hirdetés

Hetiend

Parole! – Hetiend

A litera olvasószolgájához ezúttal sem lettek hűtlenek a szavak, látni fogják: kedvenc portálján az elmúlt hét nem múlt el nyomtalanul; mondatok lüktetnek és kígyóznak, jönnek lendületbe és fékeznek le, olykor sisteregnek, máskor csillapítanak, néha felcsattannak és megbékélnek, szakadatlan kérdeznek és állítanak, elágaznak és visszatalálnak minduntalan.

2flekken

Szívecskék és tűzhalálok

„... és nem felejtem el például február 22-ét sem, Danilo Kiš születésnapját; ez év október 15-én lesz húsz éve, hogy meghalt. Születés- és halálnapok, ezek így együtt merülnek fel most már mindig.” – Radics Viktória 2flekken.
hirdetés

Hetiend

Lassú, gyors, gyors, lassú

Amúgy meg tudjuk azt is, hogy nem csak olvasni jó, de újraolvasni is, mind a kettőre itt van a Litera, hű és csendes barát, megmutatja a jó oldalait, hogy láthassuk benne a legszebb vonásainkat. - Kőrösi Zoltán hetiendje.

Borbély Szilárd 2 flekken

anemzetihagyom

Feri uraság [...] árendába adott pálinkafőzési és kocsmáztatási jogból tesz szert a nemesi köztársaság eszméjéből [...] hiányzó tőkepénzre. A [...] tátongó szakadékban keletkezik a [...] korszak egyik legbátrabb és legőszintébb írása. - Borbély Szilárd 2 flekken.

folyóiratszemle

Lapot kérek - január

Jánossy Lajos januári folyóiratszemléjének középpontjában négy olyan periodika áll, amelyek az épített világra különös hangsúlyt fektető lokálpatrióta figyelem jelentős példái: a Debreceni Disputa, a nyíregyházi Vörös postakocsi, a békéscsabai Bárka és a pécsi Jelenkor.

2flekken

Egy mondat a jó életből

„Egy férfit a hátam mögött, a szemem láttára gyűrt le az alkohol, ám ez így, pőre valójában lehet hogy tény, mégsem igaz. Ott, helyben öregedett meg ez a férfi, noha nyilván nem először.” – Jánossy Lajos Levelek a jó életbe sorozatának újabb darabját olvashatják. 2flekken.

2flekken

Győrffy Ákos: Három angyal

Misztikus élménynek azt nevezem, amikor az ember intenzíven lét-közelben van, fokozottan él meg és át bizonyos eseményeket. Előre nem látható, minden átmenet nélkül tör be az életébe, és ugyanilyen hirtelen távozik is, mással ki nem tölthető űrt hagyva maga után. - Győrffy Ákos 2flekkenje.

Hetiend

Nyolc oktán - Hetiend

A litera olvasószolgálata, mint már megszokhatták, szavakkal ábrázol szavakat, felmutat és betakarít, heti/r/endet vág a sorok között. Nem szorgalmas egyáltalán, de figyelme nem engedi elkalandozni munkamorálját, folyton dolgozik; néz és fülel.

2flekken

Január visszavág

„Szabadkán voltunk, ott nem volt magyar himnusz (igaz, szerb se), a Kék Duna keringőre csókolóztuk át magunkat az új esztendőbe. Csizmában valcerezni! Lógó orral!” – Radics Viktória 2flekken.

Hetiend

Szerver elszáll, litera marad - Hetiend

Kedden az ebédből visszafelé baktatva kolléganőm kifejtette, milyen jó lenne, ha most visszatérve az irodába nem lenne net és nem kéne dolgozni, lógatnánk a lábunkat és üvöltetnénk a zenét. Fél óra múlva elszállt a szerver...
hirdetés