hirdetés
hirdetés

Irodalmunk „állapotjárul”

2007. március 18. - Elek Tibor
Esetleg érdemes figyelned a Bárka online-t is, mert ott is szándékozom írni addig még a kérdésről. Talán egy-két hét múlva Békéscsabán a Bárka szerkesztőségében személyesen is rendelkezésedre állok már, de április 17-én Budapestre evezünk a sporikkal, és a MU Színházban is találkozhatunk. Addig pedig írjál most már nekem Te, mert az utóbbi napokban kicsit hanyagoltál, pedig én is kíváncsi vagyok ám nagyon, hogy érdemes volt-e feláldoznom az estéimet érted.

Útközben

2007. március 17. - Elek Tibor
A két és félórás utunk oda is, vissza is kellemesen telt, és a beszélgetés miatt gyorsan is nagyon. Apának és tizenöt éves nagylányának szüksége van az ilyen együttlétekre, rájöttem, hogy tudatosan keresnem kell, be kell iktatnom az életünkbe hasonlókat, mert nagyon sok olyat is megtudtam a lányomról, tőle magától, amit eddig még nem.
hirdetés

Sporik

2007. március 16. - Elek Tibor
Ezért is kellett jönnöm, hogy tovább már ne kelljen várnia. De hogy a történésekhez visszatérjünk, ott ülök már a parton, és nézem a két úszót, hosszan, addig nézem, amíg meg nem mozdul valamelyik, s ha úgy látom, hogy már egyáltalán nem akar megmozdulni, akkor csak megmozdítom én.

Szabadságot! II.

2007. március 15. - Elek Tibor
Ezen a napon az utóbbi években számomra a legfelemelőbb élmény mindig az, amikor este hatkor a Duna tévében megnézem az összefoglalót arról, hogyan ünnepeltek a magyarok szerte a Kárpát-medencében. A tudósítások szerint a legtöbb helyen most is az összetartozás szellemében zajlottak az ünnepségek, valamelyik erdélyi városban a szónok még azt is megfogalmazta: Székelyföld egyesült Európával, Magyarországgal.

Szabadságot!

2007. március 14. - Elek Tibor
A Petőfi-szoborhoz mentünk, tudtuk, hogy vele kezdődik a szabadság. S hogy, hogy nem történt, nem emlékszem pontosan, csak arra, már benne is vagyunk egy viszonylag kis csoportosulásban, énekelgetünk, de elég tanácstalan mindenki a hogyan továbbot illetően. Aztán szóba kerül, hogy át kellene menni Budára Bem apóhoz, meg a Batthyány Örökmécseshez, de valahogy csak nem indul a tömeg, vagy inkább csoportosulás, láthatóan nincs vezetője, szervezője.

Első vizitdíjam

2007. március 13. - Elek Tibor
Háziorvosom a rendkívül körültekintő, felelősségteljes és végtelenül precíz munkájáról híres, ami azonban igen időigényes, ennek következtében a várótermében inkább többen, mint kevesebben szoktak lenni, ezért is mondtam le arról, hogy bejussak ma hozzá, máskor sem igyekszem.

Ki a rosseb olvassa ezeket?

2007. március 12. - Elek Tibor
… mivel én nem csak én vagyok, hanem a Bárka is, a Bárka online is, a Békés Megyei Könyvtár is, a Körös Irodalmi Társaság is, az Irodalmi Jelen is vagyok már (micsoda megalománia!), olyan intézmények, amikre a mai világban nagyon ráfér a népszerűsítés, így, mondhatni, kötelességem is élni egy ilyen reklámhordozó felülettel.
hirdetés