hirdetés

Drón és identitás

Véneki Alkotótábor - 2018. július 1.

Aznap nemcsak a gombákról és katonaságról, hanem a Star Trekről és tündérekről is beszélgetünk. Hogy a tündérek hogyan lettek gonoszból jók, vagy hogy hogyan babonások a szlávok meg a románok. – A X. Véneki Alkotótáborról negyedikként Mechiat Zina netnaplóját olvashatják.

Netnapló

Belülről kifelé – Nézőpontváltások fesztiválkivitelben

VOLT irodalmi sátor - 2018. június 30.

Az eddigi napoktól, fesztiváloktól eltérően ma a pogó közepén tombolás helyett inkább a közönség hátuljáról figyeltem, füleltem, próbáltam a koncertek más szegmenseit is megismerni. – Ezen a héten a VOLT Fesztivál Irodalmi sátrának szervezői írják a naplót a Literán. A harmadik bejegyzést közöljük Németh Ádámtól.

hirdetés

Idegenségek párbeszéde

Véneki Alkotótábor - 2018. június 30.

Testképünk és fizikai változásaink is alakítják énképünket, személyiségünket. A test alakul, felnő, öregszik, megint öreganyám papírbőrére gondolok. Elemlámpával átvilágítható ujjaim között a bőr. – A X. Véneki Alkotótáborról harmadikként Horváth Veronika netnaplóját olvashatják.

Megtörténik

Véneki Alkotótábor - 2018. június 29.

Fejünkben az előző kilenc táborral nézegetünk, a tölgyfák megvannak, a jurta áll, a levegő friss, egyelőre esni se esik, bár mindenhol a környéken igen, és ez egyáltalán nem meglepetés, nyugtázzuk, a nyári záporokból érkező autókról felszárad a víz. – A X. Véneki Alkotótáborról másodikként Sütő Csaba András netnaplóját olvashatják.

Netnapló

Sár, metál, és más társművészetek

VOLT irodalmi sátor - 2018. június 29.

Reggel hétkor nem tudok már aludni, a felhőszakadás több mint 12 órája tart. Másnapos, átázott fesztiválozók manővereznek a kemping és a színpadok közötti sártengerben. – Ezen a héten a VOLT Fesztivál Irodalmi sátrának szervezői írják a naplót a Literán. A második bejegyzést közöljük Turczi Ádámtól.

Mindjárt Vének

Véneki Alkotótábor - 2018. június 28.

A tizediken vajon mit csinálunk? Olyan, mint egy panelház legtetején; bár Vének inkább horizontális, a Szigetköz eddig tart. Nyújtózni lehet, van tágasság a gondolkodásra, tapasztalásra. – A X. Véneki Alkotótáborról elsőként Szalai Zsolt netnaplóját olvashatják.

Netnapló

The Trooper

VOLT irodalmi sátor - 2018. június 28.

Szóval kedves Volt-olvasóm, ha erre jársz, gyere egyenesen a fesztivál végébe, meg se állj holmi szirénénekek miatt. Az időjárás rossz lesz egész héten, szóval nincs is értelme máshol tölteni a délutánt, mint nálunk. – Ezen a héten a VOLT Fesztivál Irodalmi sátrának szervezői írják a naplót a Literán. Az első bejegyzést közöljük Gaborják Ádámtól.

Netnapló

Ice, ice, baby

Kiadók a könyvhéten – 2018. június 10.

Dunsztolódunk a pult mögött, baljós, sötét kánikulában telik Zoltán Gábor, Mezei Márk és Márton László dedikációja. Hutvágner Évi többször kiszagol a kasszaközelbe stócolt Szomszéd és Két obeliszk fölött, sokatmondón sóhajt, míg Mészáros Ábel rendre közvetíti a mobilapp jósfájásait: „háromtól 60%". – Vasárnapról a Kalligram képviseletében Torma Mária naplóját olvashatják.

Netnapló

Ősök és társak

Kiadók a Könyvhéten – 2018. június 9.

Idén a legtöbb szó három könyvről esik a Kortárs pavilonjánál. Petrarcáról, Szabó Zoltánról, Gérecz Attiláról, két vastag tanulmány- és monográfiakötetről, kritikai kiadásról, sőt, megzenésített versek cédéjéről. – A mai naplót a Kortárs Kiadó képviseletében Horváth Bence írta.

Netnapló

A másik oldal

Kiadók a Könyvhéten - 2018. június 8.

A Radnótiban felmerül néhány nagyon jogos kérdés, például, hogy hogyan volt képes Kosztolányi az utolsó éveiben egy olyan nőt szeretni, aki kizárólag májas szendvicset szolgált fel a vendégeinek. – A könyvheti naplót ma a Magvető képviseletében Rostás Eni írta.

hirdetés