hirdetés

Netnapló

Csütörtököt írtam

Irodalmi Szemle - 2018. november 15.

A szélvédőn a párától nem látom jól a kinti ködöt. Kanyarog az út, lomha traktorok tűnnek fel a kékből fehérbe váltó semmiből. – A héten a felvidéki Irodalmi Szemle írja a netnaplót. A csütörtöki napról Gyenes Gábor.

Máig, hétközép, ez van…

Irodalmi Szemle - 2018. november 14.

Biztosan lenne erre egy egészen remek árnyalat, amely megengedő, egyszersmind megbocsátó lehetne, de ez a szerda nagyon szerda. Kezdődik a hidegszerű hideg. – A héten a felvidéki Irodalmi Szemle írja a netnaplót. A szerdai napról Mizser Attila.

hirdetés

Netnapló

Valami a kisbolygókról

Irodalmi Szemle - 2018. november 13.

Egy kisbolygó, aki az élete minden percét azzal tölti, hogy megpróbál egy kicsivel többet megérteni a világ, a pályája és a többi kisbolygó dolgairól. Most, éppen, Isztambulban. – A héten a felvidéki Irodalmi Szemle írja a netnaplót. A keddi napról Nagy Hajnal Csilla.

Netnapló

Hétfő, Szemle, határ

Irodalmi Szemle - 2018. november 12.

Kékkő, Zólyom, Besztercebánya felé egyre magasabbra jutunk, egyre erdősebb a táj, és általában hidegebb van, de most nem arra indulok, utazom vissza, Budapestre. – A héten a felvidéki Irodalmi Szemle írja a netnaplót. A hétfői napról Nagy Csilla.

Befőzés közösen

Dunszt - 2018. november 09.

Mivel négy szerkesztő dolgozik a Dunsztnál, úgy döntöttünk, ötödik napunkat együtt írjuk meg. Egy hét múlva a bársonyos forradalom évfordulója, már majdnem harminc éve, hogy a tüntetéseken sokszor elhangzott a V jednote je sila (Egységben az erő). Ma már azért ez is vicces kicsit. Kár. - A héten a a felvidéki Dunszt írja a netnaplót. A pénteki napot olvashatják.

Netnapló

Tények, művek, műanyagok

Dunszt - 2018. november 08.

Tény az is, hogy a pozsonyi lakóházban, amelyben tizenhat négyzetmétert bérlek, nincs szelektív hulladékgyűjtés, csak egy „mindentbele" konténer. Még 2018-ban is probléma lehet a szelektív hulladékgyűjtés Szlovákia fővárosának központjában. - A héten a felvidéki Dunszt írja a netnaplót, a csütörtökit Mellár Dávid.

Netnapló

Nénik, lapok, vartyogó szörnyek

Dunszt - 2018. november 07.

Bárhová megyünk is, valamit ott hagyunk magunkból, legyen az bármilyen apró vagy alig érzékelhető. Lehet egy emlékmű vagy egy tábla a falon; lehet valami, amit eldobunk, vagy az űr, ami ott maradt, ha elvettünk valamit. A héten a felvidéki Dunszt írja a netnaplót. A szerdai napot Szabó Lovas Emőke.

Netnapló

Gyerekek, írók, ózonlyuk

Dunszt - 2018. november 05.

Este „hézagolvasásként" A félkegyelmű: „A római katolicizmus azt vallja, hogy az egyház az egész világra kiterjedő hatalom nélkül nem állhat fenn a földön, és azt állítja: »Non possumus!«" – mondja egy helyen Lev Nyikolajevics Miskin herceg az orosz Jézus-értelmezés európai terjesztését követelve. - A héten a felvidéki kortárs művészeti portál, a Dunszt írja a netnaplót. A hétfőt Beke Zsolt.

Netnapló

Miláčik, magyar tej és író

Dunszt - 2018. november 06.

A hűtőben van magyar natúr joghurt, magyar vaj, magyar tej. 1. 100% magyar alapanyag 2. 100% magyar munkahely 3. 100%-ban Magyarországon adózott termék. Megpróbálok dolgozni. „Nem író az, túró." - A héten a felvidéki Dunszt írja a netnaplót. A keddet Csillag Lajos.

Netnapló

Hogy tovább hazudjanak nekünk

Kiss László – 2018. november 2.

Ó, Hans, te vakondok, hát nem ismered a képletet? Minden állat egyenlő. Minden ember hazudik. Egyes emberek egyenlőbbek a többinél. Ők hazudhatnak nekünk. Hans erről nem vesz tudomást, megy, vonul, ő a nép, neki ne hazudjanak. – Kiss László naplójának utolsó része Berlinből.

hirdetés