hirdetés

Netnapló

ha azt mondom…

Ex Symposion - 2016. május 29.

az a szerkesztési elv is csődöt mondani látszik, amelyet kényszerűségből, úgymond, magunkra vállaltunk. (a folyamatos megszűnés határán, jegyzem meg szemérmesen.) ti., hogy egy-egy témához írókat, költőket, filozófusokat, irodalomtörténészeket, kritikusokat, művészeti írókat, zenészeket találjunk. − Az Ex Symposion vasárnapi naplóját Bozsik Péter írta.

Netnapló

Odavisszahajlás pontos jegyzőkönyvvel

Ex Symposion - 2016. május 28.

A jelen- és a jelen nem lévők, az összes kísértet egyöntetűen ELFOGADTÁK Bozsik Péter szomorú bejelentését. Senki sem lázadt, így az Új Symposion tradíciója megszűntnek tekintendő. − Az Ex Symposion szombati naplóját Radics Viktória írja.

hirdetés

ÍNetnapló

ami nem munka, hanem öröm

Ex Symposion - 2016. május 27.

egyáltalán, olvas bennünket valaki? tavaly megnyertük a napló-díjat, ha igaz (márpedig ott voltam, amikor bozsikunk kiballagott a díjért), akkor nyilván, de az is nyilvánvaló, hogy nem azok, akik a támogatásokról döntöttek. − Az Ex Symposion pénteki naplóját Rajsli Emese írja.

Netnapló

Csütörtökös legényrétes

Ex Symposion - 2016. május 26.

Ex, mint Walt Disney, a törpék rajzolója. Sziveri Jancsi olykor betüsszentett. Tudható, szendén és vigyorogva is lehet morgolódni. Veszteség veszteség hátán. Megnyerhető veszteség csak Tandorinál van. − Az Ex Symposion csütörtöki bejegyzését Kalapáti Ferenc írja.

Netnapló

Nyugodt pánik

Ex Symposion - 2016. május 25.

A megszűnés kitartó mozgalmassága foglalkoztat mostanában, a sürgés-forgás, amiben létezem, miközben semmiről nem tudom, hogy holnap, a jövő héten, a jövő hónapban, a jövő nyáron él-e, folyik-e, működik-e még – lesz-e dolgom vele. − Az Ex Symposion szerdai bejegyzését Ladányi István írja.

Netnapló

Elnökök, vezérek

Ex Symposion - 2016. május 24.

A soha nem könnyű helyzetünk most még egy kicsit rosszabbra fordult, és legyünk akármilyen elszántak is az Ex Symposion című folyóirat megtartása érdekében, a működtető Ex Symposion Alapítvány sorsát illetően kissé tanácstalanok vagyunk. Ami persze nem azt jelenti, hogy feladjuk.

Netnapló

Mi, kurátorok, összegyűltünk

Ex Symposion - 2016. május 23.

Arról van szó, hogy oly sok laptárssal együtt az Ex Symposion is lekerült a tűrtek listájáról, mi van most, egyáltalán: mi a felelősségünk, kinek adható át, és így tovább. − A héten az Ex Symposion írja a naplót. Elsőként Józsa Márta bejegyzését olvashatják.

Netnapló

We are not in Kansas anymore

2016. május 15. – Litera

„There is no place like home” – duruzsolja Dorothy az Ózban, és optimistán úgy fordítjuk ezt, hogy „Mindenhol jó, de legjobb otthon”, és persze olyankor mondjuk, amikor épp hazaérünk. Valójában meg sehol egy hely, ami otthonos. – A Litera naplójának záróbejegyzését Fehér Renátó írta.

NETNAPLÓ

Már sohasem leszek szent

Litera - 2016. május 14

Á.-nak 2006 tavaszán mondtam a Major felé félúton, hogy olyanok vagyunk, mint két újszülött, fiatal isten. Ez mostanában sokszor eszembe jut: egyrészről, hogy mennyire röhögnivalóan banális mondat egy ilyen, másrészről pedig, hogy vajon Á. mit gondolhat most erről. Nem hiszem, hogy röhögne. – A Litera naplóját szombatról Forgách Péter írta.

NETNAPLÓ

Lehetnék én is kamikaze

2016. május 13. - Litera

Töksüket vagyok az ilyesmire – az első gyerekem richtig akkor látta meg a napvilágot –, de a lottózóban van, hogy elbizonytalanodik a toll, licitnél a hang vagy balklikk-kor a mutató, és lehetnék én is kamikaze. – A héten a Litera írja a netnaplót; a pénteki napot Csejdy András.

hirdetés