hirdetés

2flekken

Budapest - Madrid - Budapest

Csak az kapjon a visszaútra is érvényes jegyet, aki igazolást hoz arról, hogy látta a Goyákat, és megrendült láttukon. - Két flekken, Takács Zsuzsától

50

Fifty - fifty

A haverom ötvenéves lett. Ebben a korban már nem az az érdekes, hogy mi történt az emberrel, hanem az, hogyan mondja el. Még akkor is, ha történetesen nem író lenne a haverom. De az. - Háy János író 50 éves, Horváth Csaba írása.
hirdetés

2flekken

Tavasz

Boross diszkréten, oldalazva igyekezett rést találni az élő útzáron, de a legkisebb gyerek váratlanul elébe szökkent, s keményen beleszállt a bokájába. Boross, minthogy megrúgták, elnézést kért. - Reményi József Tamás 2flekkenjét olvashatják.

2FLEKKEN

(Nem történt semmi)

Második éjjeltől csupán két-három órányira vonultak szobáikba. I kerti mustárral fűszerezett kekszet sütött, kávéba mártogatva majszolták. - Láng Zsolt 2Flekken.

2flekken

Ki a Gazda?

E héttől új 2 flekk-íróink vannak: Takács Zsuzsa, Láng Zsolt és Reményi József Tamás! - Egy éven keresztül havonta egyszer olvashatjuk jegyzeteiket (a negyediket továbbra is egy literás írja). Most először Takács Zsuzsa.

2flekken

Kurla

A New York-i Modern Művészetek Múzeumának designgyűjteményébe március 22-én bevették a @-ot, ami csak magyarul kukac, a széplelkű törökök pl. rózsát látnak benne. - Zelki János 2 flekken.

2flekken

Grendel Lajos: 2 flekk Jókairól, irodalmi hellenizmusról és egyebekről

A legtöbb nekem kedves regénnyel is úgy vagyok, hogy inkább csak néhány részletüket, fejezetét, epizódját olvasom újra, s csak nagyon ritkán az egész regényt. - Grendel Lajos 2flekken.

2flekken

Hángerien! Hálfprájz!

Akkor éreztem talán a legerősebben életemben, hogy milyen fontos dolog magyarnak lenni: vidámak vagyunk, mint a vidám olaszok, de ha kell, végigülünk bármilyen workshopot, mint a komoly németek, és jobban iszunk, mint az írek... - Kemény István 2flekkenje.

PUBLICISZTIKA

Echo előtt

(Februári napló)

Most, hogy már harmadik hónapja fogyasztom Pécset(t), rájöttem három dologra, ami elviselhetetlen az életben. Ha elveszíted a gyerekeidet, ha megcsal a feleséged, és ha könyvek nélkül kell élned. (No jó, a második még túlélhető.) Az első nem, a harmadikkal próbálkozom.

2flekken

Hideg bűnök

Résnyire nyílik a szája, átemeli a villára szúrt, pár centis combot, a csontról sem kell lefejteni a húst foggal, magától omlik. A lágyrészeket alig forgatja a nyelv, porhanyós a csont, hétszer olyan hosszú, mint ahány hónapos, már életben maradna, ha jönne. - 2flekken írja Csobánka Zsuzsa

hirdetés