hirdetés

NETNAPLÓ

Jelentés a smaragd szigetről

Híd folyóirat - 2018. március 16.

Óceán és tenger határolja ezt a még ká-európai szemmel nézve is valószínűtlen szigetet. És én tényleg szerelmes vagyok.  Persze itt nincs semmi abból, ami számomra eddig a tengert jelentette.  Ez már egy új szemantika. – Ezen a héten a Híd folyóirat írja a netnaplót. Ma Herédi Károly.

NETNAPLÓ

Ünnepnap, seregszemle

Híd folyóirat - 2018. március 15.

Ha kívánhatnék valamit, azt szeretném, ha ez az egyetemes magyar irodalomnak nevezhető modell, a keleti, északi és déli végeket is integrálni hajlandó szemlélet nem csak három hónapig működne, és nem csak a Litera weboldalán. – Ezen a héten a Híd folyóirat írja a netnaplót. Ma Harkai Vass Éva.

hirdetés

NETNAPLÓ

Haza a jövőbe – Netnapló Golden State Edition

Híd folyóirat - 2018. március 14.

Kutya nehéz úgy emigránsnak lenni, ha az ember nem ösmeri a hazáját. Viszont ha megkérdezték volna, hová megyek haza, egész pontos választ tudtam volna adni. – Ezen a héten a Híd folyóirat írja a netnaplót. Ma Bakos Petra.

NETNAPLÓ

Tengernélküliek

Híd folyóirat - 2018. március 13.

Az a kép égett a retinámba, ahogyan a Columbo alatt megjelenik a képernyőn a felirat: „A NATO megkezdte Jugoszlávia bombázását.” Meg is kérdeztem a nagymamámat, hogy most mi lesz. Mire ő azt válaszolta, mi lenne, ide úgyse dobnak bombát. – Ezen a héten a Híd folyóirat írja a netnaplót. Ma Berényi Emőke.

netnapló

Angyal szállt le Újvidékre

Híd folyóirat – 2018. március 12.

Évtizedekkel korábban ugyanezen az utcán sétált Aleksandar Tišma is, kockás zakójának zsebében a Bányai Jánostól kapott Sorstalanság kötetével. Az angyalos ház előtt egy pillanatra megállt, felnézett az égre, és megakadt a szeme az angyal szárnyain. – Ezen a héten a Híd folyóirat írja a naplót a Literán. Ma Patócs László.

Netnapló

Könyvszalon, teaház

Forum Könyvkiadó - 2018. március 9.

Miben más vajdasági, mint felvidéki kisebbségi magyarnak lenni? Persze az ember azonnal hasonlítgatni kezd. Viszonylag hosszú (igazából rövid!) ott-tartózkodásom alatt azt voltam kénytelen észrevenni, mennyivel könnyedebbek, gondtalanabbak az ottani magyarok... – A Forum Könyvkiadó záró naplóját Dancsó Andrea írta.

Netnapló

Szerb díszvendégség

Forum Könyvkiadó - 2018. március 8.

Nem érdekelt senkit a fesztivál nyújtotta bemutatkozási lehetőség, az általunk erre az alkalomra kiadandó könyvek listája, a kísérő programok. Se a minisztériumot, se a tartományi kulturális titkárságot, se a kiadókat... – Az újvidéki Forum Könyvkiadó naplóját Rajsli Emese írta.

Netnapló

Néma lelátók

Forum Könyvkiadó - 2018. március 7.

Most túlzás nélkül, mintegy magamnak megfogalmazva és összegezve: hálás a kezdeményezés a tekintetben, hogy mindenképpen hozzájárul az irodalmi paletta (ön?)értelmezéséhez. Hálás, mert azért mégiscsak rólunk szólnak, mi írjuk őket. – Az újvidéki Forum Könyvkiadó mai naplóját Brenner János írja.

Netnapló

Nem csak pingvinekről...

Forum Könyvkiadó - 2018. március 6.

Van-e befogadói közeg a Vajdaságban? Vagy van-e érdeklődés a kisebbségi irodalom iránt egy tágabb kulturális kontextusban? Ezek azok a kérdések, amelyek minket is, a Forum Könyvkiadó szerkesztőségét is nap mint nap foglalkoztatják. – Az újvidéki Forum Könyvkiadó mai naplóját Sági Varga Kinga írta.

Netnapló

Két aprócska adalék gyűlölködéstörténetünkhöz

Forum Könyvkiadó - 2018. március 5.

Ernyes György, mert így hívták a szeretőt, nem volt rest, fogta a pisztolyát, előbb fejbe lőtte Piroskát, majd a saját fejébe is golyót eresztett. – A héten az újvidéki Forum Könyvkiadó írja a naplót a Literán, elsőként a kiadó igazgatója és főszerkesztője, Virág Gábor bejegyzését olvashatják.

hirdetés