hirdetés

Netnapló

Sorsközösségek

Határvidék - 2016. október 14.

Az irodalom nem helyhez kötött – legalábbis az internet világában a határok, egyre inkább a mi határaink. Minden nehézség mellett, úgy érzem, hogy tartozni valahova, már (majdnem) boldogság. – Csütörtökről Kovács Emőke naplóját olvashatják a Határvidék csoportból. 

netnapló

Menetelés a belső határvidéken

Határvidék - 2016. október 14.

Határvidék. Végtelennek tűnő menetelés egy szürke, poros úton, várva a lejtőkre, emelkedőkre és várva a belső nyugalomra, amikor képesek vagyunk minden erőfeszítésünkkel egy célra koncentrálni: legyen az akár a fiatal irodalmárok csoportosulásai esetében például írás vagy a műhelymunka. – Paluska Zsuzsanna naplója a Határvidék csoportból.

hirdetés

Netnapló

A fogadalom szabadsága

Határvidék csoport – 2016. október 12.

A Határvidék tagjainak identitása is ugyanolyan határ, ugyanolyan különböző, mint egy református a szerzetestől. A műhelymunka néha ugyanolyan elvont szó, mint az örökfogadalom. – A Határvidék csoportból Horváth Eszter naplója szerdáról.

Vidékhatár

2016. október 11. - Határvidék

S hogy a Határvidék elnevezés mennyire sejtazonos velem, arról sokat tudnék mesélni. Először viszont másról fogok: nem magamról, inkább Rólunk. – A Határvidék csoport mai műhelynaplóját Fehér Tamara írja.

Hidak

2016. október 10. - Határvidék

Itt olyan, mintha minden utcasarok, kereszteződés, híd határkő volna. A metróállomásokról nem is beszélve. – A Határvidék csoport első műhelynaplóját Szabó Csanád írja.

Az a valami, ami nem jön csak úgy

Vadásszezon - 2016- október 08.

Most őszintén, miről picsogjak?! Hogy ki mosogat többet?! Hány féleképpen nyávog a macskánk?!  Hogy úgy ismerem, mint a tenyeremet a szemközti óvodai személyzet reggeli cigi-kísérte köhögését? - A Vadásszezon szombati netnaplóját Mavrák Kata írta.

Slam poetry és más drogok

2016. október 6. - Vadászszezon

Számomra általában nem a slam megírása, hanem a koncepció kitalálása jelenti a legnagyobb kihívást. Ez többnyire hetekig eltart, nem vagyok az egyestés megoldások híve. – A Vadászszezon mai műhelynaplóját Bánóczi Bea írja.

Egy dolgos nap

2016. október 5. - Vadászszezon

Szóval a tekintetek perifériáján érzem magam ilyen jól. Periférikus tárgy, periférikus tanár. Töprengve szelem át a gesztenyefás udvart a Filozófia Tanszék felé. Áldás, békesség, Áldás, békesség. Négy óra van, de itt már villanyt kell gyújtani, Utólagos megbízási szerződéseket töltök ki doktori bizottsági tagságokról, pályázatok véleményezéséről gyűlölettel. – A Vadászszezon mai naplóját Kendeffy Gábor írja.

Őszi dizőz

2016. október 4. - Vadászszezon

Oroszországban egy helyi slam rendezvény után felinvitált magához egy ötvenes, kopaszódó, fogatlan költő és néhány szomorú melódiát játszott nekem a zongorán. Egy szót sem értettünk egymásból egész este, de mindketten éreztük, hogy kompatibilis a hiányunk. – A Vadászszezon mai netnaplóját Mészáros Péter írja.

Mennyi az idő? Október múlt pár nappal

2016. október 3. - Vadásszezon

Akkor este sikerült bizonyítanom magamnak, hogy képes vagyok átadni a mondanivalómat, mert a slamet megírni édeskevés, és ezt olyannyira bizonyítottam, hogy elkezdtem leállni. – Ezen a héten a Vadászszezon írja a műhelynaplót, az első írást Szén Benjamin jegyzi.

hirdetés