hirdetés

Netnapló

Előőrs

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 24.

A performanszról beszélni egyfelől könnyed szórakozás, élvezetes randevú. Mindketten tudjuk, ismerjük minden csínját-bínját. Mintha saját légvételünkről beszélnénk, olyan lelkesen és hévvel, mintha azt a levegőt kiváltság lenne szívni, és úgy, ahogy csak mi szívhatjuk. A Spanyolnátha Műhelytábor második naplóját Székelyhidi Zsolt jegyzi.

Netnapló

Kalandozások a performansz körül

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 23.

Olyan „irodalmi” műfaj kerül most középpontba, amely társművészeti területekről olvaszt magába elemeket, amely lerázva magáról a hagyományosabb interpretációk műfaji béklyóit. A Spanyolnátha Műhelytábor első naplóját Vass Nóra jegyzi.

hirdetés

Netnapló

A közhelyeken túl

FISZ – 2018. július 22.

A királyréti lombokból rám esik valami növényi rész, amiről eszembe jut, hogy Kollár Árpád sem csak verssorokkal dobálózik. Helyettem a kis Emília mosolyodik el: legelső FISZ táborában még mindig jól szórakozik, Korpa Tamásék slusszkulcsával játszik. - A FISZ-tábor netnaplóját Horváth Veronika írta.

Netnapló

Hely, béka, zajlás

FISZ – 2018. július 21.

11-kor elindulnak a műhelyek, fáradnak a táborlakók, de Károlyi Csaba kritikaműhelye szépen felpörög, a Káli holtak és Kálmán C. György A hely szellemei című kritikája, Smidi a zombikhoz is ért, megvitatjuk, vajon először kell-e felpofozni a könyvet és utána érvelni. - A FISZ-tábor naplóját Szilágyi Zsófia írta.

Netnapló

A fáradt vándor hazatalál – két tarhonyázás Szokolyán

FISZ – 2018. július 20.

Kicsit úgy érzem magam, mintha speed datingen lennék, mert szigorúan fél órát szánok minden műhelyre, csak most a csengőt a mindenhova elhallatszódó medencébe csobbanások helyettesítik. Egy hasas jelzi is nekem, hogy ideje indulni László Noémiék medenceparti líraműhelyéhez, a kontextus pedig a trópus terminust is újraértelmezi számomra a líraolvasásban. – A FISZ naplóját Smid Róbert írta.

Netnapló

Homlokpuszi

FISZ – 2018. július 19.

Ez a valaki az ebédlő egyik asztalán felejtette egy megírandó meséje vázlatát, amit elolvasott Nádasdy Ádám, Láng Zsolt, Szilasi László, Károlyi Csaba és ki tudja még, kik. Evés közben bizonyára elgondolkodtak rajta, megbeszélték, hogy mit hogyan lehetne... – A FISZ-tábor naplóját Gondos Mária Magdolna írta.

Netnapló

Szeretőm: a próza

FISZ – 2018. július 18.

Sok kérdés felvetődött a diskurzus kapcsán: Mitől klasszikus valami? Ki dönti el, hogy mi számít irodalmi értéknek? Nem jutottunk dűlőre, de elindult a közös gondolkodás, ez pedig mindenképpen érték. – A FISZ-tábor első napjáról Csombor Rita írt.

Netnapló

„mindannyian el fogunk ázni, vagy így, vagy úgy”

FISZ – 2018. július 17.

Egyszerre nosztalgikus és melankolikus itt lenni – hosszú éveken keresztül Visegrádon, a Mogyoró-hegy oldalában tartottuk a Fiatal Írók Szövetsége nyári irodalmi táborát, ami az évek során a magyar kortárs fiatal irodalom egyik legfontosabb találkozóhelyévé vált. – A FISZ-tábor nulladik napjáról Szőllőssy Balázs írt.

Netnapló

Turnéról táborra

FISZ – 2018. július 16.

Idén új helyszínen, Királyréten tartjuk az alkotótábort. Holnapután a táborlakók is megérkeznek majd, betöltik a teret, kezdetét veheti a munka. A líraműhelyeket Kollár Árpád és László Noémi tartják, a prózaírókkal Láng Zsolt és Szilasi László foglalkozik. A kritikaműhely vezetői Károlyi Csaba és Szirák Péter lesznek, a műfordítókat pedig Nádasdy Ádám veszi szárnyai alá. – Ezen a héten a FISZ írja a naplót, elsőként Górász Péter.

Elteszem, jó lesz télire

Szekszárdi Magasiskola - 2018. július 14.

Délután a Babits-ház udvarán, a törökmogyorófa alatt az alkotói válságról beszélgetünk, „Bárki, bármikor kerülhet válságba” – mondja Márton László. Egy író lelki egyensúlyát nem nehéz felborítani. – A héten a Szekszárdi Magasiskola ír netnaplót. Utolsóként Rigó Kata.

hirdetés