hirdetés

Netnapló

Egy kiállítás képei és kétségei

Várad folyóirat - 2017. november 21.

Börtön ide, letöltendő ítélet oda, azt a majd' százhúsz évvel korábbi magyar sajtót sokkal szabadabbnak érzem a mainál, amelynek fogyasztója és művelője egyaránt vagyok. – A nagyváradi Várad folyóirat naplóját ma Szűcs László írta.

Netnapló

Születésnapi borongósságok

Várad folyóirat – 2017. november 20.

Ugyan meg mernék-e kérdezni egy ma frissen érettségizettet, de akár magyar szakon Váradon egyetemi oklevelet szerzőt, hogy neki mit mond ma ez a költészet, egyáltalán hagyja-e, hogy bármit is mondjon? Vagy hányan olvassuk váradiak nem múló élvezettel Ady izgalmas és modern nyelven szóló publicisztikáit, glosszáit, újságírói aprómunkáit? – Ezen a héten a Várad folyóirat naplóját közöljük Nagyváradról. Az első bejegyzést Szűcs László írta.

hirdetés

Netnapló

Vissza- és előretekintő

Eirodalom - 2017. november 17.

Jómagam közösségben gondolkodtam mindig. Ha irodalomról volt szó, akkor is. A "rendszerváltás" után arra gondoltam, hogy a Székelyföld „gazdasági erejét” vitorlába fogva, (ez persze álom maradt), valamit kellene kezdeni a ránk tört szabadsággal, s a széthullt irodalmi élettel. - A héten az Eirodalom írja a netnaplót, a pénteki napot Lőrincz György.

Netnapló

Egy netnapló születése

Eirodalom - 2017. november 16.

Mit írjak s miképpen, hogy felkeltsem virtuális olvasóim érdeklődését? Miközben ezen mélázgattam, a szomszéd is akcióba lépett: válogatott káromkodások közepette próbálta a szemközti parkolóban rostokoló ősrégi Daciáját - a román személygépkocsi gyártás eme elvitathatatlan nemzeti büszkeségét - indulásra ösztökélni. - A héten az Eirodalom írja a netnaplót, a csütörtöki napot Szakács István Péter.

Netnapló

Borlíra, lapozgatás

Eirodalom

A nyár nem a pihenésé. A nyár a munkáé. A közoktatásban dolgozó a sokaktól irigylett vakációját tölti, miközben a Székelyföld folyóirat megbízásából olvas és ír, ezúttal kritikákat kortárs (erdélyi) szerzők könyveiről. - A héten az Eirodalom írja a netnaplót, a szerdai napot Borsodi L. László.

Netnapló

Időzavarban

Eirodalom - 2017. november 14.

De mégis, milyen jól telt a múlt heti közös kézdivásárhelyi miniturnénk, az E-MIL „Körút az őszben” című felolvasókörútjának az egyik állomása, annak eredményével bármikor ki is egyeznék, öröm látni a csillogó szemű diákokat, vagy este a felnőtt közönségnek adni a talpalávalót. - A héten az Eirodalom írja a netnaplót, a keddi napot Bálint Tamás.

Netnapló

Sztárság, eirodalom

Eirodalom – 2017. november 13.

Aztán, ha már szóba került az élő irodalom, hát puhatolózni kezdtem. Hogy például olvasnak-e kortárs (erdélyi) szerzőket. Nem, jött a válasz. Még nem!, néztem rájuk vészjóslóan, úgy, hogy abból nekik érteni kellett (volna). – Ezen a héten az Eirodalom kortárs erdélyi irodalmi portál írja a naplót Székelyudvarhelyről. Az első bejegyzést olvashatják Zsidó Ferenctől.

Netnapló

Csavargás egyhelyben

Korunk - 2017. november 10.

China Miéville The City & the City című fantasztikus regényét említi, amelyben két város egyazon fizikai térben helyezkedik el, különböző neveik vannak, és a két különböző város lakóit arra szocializálják, hogy ne lássák egymást, ne vegyenek tudomást a másikról. Szép metaforája ez a párhuzamos Kolozsvároknak és Erdélyeknek. – A Korunk naplóját Balázs Imre József írta.

Netnapló

Álommunka

Korunk - 2017. november 9.

A szerkesztés stádiumai: tagadás és izoláció, harag, alkudozás, depresszió, elfogadás. Orromat vakarom, nézem a talajt, mert órákon át semmi sem történik, és egyáltalán nem fest szépen és festőien, ha valaki gondolkozni próbál, bár természetes életműködés ez is, mint a savelválasztás a gyomorban. – A kolozsvári Korunk folyóirat naplóját ma Rigán Lóránd írta.

Netnapló

Ha szerda, akkor Litera

Korunk – 2017. november 8.

Korunk-szerkesztőként úgy tapasztaltam, hogy általában fél esztendő kell egy-egy lapszám kiérleléséhez. Így sincs garancia arra, hogy minden az elképzelések szerint alakul. – A kolozsvári Korunk folyóirat naplóját ma Cseke Péter írta.

hirdetés