hirdetés

Netnapló

„mindannyian el fogunk ázni, vagy így, vagy úgy”

FISZ – 2018. július 17.

Egyszerre nosztalgikus és melankolikus itt lenni – hosszú éveken keresztül Visegrádon, a Mogyoró-hegy oldalában tartottuk a Fiatal Írók Szövetsége nyári irodalmi táborát, ami az évek során a magyar kortárs fiatal irodalom egyik legfontosabb találkozóhelyévé vált. – A FISZ-tábor nulladik napjáról Szőllőssy Balázs írt.

Netnapló

Turnéról táborra

FISZ – 2018. július 16.

Idén új helyszínen, Királyréten tartjuk az alkotótábort. Holnapután a táborlakók is megérkeznek majd, betöltik a teret, kezdetét veheti a munka. A líraműhelyeket Kollár Árpád és László Noémi tartják, a prózaírókkal Láng Zsolt és Szilasi László foglalkozik. A kritikaműhely vezetői Károlyi Csaba és Szirák Péter lesznek, a műfordítókat pedig Nádasdy Ádám veszi szárnyai alá. – Ezen a héten a FISZ írja a naplót, elsőként Górász Péter.

hirdetés

Elteszem, jó lesz télire

Szekszárdi Magasiskola - 2018. július 14.

Délután a Babits-ház udvarán, a törökmogyorófa alatt az alkotói válságról beszélgetünk, „Bárki, bármikor kerülhet válságba” – mondja Márton László. Egy író lelki egyensúlyát nem nehéz felborítani. – A héten a Szekszárdi Magasiskola ír netnaplót. Utolsóként Rigó Kata.

Magasiskolás kanonizáció

Szekszárdi Magasiskola - 2018. július 13.

A tábor maga is egyre több mondatot görget magával, a szövegeink törmelékeivel van tele minden beszélgetés. Épül az idei Magasiskolás kánon, viccek, utalások, egy saját tolvajnyelv. Pénteken itt kell hagynunk az egészet, máshol értelmét veszti majd. – A héten a Szekszárdi Magasiskola ír netnaplót. Negyedikként Vonnák Diána.

Márton László focit néz

Szekszárdi Magasiskola - 2018. július 11.

Az ember az egyik pillanatban teljesen reményvesztett amatőrnek érzi magát, aki biztos abban, hogy semmi keresnivalója az irodalom közegében, mert hiányos a tudása és az olvasottsága, és nem is érti, hogyan vette a bátorságot – A héten a Szekszárdi Magasiskola ír netnaplót. Harmadikként Győrfi Viktória.

Második nap. „A kihagyás rontja a tehetséget.” /Márton László/ És ez jó.

Szekszárdi Magasiskola - 2018. július 10.

Még később lesz egy másik lista, csupa idézet, amolyan gyűjtemény. Az írásról, a bármiről, a mindenféléről, amit valaki mondott valakinek, vagy csak címszavak, mert asszociálni is feladata a tanulni vágyó írónak. – A héten a Szekszárdi Magasiskola ír netnaplót. Másodikként Gaál-Nyeste Katalin.

Kezdetben vala

Szekszárdi Magasiskola - 2018. július 9.

Aki tizenhat-tizenhét évesen már tudja, hogy író akar lenni, de belegyalogol abba a csapdába, amit a szülei állítanak neki azzal, hogy ez mégsem egy tisztességes szakma, és legyél, lányom, inkább fogorvos, abból valószínűleg nem lesz író. – A héten a Szekszárdi Magasiskola írja a netnaplót. Elsőként Nagy Ágnes.

Netnapló

Építő-bontó behajtási

VOLT irodalmi sátor - 2018. július 2.

Már csak az maradt ki, amikor kis privát zenetörténeti pillanatot hozok össze magamnak azzal, hogy találok egy olyan pontot a fesztiválon, ahol Lovasi és Ákos egyszerre szólnak, nem ajánlom senkinek. – Ezen a héten a VOLT Fesztivál Irodalmi sátrának szervezői írják a naplót a Literán. A záróbejegyzést közöljük Czinki Ferenctől.

Búcsú tizedszer

Véneki Alkotótábor - 2018. július 2.

Aztán jön is a busz, megfordul ipszilonban, ahogy kell. Hiába itt nőttem fel, a kisalföldi táj újra és újra magával ránt. A kukoricaföldek, a síkságot megakasztó egy-egy erdőcsoport. És hát a vizek. – A X. Véneki Alkotótábor búcsúnaplóját Bende Tamás írta.

Netnapló

Akkezdet és a vég

VOLT irodalmi sátor - 2018. július 1.

Tünci büféjében kötünk ki, leülünk az udvaron, körülöttünk páfrányok, egy színes lampionfüzér, az idetévedő fesztiválozók rajzai és szöveges üzenetei egy kifeszített molinón. – Ezen a héten a VOLT Fesztivál Irodalmi sátrának szervezői írják a naplót a Literán. A negyedik bejegyzést közöljük Szikszai Dórától.

hirdetés