hirdetés

Netnapló

Csütörtök földön, levegőben

Helikon folyóirat – 2017. december 14.

Hallom a folyosón hullámzó hangokat, megérkezett Nicolae Manolescu, az Írószövetség elnöke. (...) Mondja, hogy velünk, magyar írókkal nincs baj (kb. száz magyar tagja van a Romániai Írók Szövetségének), néhány gyors aktuálpolitikai mondatváltás. Szépen beméri, mit is gondol a kolozsvári magyar főszerk., kézfogás, Áldott Ünnepeket. – A kolozsvári Helikon naplóját Karácsonyi Zsolt írta.

Netnapló

Örökországi levelek. Turkálós identitás

Helikon folyóirat – 2017. december 13.

Tudom, hogy nem vagyok jó. De kérlek, add, hogy mindenkinek legyen olyan jó, mint most nekem. És add, hogy én is mindig tudjam, mikor jó nekem (és add, hogy ezért soha ne kelljen Ocho Machot hallgatnom). Add, hogy ne úgy keljek fel minden reggel, mint Lázár Nemes Nagy Ágnes versében. – A kolozsvári Helikon naplóját szerdáról André Ferenc írta.

hirdetés

Netnapló

Ha kedd, akkor Belgium

Helikon folyóirat – 2017. december 12.

Az erdélyiekkel kapcsolatban Budapesten mintha csak szertelenségekben lennének képesek gondolkodni: hol teljesen ignorálnak, hol túl sok van belőlünk. – A kolozsvári Helikon folyóirat naplóját tegnapról Demeter Zsuzsa és Papp Attila Zsolt írta.

Netnapló

Hétfő van, put that soul on me

Helikon folyóirat – 2017. december 11.

Mára ez a kisváros felszívódott, erőszakos és hangos szubkultúrái színfoltokká redukálódtak egy kedves, kozmopolita, európai város divatpalettáján, nem esnek egymásnak (vagy nem olyan gyakran) a rosszarcú fiatalok sötét mellékutcákban, rossz lebujokban – Ezen a héten a kolozsvári Helikon folyóirat írja a naplót a Literán. Elsőként Horváth Benji.

Ahogy vesszük

Látó folyóirat - 2017. december 07.

Azért kelek hétkor, hogy egy órával korábban keljek, mint ahogy rendesen kelnék, így lesz egy plusz órám, gondolom, egy órányi Arthur Rimbaud, mert most az ő afrikai verseit írom (helyette). A héten a Látó folyóirat írja a netnaplót. A csütörtöki napot Varga László Edgár.

Netnapló

Denzel Washington

Látó folyóirat - 2017. december 08.

Írást kettőt adtunk vissza mostanában „ideológiai” alapon. Az egyik Esterházyt, a másik Markót pécézte ki, végül a többség a nemre szavazott (egyhangúlag, illetve három az egy arányban). - A héten a Látó folyóirat írja a netnaplót, a pénteki napot Láng Zsolt.

Netnapló

Fényviszonyok

Látó folyóirat - 2017. december 06.

Vajon a Bethlen Gábor Alapnál van olyan kémszoftver, ami látja a beírt, de végül törölt szöveget? Jó volna, legalább megtudnák, tényleg kurva jól sikerült az idén először megszervezett táborunk. Írótalálkozónk. - A héten a Látó folyóirat írja a netnaplót, a szerdai napot Szabó Róbert Csaba.

Netnapló

A boldog élet

Látó folyóirat - 2017. december 05.

Másnap Debrecenben dangubáltam, vártam, hogy Imre értem jöjjön. Ő ugyanis Pestre gurult a Parnasszus estjére, és miattam errefelé kanyarodott dél körül. „Zombik, menjetek haza”, szólt a Honeybeast a kocsiban, de a zombik nem mennek, sorosoznak tovább. - A Látó folyóirat írja a héten a netnaplót, a keddi napot Demény Péter.

Netnapló

Nem történt semmi

Látó folyóirat - 2017. december 3.

Mi választja el a (jó) poént a bölcsességtől? Avagy a jó aforizma olyan, hogy az ellentettje is igaz? Gómez Dávila mondja, hogy a feminizmus nevetséges, az antifeminizmus szánalmas. – A héten a marosvásárhelyi Látó írja a netnaplót a Literán. A hétfői napot olvashatják Vida Gábortól.

A propaganda árja

a szem - 2017. december 1.

Utolsó netnaplónkban a szemen megjelent szövegeket ajánlunk a Litera olvasóinak figyelmébe, és azt is elmondjuk, ezeket miért ajánljuk. – A kolozsvári a szem búcsúnaplója.

hirdetés