hirdetés

2flekken

Egy mondat a jó életből

„Egy férfit a hátam mögött, a szemem láttára gyűrt le az alkohol, ám ez így, pőre valójában lehet hogy tény, mégsem igaz. Ott, helyben öregedett meg ez a férfi, noha nyilván nem először.” – Jánossy Lajos Levelek a jó életbe sorozatának újabb darabját olvashatják. 2flekken.

2flekken

Győrffy Ákos: Három angyal

Misztikus élménynek azt nevezem, amikor az ember intenzíven lét-közelben van, fokozottan él meg és át bizonyos eseményeket. Előre nem látható, minden átmenet nélkül tör be az életébe, és ugyanilyen hirtelen távozik is, mással ki nem tölthető űrt hagyva maga után. - Győrffy Ákos 2flekkenje.
hirdetés

Hetiend

Nyolc oktán - Hetiend

A litera olvasószolgálata, mint már megszokhatták, szavakkal ábrázol szavakat, felmutat és betakarít, heti/r/endet vág a sorok között. Nem szorgalmas egyáltalán, de figyelme nem engedi elkalandozni munkamorálját, folyton dolgozik; néz és fülel.

2flekken

Január visszavág

„Szabadkán voltunk, ott nem volt magyar himnusz (igaz, szerb se), a Kék Duna keringőre csókolóztuk át magunkat az új esztendőbe. Csizmában valcerezni! Lógó orral!” – Radics Viktória 2flekken.

Hetiend

Szerver elszáll, litera marad - Hetiend

Kedden az ebédből visszafelé baktatva kolléganőm kifejtette, milyen jó lenne, ha most visszatérve az irodába nem lenne net és nem kéne dolgozni, lógatnánk a lábunkat és üvöltetnénk a zenét. Fél óra múlva elszállt a szerver...

helyzetjelentés

nemvolthanem

"A nemzet nem hisz saját jövőjében. Az emberek sem. Na meg még a polgárok, illetve a nép van így vele. Nem beszélve a lakosságról, akiket a politikai retorika szokott emlegetni." - Borbély Szilárd jelentése országállapotról, húsz évről 2 flekken.

hetiend

Hetiend - Kedv, remények, lábtyűk

Miben hasonlítanak az indázó gyökerek és az óév vékony jégrétege, s hogyan kerül a lábtyű a hetiendbe? Misztikus összefonódások egy lassan folydogáló és csendesen búcsúzó hét történetében, végére fagyott programajánlóval.

2flekken

Győrffy Ákos: Téli szőlőhegy

A présház valószínűleg azért is áll olyan közel hozzám, mert az idill megtestesítője számomra. Aranykori maradvány. Egyszerűen egy olyan hely, ami nem ebben a világban van.

Folyóiratszemle

Lapot kérek - december

A lapigénylő fél keze, amikor idei partijába kezd, szükségképpen az előző évbe lóg. Amúgy sem mondhatni, hogy makulátlan ujjakkal nyúl a lapok után, de manikűrje már friss, körmének holdjai, bár nem vidáman, de biztatóan mosolyognak vissza rá. - Jánossy Lajos folyóiratszemléje.

Az Írók Boltjából

A Bolt illata

„Itt, és csakis itt érezni a magyar irodalom élő, vagy valaha élt nagyjainak a szagát. Azt a természetes testszagot, amit minden test – függetlenül attól, hogy az illető Kossuth-díjas költő, vagy névtelen olvasó –, áraszt.” – Hományi Péter, a pult túloldaláról, az Írók Boltjából.
hirdetés