hirdetés

Hetiend

Zárva – Hetinend

„Most például a jövő harmadik ágú nagynénje, egy építő- és béketábor-parancsnok érkezett meg, toppant be a tizenegyedik kerületbe, ahol is a helyi képviselőtestület jelmezébe öltözött.” Jánossy Lajos hetiendjét olvashatják.

2flekken

Jóság

József nádornak az volt a fixa ideája, hogy a fa nem a városba való. Pedig két dolgot szeretett igazán: a kertészkedést és Pest városát. – Kemény István 2flekken.

hirdetés

Grendel Lajos 2 flekken

Kosztolányi, a magyar orosz

Mennyire keleti ezekben a prózákban a nyugatos magyarok egyik legnyugatosabbika! Persze csak annyira, amennyire Magyarország is keleti. A kompország, amely szerencsésebb történelmi konstellációkban olyannyira szeretne végleg kikötni a nyugati parton. – Grendel Lajos 2 flekken.

Hetiend

Jó lenne valakivel találkozni

Sötétedéskor a galambok már nem kérnek enni. Vagy mert halálra zabálták magukat vagy mert csak világosban találnak haza. De hol alszanak? Fán? Átültek a verebekhez? Meg kéne kérdezni T.D.-t. Zelki János Hetiendje.

2flekken

Na és milyen érzés Romániában élni?

Boldogok a román hazafiak, mert végre lecserélték a korábbi turisztikai szlogent, miszerint „Romania, simply surprising”. - Selyem Zsuzsa 2flekkenje.

KÖNYVSZAKMA

Csordás Gábor válasza Kolosi Tamás írására

Csordás Gábor, a könyvszakma jövőjét érintő vita elindítója válaszol Kolosi Tamásnak, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatójának írására. - Közzétesszük még Walitschek Csilla, a Libri ügyvezető igazgatója válaszait a litera kérdéseire, Kis Ádám cikkét és a MKKE most alakult Független Kiadói Tagozatának nyilatkozatát e témában.

Könyvszakma

Szemben vagy együtt

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésén belül megalakult a Független Kiadók Tagozata, amelyhez a SZAK Kiadó is csatlakozott. Az alábbi levelet Kis Ádám, a SZAK Kiadó vezetője juttatta el a literának a kiadók és kereskedők együttműködéséről.

Hetiend

Vers és zene közt - Hetiend

A roston sült húson csillog a zsír, mint a bőrgarnitúra: s mindez a gazdagságot és az életerőt hirdeti.

20 éves a rendszerváltás

Radnóti Sándor: Kár a Voltért

Sorozatunkban az 1989-es rendszerváltás idejében az ország nagy történelmi pillanatával foglalkozó írásokat publikáló szerzőket kértünk arra, hogy reflektáljanak akkori gondolataikra. Radnóti Sándor '89-es, Hitelnek szánt, de a Magyar Nemzetben megjelent nyílt leveléhez fűzött kommentárt.

KÖNYVSZAKMA

Kolosi Tamás: Néhány megjegyzés a könyvszakma helyzetéről

Felkértük Kolosi Tamást, a Líra Könyv Zrt. igazgatóját , hogy szóljon hozzá a Csordás Gábor által elindított, a könyvszakma jövőjét érintő vitához. Az alábbiakban közöljük Kolosi Tamás írását.
hirdetés