hirdetés

Szandál zoknival és anélkül

2017. július 21. - FISZ Tábor

A focipályának használt, aggasztóan lejtő rét alsó felén, a domb párkányán, árnyas fák alatt tartjuk a prózaíró műhelyt pénteken is. Az érdekel, mi van írás előtt. Hogyan építjük fel majdani karakterünket, miképp döntünk az elbeszélés formájáról. - A FISZ Tábor pénteki naplóját Szabó Róbert Csaba jegyzi.

Siklók és jelenések

2017. július 20. - FISZ Tábor

Úszás után négyen állunk mezítláb a parton. Izzok a D-vitamintól, tele vagyok versekkel, egészség. Találtunk egy siklót, azt sasoljuk mikor dugja ki újra a fejét. Jenniferrel írnánk róla valamit, szeretnénk valami közössel készülni a másnap esti felolvasásra. – A FISZ Tábor mai naplóját Hyross Ferenc írja.

hirdetés

Mókus a pingpongasztalon

2017. július 19. - FISZ Tábor

„ilyen öregen miért nincs annyi rutinom, hogy tudjam: a legkevésbé se jó érzés netnaplót írni egy írótábori este másnapján. Mintha a fogam húznák. Most járt le tizenhét perce a kikönyörgött plusz órám.” – Ezen a héten a FISZ Tábora írja a netnaplót, ma Szálinger Balázs bejegyzését olvashatják.

Szürreális irodalmi ülésezés a Mogyoróhegyen – FISZ tábor 0. nap

2017. július 18. - FISZ Tábor

Itt meg lehet nyugodni. Itt úgy bukik le a nap a Dunakanyarban, olyan vörösen, ahogy sehol máshol. Érezni az erdő illatát. Itt csend van. Azaz csak volt, míg meg nem érkeztünk. – Ezen a héten a FISZ Tábora írja a netnaplót, ma Décsy Eszter szövegét olvashatják.

Mínusz első nap – 24 óra töredék

2017. július 17. - FISZ Tábor

Egyketted részben Magritte fája tehát itt van, az Alföldön, egyketted részben Visegrádon, a Mogyoróhegyen, a FISZ táborban. A Mogyoróhegyen zuhanyzáshangja van, az Alföldön kutyacsaholás. Már amikor nem kutyaszuszogás. – Ezen a héten a FISZ Táborának netnaplóit olvashatják, elsőként Korpa Tamás bejegyzését.

Netnapló

Már ezért megérte

Hajdúböszörményi Írótábor - 2017. július 15.

A fáradtságon kívül talán egyetlen erősebb érzés kerít hatalmába a műanyag poharak és félig szívott cigaretták csikkjeinek összeszedése közben, mégpedig valami furcsa elmúlás érzése. Ma egy évre újra elengedjük egymást a gyerekekkel, tanárokkal. – A Hajdúböszörményi Írótábor idei utolsó naplóját Papp-Für János írta.

Netnapló

Deszpászító

Hajdúböszörményi Írótábor - 2017. július 14.

Hamvas Bélán keresztül tematizáljuk a bolond funkcióját, mibenlétét Shakespeare drámáiban. Hogy az élettel az a baj, hogy nincs a közönséghez hasonló objektív perspektívánk, amivel meg tudjuk mondani, ki a bolond. – A VI. Hajdúböszörményi Írótábor naplóját Locker Dávid írta. Érdemes a videót is megnézni.

És végül a gesztusokról

Szekszárdi Magasiskola - 2017. július 14.

Harag Anita novellájának említésekor Tóth Krisztina feláll, fejére helyezi a férjétől kölcsönkért kalapot (ami addig az asztalon hevert), és nem mindennapi mozdulatsorra szánja el magát: Anita felé fordulva, szinte alázatos mozdulattal, megemeli a kalapot. - A Szekszárdi Magasiskola írótáborának utolsó napjáról Forgács Péter tudósít.

Netnapló

Itt vagyunk, együtt vagyunk

Hajdúböszörményi Írótábor - 2017. július 13.

A folyamatosan romló idő megtizedeli az erre nem épp felkészült hallgatóságot, de tizenegykor újra teltház van a díszteremben, ahol Bezerédi Zoltán zseniális előadását hallgatjuk meg Esterházy Péter emlékére. – A Hajdúböszörményi Írótáborból Weeber Luca Borbála jelentkezik.

Netnapló

Műhelymunkák

Szekszárdi Magasikola - 21017. július 13.

Végül arra jutottunk, hogy ezen írások alkotói inkább más szövegeket hozzanak a holnapi felolvasóestre. Szerintem az ilyen vitákkal egyáltalán nincs probléma. Sokan azért is jövünk a táborba, hogy visszajelzéseket kapjunk írásainkról. - A Szekszárdi Magasiskola csütörtöki napjáról Rubicsek Máté számol be.

hirdetés