hirdetés

NETNAPLÓ

Kiáltvány

Art Capital – 2017. szeptember 20.

...a művészet most is a városban bolyong éjjelente, és ha megfárad, letelepszik egy szamárhegyi lépcsőre. Az ölében nyilván egy kecses Apple-gép, ujjai a billentyűzeten; algoritmusokat modulál. Nem: bicska van a kezében, és egy frissen lemetszett, ceruzányi mogyoróvesszőt hegyez. – Lanczkor Gábor utolsó bejegyzése a szentendrei Art Capital fesztiválról.

NETNAPLÓ

Nem fáznak

Art Capital - 2017. szeptember 18.

A cselekvően balos, alkoholizmussal és mélydepresszióval küszködő Boston Brahmin, Robert Lowell szabad szonettjeit olvasom kiállítási sorvezetőként. Tartósított történelem, ami már nem indul erjedésnek. – Lanczkor Gábor negyedik bejegyzése a szentendrei Art Capital fesztiválról.

hirdetés

Netnapló

Art Capital

Art Capital - 2017. szeptember 14.

És itt van az Ikon-kő: egy fotelnyi andezitdarab cirill betűs bevésésekkel. A szerb felirat tanúsága szerint (fölötte kereszt) nyolc férfi (szerb nevek) az Ikon nevű műemléket itt és ekkor fölújították: 1862. Semmilyen műemléknek nincs nyoma a kőtömbökkel teleszórt lapos partoldalon. - Lanczkor Gábor harmadik bejegyzése a szentendrei Art Capital fesztiválról.

Netnapló

SMRT

Art Capital - 2017. szeptember 12

Ezt a városrészt is menekülők, boszniai bunyevácok és dalmátok építették, akiknek a korábban Szentendrére érkezett szerbekkel az urbanisztikai kultúra érintkezési pontja a török városépítészet lehetett – akik elől menekültek. - Lanckor Gábor második bejegyzése a szentendrei Art Capital fesztiválról.

Netnapló

Kaptárok

Art Capital – 2017. szeptember 10.

Tim Eitel nagyméretű képe (Nyitás, a nagyteremben, ahová tegnap este betoppantam) talán-talán remekmű. Iskoláscsoportot ábrázol (összesen tizenhárom alakot), egy múzeumi tér kör alakú pamlagján tanyáznak. – Lanczkor Gábor első bejegyzése a szentendrei Art Capital fesztiválról.

Netnapló

Na most ez hasonlat

József Attila Kör - 2017. szeptember 3.

Kávé, szóda, dohány, udvar, fapad, viaszos vászon, és már mesélem is, hogy milyen lesz ez a bizonyos JAK-tábor, ahova elindulunk minden augusztus utolsó hetében, de már érzem is, hogy amit mondok, az csak kapargatja a valóságot, mint a régen itt kapható talpas Kossuth a tulajdonképpen bármit. – Czinki Ferenc összefoglaló naplóbejegyzése a szigligeti JAK-táborból.

Legyen hát így

2017. szeptember 2. - JAK Tábor

Azt hiszem, kevés olyan izgalmas pillanat adódik, mint amikor az időbe vetettség tapasztalatával szembesülhetünk. Amikor rájövünk, hogy a JAK a boldogságig lelassítja az időt, s így a pusztulás lehetősége fel sem merül. – Az idei JAK Tábortól Kassai Zsigmond búcsúzik.

Könnyű a szigligeti éjszaka

2017. szeptember 1. - JAK Tábor

Az elnöki pályázat ismertetése után kérdésekre válaszol a jelölt, a szervezet életével, jövőjével kapcsolatos vélemények, hozzászólások hangzanak el. Érvek és ellenérvek. Egyetértés és vita. Több szemszögből rápillantani ugyanarra. Itt és most épp működik a demokrácia. – Bende Tamás naplója a szigligeti JAK-táborból.

Közel van itt mindenki

2017. augusztus 31. – JAK Tábor

A délelőtt főleg az írásé, a délután a beszédé. Egy hétig ez a napi rutin, sokéves módszer a nyári alkotáshoz, közös tanuláshoz. A prózaszeminárium után a teraszon folytatódik egy történet, beszéljük meg, hogy is volt? – A JAK Tábor netnaplóját ma G. Szabó Sarolta írja.

Nyüzsögnek körülöttem az írók

2017. agusztus 30. - JAK Tábor

És ha valaki előre nem tudja rólam, hogy nem ebben az országban nőttem fel, és nem itt lakom, előfordul, miután furcsán fejezem ki magam, hogy attól félek, azt hiszik, nem külföldi vagyok, csak simán hülye. Aztán rájövök, hogy a szüleim biztos ezt érzik majdnem tizenöt éve Amerikában. – A JAK Tábor mai naplóját Sipos Tímea írja.

hirdetés