hirdetés

Netnapló

Képzelt riport a Könyvhétről

Kiadók a könyvhéten – 2018. június 6.

Kisember voltam én ahhoz, hogy a nagyok dolgába üssem az orrom, nem értettem én a politikához, az ecsethez értettem, nem a lózungos beszédhez... – A Scolar Kiadó munkatársai elmerültek az előkészületekben, helyettük ezért szerzőik, pontosabban könyveik mesélnek az Ünnepi Könyvhétről. Napló.

Netnapló

Hibát találtál benne?

Kiadók a Könyvhéten – 2018. június 5.

Elégedett szerzők jönnek-mennek a kiadóban, a sajtós kollégák fülükre ragadt telefonnal szervezkednek, egyeztetnek a végsőkig, könyökük alatt nagy barna borítékokban sorakoznak a kiküldésre váró tisztelet- és recenziós példányok. Nagy rutinnal és komoly csapatmunkával készen állunk a 89. Ünnepi Könyvhétre. – A könyvheti naplót ma a Jelenkor képviseletében Nagy Boglárka írta.

hirdetés

Netnapló

Egyszerű történet a falat kenyérről

Kiadók a könyvhéten – 2018. június 4.

Miután hazaértem, gondoltam, lövök egy csomagtartós fotót (amatőr Hévíz-plágium, vöröshagyma és lóbab nélkül), szétterítettem stílusosan a kék könyveket, amikor átszól a szomszédasszony – igaz, magyar háztartásbéli humán erőforrás –, hogy ugyan mondanám már meg, mit fotózok én annyira. Mire én, hogy mi mást, a terítendő árut. – A könyvheti napló első bejegyzését a FISZ-könyvek két szerkesztője, Pál-Kovács Sándor és Barlog Károly írta.

Sárga harangok alatt

Csutak Gabi - 2018. június 1.

Csak most vettem észre, hogy a nagy sárga harang nemcsak be van lógatva az emberek feje fölé, hanem egyben megafon is, amibe a kémények közé rajzolt hatalmas száj beszél. – A héten a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Csutak Gabi ír netnaplót Krakkóból. Ötödik és egyben utolsó bejegyzés.

Frankenstein-nap

Csutak Gabi - 2018. május 31.

A nap azzal zárult, hogy a lengyel írótól megtudtam, hogy létezik Németországban egy Frankenstein nevű ezer fős település, ahol állítólag Mary Shelley is járt utazásai során, vagyis elképzelhető, hogy onnan kölcsönözte főhőse nevét. – A héten a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Csutak Gabi ír netnaplót Krakkóból. Negyedik bejegyzés.

Végre nem lehet írni

Csutak Gabi - 2018. május 30.

A brit költő, akihez órát lehetne igazítani, pont a tűzoltók érkezésekor kezdett neki a szokásos esti futásának, kvázi elmenekült a katasztrófa helyszínéről. – A héten a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Csutak Gabi ír netnaplót Krakkóból. Harmadik bejegyzés.

Kis különbségek

Csutak Gabi - 2018. május 29.

Az egyetlen cukormentes energiaital a Mike Tyson Black. Ha ez megvan, jöhetnek az óvatos gasztrokalandok a füstölt makrélával meg a kecskesajttal. Azért nem mondanám, hogy kultúrsokk ér. – A héten a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Csutak Gabi ír netnaplót Krakkóból. Második bejegyzés.

Sárkányváros

Csutak Gabi - 2018. május 28.

Sokszor láttam, milyen gonoszul bánnak egyes magyarok az angolul szerencsétlenkedő turistákkal. Amikor a BKV ellenőr vagy a boltos beszól, és élvezi a helyzetet, hogy egy pillanatra fölényben érezheti magát, miközben a kiszolgáltatott turista továbbra is készségesen mosolyog. – A héten a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Csutak Gabi ír netnaplót Krakkóból.

Žižek háta mögött

Sirbik Attila - 2018. május 17.

Azokkal a lányokkal, jól tudják, akik kockás ruhát viselnek és bal kezüket a zsebükbe süllyesztik, nem szabad kikezdeniük. Ha jobb kezükben ital van, legalább tíz méter távolságot tartanak tőlük, néha történik csak baleset. – A héten a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Sirbik Attila ír netnaplót Pozsonyból. Harmadik bejegyzés.

Tizenhárom vagy tizenhét év

Sirbik Attila - 2018. május 16.

Ez az egész telep egy rossz közérzet köré épített kulissza. A kiváltságosokon túl a többi nyomoronc élete nagy részét itt, a föld alatt tölti, a Kék templom pincéjében, fák gyökereiből táplálkoznak, boron, ostyán és szenteltvízen élnek. – A héten a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Sirbik Attila ír netnaplót Pozsonyból. Harmadik bejegyzés.

hirdetés