hirdetés

Netnapló

József Attila darabokban

Spanyolnátha - 2016. július 27.

Mindenesetre az újszülötteknek minden vicc új, és itt vagyunk jónéhányan újszülöttek, na, nem éppen én, ami furcsa, hogy már bozótharcos forradalmár vagyok és nem újszülött, így aztán bozótharcos forradalmárként adok műhelymunka-feladatokat. - A Spanyolnátha szerdai naplóját Petőcz András írta.

Netnapló

Cigánymeggysör

Spanyolnátha - 2016. július 26.

Ebéd a játékmackókkal díszített falú strandbüfében, tisztes rántott hús, egyéni prémiumként csapolt, belga meggysör. Üzenjük meg Brüsszelnek: kurva jó a sörük! - A Spanyolnátha keddi naplóját Vörös István írta.

hirdetés

Netnapló

Kötetrevalóságok

Spanyolnátha - 2016. július 25.

Csobbanj az irodalomba! - üzentük tavaly, s délután csobbantunk is, hiszen a fürdő azért fürdő, s ez valamelyest kötelez minket is az életszerűségre, az elvárt magatartási formák betartására, tehát a fürdőben rendezett tábor lakója csobban néha. - A héten a Spanyolnátha műhelytáborának résztvevői írják a naplót. Elsőként Vass Nóra bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Körút frames the sonetoids

FISZ - Fiatal Írók Szövetsége - 2016. július 24.

A tábor minden kemény munka és nyelvi csatározás ellenére leginkább egy álomba illően konfliktusmentes amerikai középiskolára emlékeztetett, ahonnan kiveszett a lelki terror, szinte simogat a csapdaként leselkedő különbségek hiánya, és a rengeteg lehetetlenül eszes ember között az egyetlen érvényes skála a tehetségé. Abból különben még az utolsó reggelen, boldog-nyúzottan sincs hiány. – A FISZ-tábor utolsó napjáról Kellermann Viktória írt.

Netnapló

Elviszem magammal

FISZ - Fiatal Írók Szövetsége - 2016. július 23.

Oly szépen folyik a szó, hogy az jut eszembe: micsoda adomány az irodalom! Egy hét fenn a hegyen: társiasságban, barátságban, a lelket és az értelmet edzve, emelkedetten, de nem sótlanul, munkásan, az unalmat és a rosszindulatot száműzve. - A FISZ-tábor negyedik napjáról Szirák Péter írt.

Netnapló

Az íráshoz jó segg kell

FISZ - Fiatal Írók Szövetsége - 2016. július 22.

Ebédnél pedig DJ Panda folytatja a szépírói bashinget: a fiatal költők sztárallűrjeiről beszélgetünk, pl. hogy egyesek több cuccot kérnek egy felolvasóasztalra, mint Madonna egy hotelszoba minibárjába. - A FISZ-tábor harmadik napjáról Smid Róbert írt.

Netnapló

My heart will go on

FISZ - Fiatal Írók Szövetsége - 2016. július 21.

És miért nincs Magyarországon lehetőség olyan irodalomszociológiai labelingekre, mint A szürke ötven árnyalatára a pontos és árnyalt eladottsági statisztikák alapján alkalmazott nagyipornó? - A FISZ-tábor második napjáról Zelei Dávid írt.

Netnapló

„Aki író akar lenni…”

FISZ - Fiatal Író Szövetsége - 2016. július 20.

A megnyitón Kollár Árpit talán először látom lehangoltnak Visegrádon, búcsúzunk E.P.-től, a programsávban, amikor megtisztelt volna minket bölcsességével, humorával, kedvességével (és minden szép emberi értékkel, amit felsorolni képtelenség), felolvasást tartunk, mindenki hozza kedves szövegrészletét. – A FISZ tábori naplóját Gál Soma írta.

Netnapló

A sörsátor megvan?

FISZ - Fiatal Írók Szövetsége - 2016. július 19.

Az est fénypontja a tavalyi kezdeményezésre idén megvalósuló Csáth Géza Fél Disznó-díj nyertesének megválasztása. A kuratórium tagjaival (a tábor 0. napjának résztevőivel) bölcsen fontolgatjuk, mely lírikus vagy prózaíró lenne igazán méltó a fél disznóra. - A FISZ-tábor nulladik napjáról Górász Péter írt.

Netnapló

Utolsó utáni lehetőség a későn ébredőknek

FISZ - Fiatal Írók Szövetsége - 2016. július 18.

Ha már a FISZ-tábor fuharosai szóba jöttek, Esterházy Fuharosok című regényét kapom le a könyvespolcról, és éppen ott nyitom ki, hogy „nyomorúságainkban egyetlen dolog nyújt vigasztalást, a szórakozás, és mégis, ez a mi legnagyobb nyomorúságunk. - Ezen a héten a FISZ-táborból olvashatnak naplót a Literán. Elsőként Szarka Károly bejegyzését közöljük.

hirdetés