját, s közben... Közben onnan, a Királyok Völgyétől nem messze egy másik régész, Ralph Trilipush is lélegzetelállító felfedezés küszöbén áll: annak a rejtélyes Áton-hadu királynak a sírját keresi, akinek zseniális pornográf versei már előkerültek, és a nem kevésbé rejtélyes Trilipush ezek fordításával alapozta meg szakmai hírnevét...

Paul Auster: A végső dolgok országában

Az Európa Kiadó ajánlata

A Magyarországon is jól ismert Paul Auster ebben a korai (1987-es) regényében egy névtelen városba, egy antiutópisztikus világba kalauzolja az olvasót. A könyv részben történelmi, politikai és filozófiai allegória, amelyben azonban találkozunk olyan szokásos austeri témákkal is, mint a keresés, a nyelv és a valóság kapcsolata, a testi és szellemi éhség.

Goretity József: Töredékesség és teljességigény (Tanulmány a XX. századi orosz prózáról)

A Palatinus Kiadó ajánlata

A hiánypótló kötetben a szerző a XX. századi orosz prózai művek friss hangú, mítoszkritikai szempontú értelmezését adja. Az elemzett művek között találjuk a századelő néhány jellegzetes prózai alkotását, Nabokov orosz műveit és a legjobb kortárs prózaírók alkotásait. A könyvből itt az orosz irodalom új irányzataira jelentős hatást gyakorló Venyegyikt Jerofejev Moszkva - Petuski című kötetét tárgyaló fejezetet közöljük, további részletek olvashatók a Könyvfesztivál orosz díszvendégeinek bemutatásánál.

Ergali Ger: Telefonmesék, avagy A szó művészete

A Palatinus Kiadó ajánlata

A litván származású orosz író regénye egy megkapó telefonszerelem története, hősei olyan újgazdagok, akik vagyonukat vodkakereskedéssel és videofilmek kalózkiadásával szerezték. A Telefonmesék szerencsésen ötvözi a thrillerek mozgalmasságát, a lágy erotikát és a legjobb orosz irodalmi hagyományok gondolatgazdagságát.
hirdetés