hirdetés

Vándorlás térben, időben

2003. 12. 04. - Gyukics Gábor netnaplója

Rumi, tizenharmadik századi Farszi gondolkodó, költő nem nagyon ismert Magyarországon. Amerikában viszont rengetegen olvassák. Olyan népszerű, hogy lassan lesznobozzák azt, aki megemlíti a nevét. Magyarul, ha jól emlékszem, alig néhány Weöres és/vagy Illyés fordítás létezik tőle. Na azért, mert Imola nem jön, gondolom a könyv még megjelenik. Elkeserednék, ha nem így lenne.

Születésnap előtt

2003. 12. 04. - Tóth Krisztina ráadás netnaplója

Egy hete volt, hogy elkezdtem, pontosabban nem kezdtem el ezt a naplót: érdekes, egy szempillantás alatt elmúlt, huss. A szempillantásról még csak annyit, hogy nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és ma, amikor visszatértem a Rossmann üzletbe, hogy az elkészült fényképeimet kiváltsam, vettem egy doboz műszempillát Morpheusz kosarából.
hirdetés

Félálomfilm

2003. 12. 03. - Tóth Krisztina netnaplója

Marci nagyon korán ébredt, én pedig nagyon rosszul aludtam. Az új mobilomon van egy olyan gomb, hogy Szundi, ilyenkor abbahagyja tíz percre az ébresztést. Benyomtam tehát a Szundit, de körülbelül olyan volt, mintha a Kuka gombot nyomtam volna be, csak néztam értetlenül a fiamra. Hogy mi van, mit kérdezel?

Szeplős Mercédesz karácsonya

2003. 12. 02. - Tóth Krisztina netnaplója

Este fürdés közben átfutottam a Hirdetési Újságot (gáztűzhely kéne), aztán megnéztem a társkereső rovatot is: kíváncsiságból mindig átfutom. Van egy pasas, aki hónapok óta kifejezetten szeplős nőt keres, ezen eltűnődtem, nagy szerelem lehetett. Kéne belőle írni valamit.
Szurkoljunk neki, hogy Karácsonyig megtalálja.

Műszempillahalál

2003. 12. 01. - Tóth Krisztina netnaplója

Vasárnap már hajnalodott, mire lefeküdtünk, a szeretet természetéről vitatkoztunk, hogy vajon minden szeretet mélyén valami érdek lappang-e. Hullafáradtak voltunk a végén, meddő köröket futottunk, amiket újra és újra megteszünk persze, hiszen alapvetően minden szeretet ez a kényszeres futás, győzz meg, győzz meg, győzz meg, lihegi bennünk valaki.

Régi mesterségek dicsérete

2003. 11. 30. - Tóth Krisztina netnaplója

A Kisharangban egyébként libát és halat ettünk, úgy értem, külön-külön. A mellettünk levő asztalnál egy négy év körüli kislány hadonászott egy pálcával. Elvarázsollak - kiabálta oda mindenkinek. Amikor jött a pincér és őt is elvarázsolta, akkor a fiú égre emelte a szemét és azt felelte: Oké, csak ne pincérnek...

Ingyenes önbecsülési tréning szépíróknak, avagy a folyón át a pult mögé

2003. 11. 29. - Tóth Krisztina szombati netnaplója

Délben pálinkával vettem be a Béres cseppet, szóval eléggé fáradt voltam, az életmód-magazinok levelező rovata valószínűleg azt válaszolná, hogy nem asszonyom, ez nem helyes,próbáljon meg időt szakítani magára és vegyen egy aromaterápiás fürdőt, lakkozza ki a kéz-és lábkörmeit, stb. Az aromaterápiáról jut eszembe a macskaalom, azt is rendbe kellett rakni, nem volt már az igazi.

Fordítás, udvarlás, Mikulás, Mázli

2003. 11. 27. - 28. - Tóth Kriszina netnaplója

A napló szóról valahogy a naplopás jutott eszembe, de nem én lopom a napot, hanem az én napomat lopják, állandóan az az érzésem, hogy valami helyett csinálom azt, amit éppen csinálok, és majd, ha minden jól megy, utána nekifoghatok a tulajdonképpeni dolgomnak is. Csakhogy ez már évek óta így megy! Vajon más is így él? Vagy csak az én napomat lopják?

Pesti adás

2003. 11. 26. - Grecsó Krisztián netnaplója

Van Krúdynak egy kései (ha jól emlékszem, a 30-as évek elejéről való) elbeszélése, amiben Macskás Pál unalmában a padláson üldögél és lyukakat fúr a lakásába, hogy szemmel tarthassa a saját lelkét. Mikor megérkeztem a Székesfővárosba, "megírt" mondatokban gondolkodtam, kémleltem didergő lelkemet, mi van vele.
Macskáspáli dolog ez a naplóírás.

Szépen zajlunk

2003. 11. 25. - Grecsó Krisztián netnaplója

Realista történetszemlélet, a narrátor nem kommentál, nem ítélkezik, szép, modern dolog, ilyen ez a mese is, a király végül jól megveri a feleségét, elmondhatom, hogy bár nincs valódi jellemábrázolás, rászolgált az asszony, kikapós nőszemély, és bizonyos szempontból előny is, hogy ezt az elbeszélő nem rágja a számba, mindez az én szerény olvasatom. A kiscicás, kisfiús, kiskutyás, kisegeres mezőnyből kimagaslik.
hirdetés