hirdetés

Egyszer írtam egy regényt – vagy valami olyasmit

Bence Erika - 2018. február 23.

Valamiféle furcsa, alakoskodásra épülő világban szocializálódtak, ahol a látszat volt a legfontosabb értéktényező. És én nem látszat voltam. Hanem egy beskatulyázhatatlan, idegesítő valóság. – A héten Bence Erika netnaplóját olvashatják Kilátó című sorozatunk részeként.

"Nem vagyok James, s nem vagyok Bond..."

Bence Erika - 2018. február 22.

Munk Artúr 1915-ig, vagyis besorozásáig különböző óceánjárókon volt hajóorvos. A Carpathián teljesített szolgálatot, minek következtében ott volt, és – állítólag – ő volt az az orvos, aki az elsüllyedt Titanic utasait mentette. – A héten Bence Erika netnaplóját olvashatják Kilátó című sorozatunk részeként.

hirdetés

Csontbrigád és Holtverseny

Bence Erika - 2018. február 21.

A Szigeti veszedelmet, a Bánk bánt és A kőszívű ember fiait indexre kell tenni; a Harry Potter-történetek, a Szent Johanna gimi,  Az éhezők viadala és a Trónok harca az olvasóvá nevelés és a korszerűség kulcsai. – A héten Bence Erika netnaplóját olvashatják Kilátó című sorozatunk részeként.

A Létünk halott!

Bence Erika - 2018. február 20.

Nem kell az én, vagyis az eltávolított főszerkesztő sértettsége ahhoz, hogy a Létünk2017-ben napvilágot látott egyetlen számáról elmarasztaló véleményt formáljunk. Csak át kell nézni. Még alapos tanulmányozása sem szükséges, hogy feltűnjenek ordító hiányosságai, szerkesztési, szakmai melléfogásai. – A héten Bence Erika netnaplóját olvashatják Kilátó című sorozatunk részeként.

Egymás nyakát szorongatva

Bence Erika - 2018. február 19.

Ez a szöveg az itt, ezen a felületen megjelent, Patócs László által jegyzett irodalmi bevezető, s az általa szerkesztett folyóirat, a jelenlegi Híd folytatta diskurzus ellenében jött létre. – A héten Bence Erika netnaplóját olvashatják Kilátó című sorozatunk részeként.

netnapló

Szűzanyám, a leves!

Patak Márta - 2018. február 16.

...megint Attila kérdése jön, miért is kell nekem mindig mindent észrevennem, miért nem örülhetek egyszer felhőtlenül valaminek, mi az ördögért zavar engem ez a piros huzallal kikötött kutya? Hát igen. Pontosan erről van szó, kedves Attila. Hogy miért. – Patak Márta Ciprusról írt naplójának befejező része.

Netnapló

Otthonosan, háttérben kutyákkal

Patak Márta – 2018. február 15.

Aki prózát ír, annak amúgy állandóan dolgozni kell, a próza folyamatos szövegben (is) létezést kíván, ebben az írótevékenységünkről beszélgetve itteni íróbarátaimmal is megegyeztünk... – Patak Márta naplója Ciprusról.

Netnapló

Esőáztatta szellőrózsák, virágzó mandulafák

Patak Márta – 2018. február 14.

...megállapítjuk, a frankok is tudták, hová kell települni, mint IV. Béláék Visegrádnál. Hiába, időnként ilyen profán módon viszonyulok a történelmi emlékekhez, amúgy meg jobban szeretem az erdőt, mint a civilizációt, mostanra eléggé telítődtem is a városokkal, úgyhogy kimondottan örülök a vidéknek. – Patak Márta naplója Ciprusról.

Netnapló

Flamingóles és egy kis Bizánc

Patak Márta – 2018. február 13.

Cipruson minden pártos, két írószövetség, két munkahelyi tábor, fura, nem?, a szakmaiság mindenütt másodrangú tényező. Éppen ideje lenne véget vetni a pártok uralmának, ebben megegyezünk. – Patak Márta naplójának második része Ciprusról.

Netnapló

Lárnaka fölött az ég

Patak Márta – 2018. február 12.

...valamelyikünk emberesen elkáromkodta magát, erre mögöttünk az a férfi megkérdezte, magyarok vagyunk-e, majd miután beszédbe elegyedtünk vele, a lelkünkre kötötte, haza ne menjetek, amíg nem muszáj, ha elfogy a pénzetek, inkább üljetek ki a tengerpartra, mi meg bólogattunk, és persze nem hallgattunk rá. – Patak Márta netnaplója Cirpusról.

hirdetés