hirdetés

Netnapló

A döntés ideje

Hajdúböszörményi Írótábor – 2016. június 30.

Az est fénypontja Závada Péter és Simon Márton volt. Nem láttam lányt, aki a szobájában ült volna. Egyszerűen mindketten tudnak bánni a közönséggel. A zenekísérettel előadott slammek vastapsra találtak. – A Hajdúböszörményi Írótábor naplóját csütörtökről Nagy Tamás írta. 

Netnapló

A kerek világ négy sarkainál…

Hajdúböszörményi Írótábor - 2016. június 29.

A tizenévesek tisztasága és érzékenysége évről-évre lázba hoz. Ez az egyszerre mázsás és mégis könnyű tétszerűség, amivel beleadják a súlyukat a világba. − A Hajdúböszörményi Írótábor szerdai naplóját Szabó Imola Julianna írta.

hirdetés

Netnapló

Az ébredés rituáléi mások szeme előtt

Hajdúböszörményi Írótábor - 2016. június 28.

Ebéd után kezdődik a munka. Ha munka az, hogy húsz csodálatos gimnazistával kell másfél órát az irodalom és a versírás problémáiról beszélgetni. Jöttek Pozsonyból, Pestről, a szomszéd házból és Székelyföldről is. − A Hajdúböszörmény Írótábor keddi naplóját Vörös István írta.

Netnapló

Amikor egy rendezvényszervező írja a netnaplót

Hajdúböszörményi Írótábor - 2016. június 27.

Ebben az évben némi változásra lehet figyelmes a kedves érdeklődő. Aki több éve követi a táborunk felépítését és ismeri az itt tanító írók, költők sorát, feltűnhet neki, hogy az idei tematika szerint két új arccal is megjelent. - A héten a Hajdúböszörményi Írótábor írja a naplót, a hétfői napot Ványai Anita.

Netnapló

Elszámolás

2000 folyóirat - 2016. június 26.

Magam úgy vélem, egy társadalomnak, egy nemzetnek, egy országnak igenis szüksége van olyan kulturális elitre, mind a gondolkodás, mind a művészet, mind a tudomány szintjén, amely – ha persze soha nem is lehet tömeges – maga reprezentálná a közösségnek valamelyes tájékozódását és tájékoztatását: a hagyománynak a tovább vitelét. − A 2000 folyóirat vasárnapi bejegyzését Margócsy István írta.

Netnapló

Laptemetést vállalok!

2000 folyóirat - 2016. június 25.

Versek, versciklusok, novellafüzérek rögvest könyvvé érnek? Átveszik valahol a folyóiratnak az ilyes a szerepeit? Milyen térben erősíthetik meg majd egymást egymásra felelő szövegek? - A 2000 folyóirat szombati bejegyzését Ambrus Judit írta.

Netnapló

A mi lapunk

2000 folyóirat - 2016. június 24.

Ha csak a történelemre nézünk: már maga a boldog emlékezetű Kazinczy Ferenc is azon dolgozott, hogy humorral és iróniával oldja a magyar kultúraszemléletnek általa „istentelen gravitásnak” titulált túltragikus és túl patetikus „súlyos” beállítottságát. - A héten a 2000 írja a netnaplót. A pénteket Margócsy István.

Netnapló

Szemembűl a könny ki csordú

2000 folyóirat - 2016. június 23.

A sajtó tájíkosztató, mejen Marhócsy Istvány, Szilágyy Ákos, s, Barabáss András’ van jelen, há igazábú lap bémutató, ami há szeréntem igen nagy szamárság, mer há ha el tuggyák mondani a szerkesztűk hogy, mi van a lapba, minek azír el menni az újság árusho' - A héten a 2000 írja a netnaplót, a csütörtöki napot egy vendégszerző, Petrence Sándor.

Alapozás

2000 folyóirat - 2016. június 22.

Elvették a játékunkat, pedig senkinek sem ártottunk vele, sőt. Hát szép dolog ez? – Nem picsogni kell, öcsi, inkább oldd meg a problémát, ha annyira fontos neked a lap – hallok több felől is egy másik szólamot. Szaladnánk mi kunyerálni bármiféle új Hatvanyhoz, de nem leljük az illetőt. - A héten a 2000 írja a netnaplót, a szerdai napot Barabás András.

Netnapló

A találkozás lehetősége és lehetetlensége

2000 folyóirat - 2016. június 21.

Mit jelentett a másikkal találkozni Buber és Kafka, vagyis két olyan gondolkodó számára, akiknél a – most nehezen megkerülhető germanizmus közeleg – találkozáseseménynek kitüntetett a jelentősége? – Elfolyóirat sorozatunkban a 2000 folyóirat naplóját közöljük a héten. Czeglédi András bejegyzését olvashatják keddről. 

hirdetés