hirdetés

NETNAPLÓ

Írórezervátum, avagy a fesztivál közepe

Kiadók a Könyvfesztiválon - 2018. április 22.

Megérkezik dedikálni a nagy női triónk, Péntek Orsolya, Szeifert Natália és Király Kinga Júlia is, az új Hont-kötet és a Szomszéd nagyot tarol, utóbbi, az Orgia folytatása (előzmény, utózmány, rárétegződmény?) az egyik leginkább várt kötet. – A Kalligram Kiadó naplóját a Millenárisról Hutvágner Éva írta.

Netnapló

Könnyelműségeink

Kiadók a könyvfesztiválon - 2018. április 21.

A Millenárisból sajgó vállal cipelem haza a szétszakadó szatyrokat, és nagyon reménykedem, hogy nem vezeti be még több kiadó a bankkártyás fizetést, hiszen akkor már semmi sem szabhat határt a könnyelműségemnek. – Az Európa Könyvkiadó naplóját a Millenárisról Kuczogi Szilvia, a kiadó igazgatója írta.

hirdetés

Netnapló

És nemzetközivé lesz…

Kiadók a Könyvfesztiválon - 2018. április 20.

Amit ezek a külföldi kiadók hazaérve nem tudnak teljes terjedelmében elolvasni – valami számukra ismert nyelven –, annak még a felemlegetése is leginkább felesleges. De persze a türelem is hozzátartozik a munkánkhoz. – A könyvfesztivál hetén kiadók írják a naplót a Literán, péntekről a Jelenkor igazgatója, Sárközy Bence írt.

Netnapló

Egy gentleman Budapesten

Kiadók a könyvfesztiválon - 2018. április 19.

Megkerülhetetlenül itt volt velünk Esterházy Péter emléke, a kettejük viszonya, hogy mit és hogyan lopott vagy használt tőle Kehlmann, és a fájó hiány, ami már délelőttől visszatérő motívumként szőtte át beszélgetésünket. – A mai naplót a Magvető igazgatója, Dávid Anna írta.

Netnapló

TraN(S)zakció

Kiadók a könyvfesztiválon - 2018. április 18.

Bevallom, olykor olyan érzésem is volt, a könyvfesztiváli történések egyedül bennünket érdekelnek komolyabban, hiába magyaráztuk országnak-világnak, ezen esemény kiváló lehetőség volna arra, hogy a Szerbiáról az elmúlt évtizedekben kialakult képet pozitívan befolyásoljuk. – A mai naplót Forum Könyvkiadó képviseletében Virág Gábor írta.

Netnapló

A 2026-os díszvendég

Kiadók a könyvfesztiválon - 2018. április 17.

Jón Kalman Stefánnson egy igazi nagyágyú. Frankfurtban évekkel ezelőtt félfalnyi méretben nézett le rám Knausgård és Espedal társaságában. (...) hármójuk közül legalább az egyik lesz még Budapest-nagydíjas. – A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hetében hét kiadó írja a naplót a Literán. Elsőként a Typotex képviseletében Horváth Balázs.

Faszikáim

Symposion - 2018. április 13.

A Symposion a lehetőségek terepe. A pasizásé. Vagy ahogy a főszerkesztő úr mondaná, a faszizásé. A Symposion az egyesülések, a közös projektek, találkozások terepe. A szabadság nehéz mámora. És kötelessége. - A héten a Symposion írja a netnaplót, a pénteket Bencsik Orsolya.

Netnapló

A baktériumoké az Isten országa

Symposion - 2018. április 12.

A fejjel lefelé függeszkedő denevéreknek van egy pár álemlőbimbójuk a testük ellenkező végén, a denevérkölykök ebben kényelmesen meg tudnak kapaszkodni. De akkor a kölykök táplálkoznak? - A héten a Symposion írja a netnaplót, a csütörtöki napot Nemes Z. Márió.

Netnapló

Határok csak a fejekben léteznek

Symposion - 2018. április 11.

Nem tudom, hogy néz ki igazából a sírja, szerencsére épp pár nappal a halála előtt szereltem le szülőhelyén, Požarevácon, így nem kellett kicaplatnom tiszteletemet tenni a temetésén a büntetőkaszárnyából.  Valamit kezdeni kellene a Húsdiszkonttal is. – A héten a Symposion írja a netnaplót. A szerdát Sirbik Attila.

Netnapló

Ógörög drinking party

Symposion - 2018. április 10.

Ha rákeresünk a symposium kifejezésre, ezt a jelentést találjuk rá: egy téma köré szerveződő vita, konferencia, ógörög drinking party. - A héten a Symposion írja a netnaplót. A keddi napot Borbély Éva.

hirdetés