hirdetés

Netnapló

Ritmus, tánc, zoknisirályok

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 27.

Miközben érzem a szerelvény ütemes mozgását és figyelem a madarak táncát, egyfajta transzállapotba kerülök, és bevillan egy sámán kinézetű férfi fehér festékkel az arcán, Mikiegér fülekkel. A Spanyolnátha Műhelytábor ötödik naplóját Rózsa Boglárka jegyzi.

Netnapló

(zárójelek)

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 26.

Van wifi? Segítőkészen mosolyog: itt a bejáratnál van. De a kódot csak a Juli tudja. A főnökasszony. De az szabadságon van. Hm. Tehát marad a papír és a toll. Az Orcsik Roland Harmadolása és Takács Zsuzsa Vak Reménye (meg a Garaczi Hasítása) lesz csak olvasnivaló. A Spanyolnátha Műhelytábor negyedik naplóját Nagy Izabella jegyzi.

hirdetés

Netnapló

Tábori nap

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 25.

Petőcz András tökéletes előadásában elsősorban akusztikus, repetitív és minimalista munkáit mutatta be, néhány versének a konkrét készítési folyamatába is beavatva a társaságot. - A Spanyolnátha Műhelytábor harmadik naplóját Berka Attila jegyzi.

Netnapló

Előőrs

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 24.

A performanszról beszélni egyfelől könnyed szórakozás, élvezetes randevú. Mindketten tudjuk, ismerjük minden csínját-bínját. Mintha saját légvételünkről beszélnénk, olyan lelkesen és hévvel, mintha azt a levegőt kiváltság lenne szívni, és úgy, ahogy csak mi szívhatjuk. A Spanyolnátha Műhelytábor második naplóját Székelyhidi Zsolt jegyzi.

Netnapló

Kalandozások a performansz körül

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 23.

Olyan „irodalmi” műfaj kerül most középpontba, amely társművészeti területekről olvaszt magába elemeket, amely lerázva magáról a hagyományosabb interpretációk műfaji béklyóit. A Spanyolnátha Műhelytábor első naplóját Vass Nóra jegyzi.

Netnapló

A közhelyeken túl

FISZ – 2018. július 22.

A királyréti lombokból rám esik valami növényi rész, amiről eszembe jut, hogy Kollár Árpád sem csak verssorokkal dobálózik. Helyettem a kis Emília mosolyodik el: legelső FISZ táborában még mindig jól szórakozik, Korpa Tamásék slusszkulcsával játszik. - A FISZ-tábor netnaplóját Horváth Veronika írta.

Netnapló

Hely, béka, zajlás

FISZ – 2018. július 21.

11-kor elindulnak a műhelyek, fáradnak a táborlakók, de Károlyi Csaba kritikaműhelye szépen felpörög, a Káli holtak és Kálmán C. György A hely szellemei című kritikája, Smidi a zombikhoz is ért, megvitatjuk, vajon először kell-e felpofozni a könyvet és utána érvelni. - A FISZ-tábor naplóját Szilágyi Zsófia írta.

Netnapló

A fáradt vándor hazatalál – két tarhonyázás Szokolyán

FISZ – 2018. július 20.

Kicsit úgy érzem magam, mintha speed datingen lennék, mert szigorúan fél órát szánok minden műhelyre, csak most a csengőt a mindenhova elhallatszódó medencébe csobbanások helyettesítik. Egy hasas jelzi is nekem, hogy ideje indulni László Noémiék medenceparti líraműhelyéhez, a kontextus pedig a trópus terminust is újraértelmezi számomra a líraolvasásban. – A FISZ naplóját Smid Róbert írta.

Netnapló

Homlokpuszi

FISZ – 2018. július 19.

Ez a valaki az ebédlő egyik asztalán felejtette egy megírandó meséje vázlatát, amit elolvasott Nádasdy Ádám, Láng Zsolt, Szilasi László, Károlyi Csaba és ki tudja még, kik. Evés közben bizonyára elgondolkodtak rajta, megbeszélték, hogy mit hogyan lehetne... – A FISZ-tábor naplóját Gondos Mária Magdolna írta.

Netnapló

Szeretőm: a próza

FISZ – 2018. július 18.

Sok kérdés felvetődött a diskurzus kapcsán: Mitől klasszikus valami? Ki dönti el, hogy mi számít irodalmi értéknek? Nem jutottunk dűlőre, de elindult a közös gondolkodás, ez pedig mindenképpen érték. – A FISZ-tábor első napjáról Csombor Rita írt.

hirdetés