hirdetés

Netnapló

Anything helps

Szilasi Flóra – 2018. augusztus 10.

Úton haza Dániából. Buszon huszonnegyedik órája. Még hat van hátra. Már túlléptem a tűréshatárom, átléptem két országhatárt, már elkerülhetetlen a csapongás. – Ezen a héten a Litera gyakornokai írják a netnaplót. Az ötödiket Szilasi Flóra.

Netnapló

Weird Weather Hazy IPA

Molnár Csongor - 2018. augusztus 10.

Gyakornokkollégiám vallottak már előttem utazásról, nyári kollégiumi szobákról, az emlékezésről, ezért én az élet esszenciájáról fogok írni. Egy korsó hideg sörről. Szigorúan csak egyről, és semmiképp sem három literről, amit egy Tüskével fékeznek a nagyok.- Ezen a héten a Litera gyakornokai írják a netnaplót. A negyediket Molnár Csongor.

hirdetés

Netnapló

A történet árnyéka

Helli Szimonetta - 2018. augusztus 8.

Egyszerre kerít hatalmába a borzongás és a csodálat, mennyire pontosan határoz meg életem minden pillanatának lenyomata. És hogy a történés momentumában mennyire esetleges, hogy mit visznek tovább a neuronok, milyen formáját ragadják meg a valóságnak. – Ezen a héten a Litera gyakornokai írják a netnaplót. A harmadikat Helli Szimonetta.

Netnapló

A szent is kegyetlenségből gyógyít

Szijj Márton - 2018. augusztus 7.

Ma, amikor odaültem mellé az asztalhoz, és talán tíz év óta először kimondtam, amit ki kellett, és megfogtam a kezét, akkor ráláttam arra, hogy az ember elsősorban érző, és csak másodikban gondolkodó lény. – Ezen a héten a Litera gyakornokai írják a netnaplót. A másodikat Szijj Márton.

Netnapló

Nincs mese

Békefi Teodóra - 2018. augusztus 6.

Valószínűleg szentimentalizmus, de az Utas és holdvilág mindig ott motoszkál bennem, amikor hosszabb, többállomásos utazást teszek Olaszországban. Ennyi év, ennyi megtett kilométer és megnézett város után is. Ezen a héten a Litera gyakornokai írják a netnaplót. Az elsőt Békefi Teodóra.

Netnapló

Bernhardizmussal mondva

Ördögkatlan Fesztivál – 2018. augusztus 3.

Noha az öngyilkos kisemberről szóló Erdman-mű eleve színpadra készült, mégsem tűnik olyan életképesnek, mint a fesztivál utolsó napján szintén a Forte Társulat által tálalt Thomas Bernhard-kompilátum, a Vaterland, amely az öngyilkosság össztársadalmi keretein belül annak egzisztenciális borzalmát is képes kiélesíteni. – Az Ördögkatlan Fesztiválról Bazsányi Sándor jelentkezik.

Netnapló

Jeges forróság

Ördögkatlan Fesztivál – 2018. augusztus 2.

Az 1938-ban elkezdődött történet bizony nem ért véget, sem 1945-tel, sem 1948-cal, sem 1956-tal, sem 1968-cal, sem 1989-cel... Ma is tart. Márai nemcsak nekünk, hanem rólunk is beszél. – Az Ördögkatlan Fesztiválról Bazsányi Sándor jelentkezik.

Netnapló

Meddig szabad fokozni a helyzetkomikumot

Ördögkatlan Fesztivál – 2018. augusztus 1.

Az ötvenes évek Nagyharsányában játszódó Baranyai gyöngyösbokrétát, amely mindent megtett azért, hogy minél többet hahotázhasson a közönség harsányabbik (viccvámpír-természetű) hányada, míg a másik, finnyásabbik hányad (ebbe tartoznék magam is) az első negyedóra után bizony hiányolhatta azt a bizonyos (patikamérlegen be nem állítható, de zsigerileg azért bőven megérezhető) mértéktartást – Az Ördögkatlan Fesztiválról Bazsányi Sándor jelentkezik.

Netnapló

Míg fekszem kiterítve

Ördögkatlan Fesztivál – 2018. július 31.

...jött a hangfelvételen eddig is meg-megszólaló Törőcsik Mari – immár élőben, azazhogy a színészek által mozgatott bábként, Pilinszky Apokrifját olvasva, azon belül hibázva, meg-megakadva, kínjában viccelődve, esendően, tehát: hitelesen. – Az Ördögkatlan Fesztivál nyitóelőadásáról Bazsányi Sándor írt.

Netnapló

Jódos melegvíz és végtelen csend…

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 28.

Gondolat és test: mi marad nekünk egy spanyolnáthás este után? Fürdő és műhely, ebéd és ritmus, kezdet és vég, tudás és sejtés, látomás és rutin. Döntsd el, mi vagy, rutin vagy spontaneitás, élet és… A Spanyolnátha Műhelytábor utolsó naplóját Szélesi Sándor jegyzi.

hirdetés