hirdetés

Netnapló

Örömkönyvek, félelmek

Forum Könyvkiadó - 2017. május 19.

Annál pedig nincs nagyobb, örömmel és félelemmel vegyes kihívás, mint amikor a saját barátunk, ismerősünk kötetét szerkesztjük (tördeljük, korrektúrázzuk stb. ‒ mindezt beleértve). Az első fölhevült beszélgetés és tervezés később lohadni kezd, vállunkra ül a kétely kis manója, és olyanokat kezd suttogni a fülünkbe, hogy „Nem leszel vele túl elnéző?” – A Forum Kiadó naplóját Kelemen Emese írta.

Netnapló

Pelenkacsere és történetek / Finis

Forum Könyvkiadó - 2017. május 18.

Lassan tehát ismét elérkezik a Könyvhét ideje, de ahol Esterházy nem lehet ott, nekem sincs helyem – hangozhatna a fennköltnek szánt és egyben végtelenül sznob kijelentés, mert egyrészt: EP velünk van minden egyes könyvében, másrészt: az emberek meghalnak, ami amellett, hogy veszteségélményt jelent, mégiscsak az életünk része. – A Forum Könyvkiadó naplóját Sági Varga Kinga és Fehér Dorottya írta.

hirdetés

Netnapló

Újvidéki napló

Forum Könyvkiadó - 2017. május 17.

Hazajöttem, mondom, de egyelőre csak óvatosan próbálom fölmérni a helyzetet-embereket. Az első családi vacsorán pl. kiderül, a rokonok furcsállják, hogy nem kellett belépnem a VMSZ-be ahhoz, hogy a Forumban dolgozhassak. Azt még inkább furcsállják, hogy én ezt nem furcsállom. – A Forum Kiadó naplóját Rajsli Emese írta.

Netnapló

Utak

Forum Könyvkiadó – 2017. május 16.

Most a kisember perspektívájába próbálok belehelyezkedni, érzem a hadifogolytábor falainak dohos szagát, látom a vérrel áztatott sár és a puskapor elegyét. – A Forum Könyvkiadó naplóját keddről Brenner János írta. 

Netnapló

Szüli-napló

Forum Könyvkiadó - 2017. május 15.

Február 8-án ünnepelte megalapításának hatvanadik évfordulóját a Forum, idei évünk ezért elsősorban az ünneplés jegyében zajlik: születésnapi rendezvényünkön egy olyan közös szellemi kalandra hívtuk meg olvasóinkat, amelynek célja, hogy együtt fedezzük fel újra azt a mintegy kétezer-hatszáz könyvből álló kincsesbányát – A héten az idén 60 éves Forum Kiadó naplóját közöljük. Elsőként a kiadó igazgatója, Virág Gábor bejegyzését olvashatják.

Netnapló

A drukkról

Kiadók a könyvfesztiválon – 2017. április 23.

Este, mikor minden elcsendesedik, és eszembe jut, mit csináltam jól, és mit mulasztottam el, elgondolkodom azon, vajon miért vagyok fáradt, ha az egész nap végül is buli volt. Hát a drukk. A drukk annyira kifárasztja az embert, és mi annyira drukkolunk mindegyik könyvünknek, amennyire szeretjük őket, és amennyire hiszünk bennük. – A Magvető Kiadó ikernaplójának másik felét Turi Tímea írta a könyvfesztiválról.

Netnapló

Sorban

Kiadók a könyvfesztiválon – 2017. április 23.

Ez most nem vers, nem naplóvers, netnaplóvers; a Szép versekbe garantáltan be nem tenném, / a Líracsúcson is csak mélyen szántana, de sorokat látok magam előtt, sorokat írok hát ide is. – A Magvető Kiadó naplóját vasárnapról ketten is írták. Elsőként Szegő János versbe szedett bejegyzését olvashatják. 

netnapló

Nehézatlétika

2017. április 22. - Kiadók a könyvfesztiválon

Míg az Írók Boltjától a szakadó világvégében tulipános, pink bevásárlótáskákkal gyúrtuk végig a Liszt Ferenc tér – Bazilika távot Mészáros Sándorral, azon gondolkozom, nehézatlétikai sportág-e a könyvkiadás. – Torma Mária, a Kalligram könyvkiadó szerkesztőjének netnaplója április 22-éről.

Érzelmes robotok, problémás kamaszok

2017. április 21. - Kiadók a Könyvfesztiválon

És ha egy gyerekkel elmerülünk ebben a színes, különleges világban, akkor izgalmas utazásra is indulunk a 20. század művészettörténetében, hiszen Jacqueline stílusjegyei bátran merítenek az modernizmus különböző irányzataiból, és a gyerekben is elültethetik a kísérletezőkedvet. – Dávid Ádám, a Móra Könyvkiadó szerkesztőjének netnaplója április 21-éről.

Netnapló

Nádassal fekszem, Pamukkal kelek

Kiadók a Könyvfesztiválon – 2017. április 20.

Le kell írnom, hogy ami a színpadon történik, világszínvonalú. Ahogy Péterfy Gergely laudációja is az. Azt érzem, hogy a szakmánk, bármily nehezen is futott neki ennek az évnek, világszínvonalon teljesít. – Sárközy Bence, a Libri Kiadói Csoport kiadási igazgatójának netnaplója április 20-áról.

hirdetés