hirdetés

2flekken

Győrffy Ákos: Hiúznyomok

Többfelé hallottam már ezt a legendát, hogy a hiúz, évszázados szünet után (így is nevezhetjük a kiirtását), ismét visszatért a Börzsönybe. Persze nem látta még senki, de a hiúz nem is olyan lény, akit akárki csak úgy megláthat... Jegyzetírónk Börzsönyligetről jelentkezik.

tárca

A Gare de l'Esten

73 éves korában elhunyt Vázsonyi Vilmos művészettörténész, „a kapcsolatteremtés, a csábítás zsenije”, akinek hatalmas tudása és műveltsége egyedülálló volt az irodalom, a történettudomány, valamint a szellem- és a művészettörténet területén. Zeke Gyula írását olvashatják.
hirdetés

hetiend

Hetiend – Lopakodók

Az egészséges és hosszú élet titka: a fűtött szobából az ablakon át sokáig nézni a tájat (házak, városok, emberek) a Literával.

A lector szalutál – 4.

Hétköznapok

„Hogy nyújtja az ember a takarót, gondolom én, de közben abban is bízik, hogy az idő múlásával nem egyszerűen leveti, lekoptatja magáról a lehetőségeit, de valamiként élesedik is.” – A lector szalutál – 4.

hetiend

Stresszoldási technikák

Hétvégi ajánlatok az összegyűlt feszültség oldására: literás cikkek, vers, macskázás, húsleves és találkozások.

Radics Viktória 2flekken

A füredi madárház

„Tapasztanám vissza a leveleket a fákra, hogy mire az én emberem megérkezik, legyen még rajtuk szín és levél, és ne kopáran ágaskodjanak, ne, ne kelljen még átlépegetni a télbe.” – Radics Viktória 2flekken.

Borbély Szilárd 2flekken

Bűnhődtemáre

...hiába vonult ki ideiglenesen az ideológiai uralomért szavatoló második ukrán déli hadseregcsoport, a marxizmus távollétükben győzött: távoztuktól tudományos materializmusuk, az a bizonyos dialektikus és történelmi, itt maradt, de erről az új generáció már mit sem tud. - Borbély Szilárd írása.

hetiend

Jánossy Lajos: Liter(r)a incognita

Az olvasószolgálat hermésze ezúttal abban a megtisztelő, páratlan, mondhatni soha meg nem ismételhető helyzetbe került, hogy ő az első, aki felkutatja és összefoglalja azokat a parcellákat, amelyek ha nem is a litera teljesen ismeretlen földjén, de mégis egy újraművelt területen kirajzolódtak. Hetiendet von, betakarít.

Győrffy Ákos 2flekken

Downhill

[É]ppen az tűnt el, az az egyetlen esély és megoldási forma, ami nélkül semmiféle gyógyír nem képzelhető el. A közösség nevezetesen, a szolidaritás, az együttérzés. Mindaz, ami ezt a helyet országgá tenné, nem pedig véletlenül ugyanarra a helyre reprodukált egyedek kényszerű tartózkodási helyévé.

A lector szalutál - 3.

A közös szoba

Mifelénk (vagy másfelé is?) valahogy úgy van kitalálva az irodalom, helyesebben az irodalmi élet, hogy nincsen író és költő (na jó, kivéve azt a hármat), aki ne azt gondolná, hogy valahol, máshol, másokkal történik az, aminek vele kellene történnie.

hirdetés