hirdetés

2flekken

A barátom és a barátom apjának a kabátja az én kabátom

Daninak, szülinapra

„Nyakunkon, akár valami csorba penge, egy alig megnevezhető, mondjuk így: időjárás, szenvtelen és kegyetlen, nem végez rögtön; lassan és hidegvérrel dolgozik. Hűvös vas ömlik az utcákon. Kések, kések, hatalmas kések.” A Levelek a jó életbe újabb darabja Jánossy Lajostól.

2flekken

1000x, hajtogasd

"Egy barátom fél éve jár ki a Duna-partra, és figyel két fát. Hibázhatott a parkrendező, túl közel kerültek egymás mellé. Mert azt történt, az történik, hogy az egyik fa úgy döntött, közeledni fog." - Csobánka Zsuzsa 2flekkenje

hirdetés

2flekken

Száz év türelem

...tévedés, hogy az emberek meg akarják érteni egymást, egyszerűen csak hörögni és morogni akarnak, hogy kitöltsék az űrt az életükben egész a halálig, és aki a Lényeget emlegeti, az beleköp a közös levesbe - Kemény István 2flekkenjét olvashatják.

Lapszemle

Lapot kérek - szeptember

A lapraforgó lapot kér izibe... Hosszas és igényes töprengés után a Rubicon, a Jelenkor, a Szombat és a Műút számait pörgeti az ujjai között. - Jánossy Lajos a szeptemberi lapokat szemlézi.

2FLEKKEN

Grendel Lajos: Sírni, sírni, sírni…

Ha majd kitalálják az V. Internacionálét (s miért is ne, az ember nagyobb baromságokra is képes), már most, jó előre indítványozom, annak legyen a sírás a himnusza. A sírás ugyanis egyetemes beszéd, az igazi eszperantó, gondolom, az ősember is úgy sírt, mint ez a mobilját markolászó lány itt (...) - Grendel Lajos 2Flekken.

2flekken

Hagyaték

Minden a feje tetején áll, szemét, halott növények, lomtalanítandó ruhák és bútorok... - Nagy Gabriella 2flekkenjét olvashatják.

FOLYÓIRATSZEMLE

Lapot kérek - augusztus

A lapigénylő füzetei bekötve, a címkék felragasztva, kezdődhet egy újabb tanulóév. Táskája teli, húzza a hátát rendesen, az örök anyai szólamra: bepakoltál?!, válasza helyesen úgy hangzana: nem, inkább kipakolnék. Volna mit. - Jánossy Lajos augusztusi lapszemléje.

2Flekken

Lopott mondat

Kezdhetném ott, ahol az István. Hogy milyen ötsoronként karakterszámot nézni, megvan-e a kétflekk, és milyen, amikor valami valóban zavarba hoz. Mostanában viszont úgy élek, amitől még a hideg is kiráz, azzal szembe megyek, előre köszönök és rámosolygok, jöjjön előbb zavarba ő. - Csobánka Zsuzsa 2Flekken.

2flekken

Grendel Lajos: 2flekk Wass Albertről és Tormay Cécile-ről

...szemben a műkedvelő (ami nem azt jelenti, hogy dilettáns!) Wass Alberttel, Tormay Cécile vérprofi író. De hát a nagy írók többségéről ez ugyanúgy elmondható. Mindig a többlet a fontos, az, ami az íróból a vérprofinál többet mutat meg. - Grendel Lajos 2flekkenjét olvashatják.

2FLEKKEN

Ilyenkor augusztusban

Apám tíz éve halt meg, kilencvenkilenc augusztus hetedikén. Pár nappal a napfogyatkozás előtt, amit nagyon várt. Azt még szerette volna látni. Kétezret is szerette volna megérni, de azért abban már nem bízott, mert realista volt és nagyon beteg. - Kemény István 2Flekken.

hirdetés